Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
mraveneček: Stromky jsou tátova parketa, já jsem jen přes tu mechanizaci Ale co vím, stromky do květu nestříká. Jen před a po odkvětu když už. Mám včely takže i to je jeden z důvodů proč do květu ne
LukasPF: Čerta mám už řadu let a jsem nad míru spokojen, mrkni se tady ve fóru na fotky Pokud je k němu vše potřebné tak proč ne. Díly budou problém, ale ty prsty budou určitě z něčeho jiného tak se třeba ještě vyrábí. Osobně jsem s ním neměl problém, kromě ladění délky řetězu(původně je určen za Terru, jak jsem se dozvěděl od Dyka) a přetěsňoval jsem na něm převodovku. Je to celkem dost práce ho na stroj namašlit, ale mně za to ten výsledek stojí Pro ten jedno upozornění! Čert je určen pro převodovku s osovým čepem. Pro Global by jsi musel řetězové kolo předělat na ještě jednu poloosu Global. Nevím jak to vyjde s místem, aby řetězové kolo nebylo zrovna v místě, kde je díra a čep pro zajištění poloosy.
LukasPF: Čerta mám už řadu let a jsem nad míru spokojen, mrkni se tady ve fóru na fotky Pokud je k němu vše potřebné tak proč ne. Díly budou problém, ale ty prsty budou určitě z něčeho jiného tak se třeba ještě vyrábí. Osobně jsem s ním neměl problém, kromě ladění délky řetězu(původně je určen za Terru, jak jsem se dozvěděl od Dyka) a přetěsňoval jsem na něm převodovku. Je to celkem dost práce ho na stroj namašlit, ale mně za to ten výsledek stojí Pro ten jedno upozornění! Čert je určen pro převodovku s osovým čepem. Pro Global by jsi musel řetězové kolo předělat na ještě jednu poloosu Global. Nevím jak to vyjde s místem, aby řetězové kolo nebylo zrovna v místě, kde je díra a čep pro zajištění poloosy.
Čert bol údajne použitý len 2x a je k nemu všetko okrem reťaze. Vraj sa mu konský čert pozdáva viac. Uvidíme...
Proximák: na rotavátorování používáš úhlové nože, kopínaté by byly vhodnější.
Rekapitulácia dnešného dňa: po dlhom uvažovaní som sa rozhodol navštíviť najbližšieho predajcu záhradnej techniky, aj keď som vedel po tel.rozhovore že majú len jeden agzat a s vari len rotavator a nejaké drobnosti. Mal som v pláne sa viac menej len poinformovať ohľadom PJXP200 a následne som zvažoval objednanie. Počítal som s reakciou predajcu že prečo činu a nie radšej Hondu atď. Bol som pevne rozhodnutý že má nezlomí ani keby čo bolo Po vstupe do predajne sa to začalo presne ako som spomínal. Stále dookola Čína... nemáme skúsenosti... ani servisný technik nebol na školení... mačka vo vreci... nepredali sme ešte ani jeden ale máme tu Hondu GSV190 a to už je pán motor... kvalita... špičkové parametre... bezproblémový... proste top trieda. A ja len stále to svoje že chcem vyskúšať XP 200 a že to risknem.... atď. Samozrejme som niekoľko krát podotkol že nie sú financie na Hondu. A potom to prišlo že či by som bol schopný dať dokopy 450€ dnes. Hovorím záleží načo. A predajca no ak áno tak si môžete odniesť úplne novú Hondu GSV190 so zárukou. čiže o 50€ viac ako za XP 200 som si domov priniesol novučičkú Hondu GSV190 Čo vy na to? Oplatilo sa?
Lukáš: A co jsi to vlastně koupil za těch 450? Motorovou jednotku? Myslil jsem,že chceš koupit celou soupravu.
Pepa248: Zřejmě by byly kopinaté nože lepší, ale tyto už slouží 32let. Nemám kde vyzkoušet jiné, nikdo tu nemá jiné než úhlové v inzerci moc nejsou a když už tak v né moc dobrém stavu. Nové jsou pálka tak jedině až zbydou nějaké peníze. Dost pomohla ta rychlá převodovka a teď ty kryty.
LukasPF: Teď jsem trochu zaskočen. A dokupovat zbytek se vyplatí? Moc dobrý prodejce to není, když ani nechodí na školení... Mně nikdo XPčko nerozmlouval, spíše naopak.
LukasPF: Teď jsem trochu zaskočen. A dokupovat zbytek se vyplatí? Moc dobrý prodejce to není, když ani nechodí na školení... Mně nikdo XPčko nerozmlouval, spíše naopak.
Proximaku Dokupovanie akého zbytku máš na mysli?
Pepa áno myslel som komplet motorovú jednotku PJGCV190. Áno rozmýšľal som o celej zostave traktor + vozík. Ale rodinná rada zasadla (rozumej manželka nebola nadšená) a rozhodla že by to bola dosť veľká položka do rodinného rozpočtu. Takže pokračujem vo výrobe mobilnej dojičky na podvozku DSK316. DSK317 a vlek zatiaľ v nedohľadne
Pepa áno myslel som komplet motorovú jednotku PJGCV190. Áno rozmýšľal som o celej zostave traktor + vozík. Ale rodinná rada zasadla (rozumej manželka nebola nadšená) a rozhodla že by to bola dosť veľká položka do rodinného rozpočtu. Takže pokračujem vo výrobe mobilnej dojičky na podvozku DSK316. DSK317 a vlek zatiaľ v nedohľadne
Naposledy upravil(a) LukasPF dne sob kvě 06, 2017 5:37 pm, celkem upraveno 2 x.
Padla tu slova o vleku, DSK-317 a tažná náprava
Proximaku postupne dokúpim DSK317 a nápravu vlek si urobím vlastnoručne.
Já jsem si teď v týdnu domů dovezl PJXP200 + TLAKOVÁ MYČKA W3000V.
Už jsem to už testnul a musím velice chválit .Motor chytá i bez sytiče.I prodejce na něj pjel chválu.Řikal že mu došel jen jeden na opravu ( a to nebyl u něj prodaný) a byl zadřený.Majitel tam celou dobu nechal jeden původní olej.Dle výrobního čísla to byl jeden z prvních na trhu.
Myčka jede taky super, ale uvítal by jsem trysku i 25°.Ve výbavě je 15°,40° a Soap .
Už jsem to už testnul a musím velice chválit .Motor chytá i bez sytiče.I prodejce na něj pjel chválu.Řikal že mu došel jen jeden na opravu ( a to nebyl u něj prodaný) a byl zadřený.Majitel tam celou dobu nechal jeden původní olej.Dle výrobního čísla to byl jeden z prvních na trhu.
Myčka jede taky super, ale uvítal by jsem trysku i 25°.Ve výbavě je 15°,40° a Soap .
Vari XP200
Motor XP 200 žádný sytič nemá.
Pročetl jsem si ty oblbováky o motorech a servisácích. Směju se ještě teď.
Pročetl jsem si ty oblbováky o motorech a servisácích. Směju se ještě teď.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Lukáš: Tak to jsi koupil výborně, a bez ekodotace. Převodovku 317 máte u Vás za 400E (Šupa), nebo ještě lépe si koupíš nějakou starší i s podvozkem, občas se v inzerátech objeví výhodné nabídky. Takže hodně štěstí v dalším výběru.
Dyku máš pravdu motor XP 200 žádný sytič nemá.Má jen vzduchové čerpadlo PRIMER.
Vari XP200
LukasPF: Pokud to je GSV190 tak cena opravdu parádní hlavně aby jsi byl spokojen a pokud půjdeš cestou starší převodovky tak přeji hodně štěstí při výběru
Soptik101: U našeho prodejce taky žádný problém s XP, až na to moje zlobivé gufero. Ale od té doby motor šlape jak hodinky co myčka? Spokojenost jinak? Jak to valí? A motor to dává v pohodě? Né že bych ji kupoval, máme Stihl RE98 a spokojenost, spíš se ptám ze zvědavosti
Soptik101: U našeho prodejce taky žádný problém s XP, až na to moje zlobivé gufero. Ale od té doby motor šlape jak hodinky co myčka? Spokojenost jinak? Jak to valí? A motor to dává v pohodě? Né že bych ji kupoval, máme Stihl RE98 a spokojenost, spíš se ptám ze zvědavosti
Proximaku staru prevodovku urcite kupovat nebudem lebo ceny sa pohybuju okolo 300 - 350€ a novu mam za 400€ . A pri novej mam istotu ze do toho ziaden kutil nesahal.