Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Dyku ide o to že ak kúpim zostavu DSK317+PJXP200+ANV400 tak to mam za 1499€ a ak by som to kúpil len ako PJXP200+DSK317 + závažia tak to by bolo za 1399€. Tak ja osobne si myslím že tá zostava s vozíkom je asi výhodnejšia. Čo sa závaží týka tak som kúpil z bazošu 3x5kg+držiak nové za 30€ a to veľké 33kg som tam videl za 40€. Takže čo povieš teraz? Čo bude výhodnejšie plne zaťažený traktorik za 1399€ alebo nezaťaženy ale s vozíkom za1499€ ale samozrejme s tým že dokupim postupne z bazošu závažia?
Koupíš později jinde vozík za 100 eur? Potřebuješ vozík? V případě zklamání je ten vozík prodejný za 100 eur?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Vozík za 100€ nekúpim. Potrebujem ho ako soľ bude využívaný dennodenne. A pevne dúfam že sklamaný nebudem. Sklamania som si užil dosť pri PF-ke a TJ-cku takže dúfam a verím že teraz to konečne bude dobre.
Jde o to, čím tě jmenované stroje zklamaly?
Je to na dlhšie rozprávanie ale v podstate sú to stroje viac pre potechu než na robotu. Sú to úžasné stroje ale...
No ne abys v některých oblastech prací nemyslel, že je Vari bezezbytku nahradí?
Práve naopak potrebujem malý ľahký stroj
Když víš co můžeš očekávat a víš co chceš, pak nic proti!!!. Podle mne, když ten vozík vemeš a za 200 eur ho prodáš a to si myslím že jo, budeš mít na zbytek. Problém je, že si toto mnozí neuvědomují a nebo si myslí, že za vozík můžou chtít podobnou cenu jako v ceníku.
Vozíku sa zbaviť nechcem potrebujem ho denne. Doteraz som používal Suzuky Samurai na rôzne druhy prác okolo statku ale nakoľko je to už starší stroj tiež som sa ocitol v situácii keď som viac robil "Na" technike ako "s" technikou. Podobne to bolo aj s PF-kou a TJ-cku stále dookola odstraňovanie nedostatkov a neduhov, absolútny nedostatok náhradných dielov, prispôsobovanie naradia... a takto stále jeden kolotoč. A na druhej strane asi na všetky druhy prác okrem orby to boli dosť ťažké a veľké stroje a naopak na dopravu bolo zasa obmedzujúce že celá jazdna súprava bola veľká a aj keď trakčne nebol problém s prenosom výkonu na podložie tak pre obsluhu to bolo opäť nepríjemné zápasenie so strojom. Od Vari vôbec neočakávam trakciu ako od vyššie uvedených "starcov" ale vidím plusy v tom že časy opráv a údržby budú minimálne, náhradné diely stále k dispozícii, veľké množstvo rôznych adaptérov a príslušenstva bez nejakých úprav rovno použiteľných. Takže dúfam že sa moje očakávania naplnia a to viac pracovať "so" strojom než "na" stroji. Ešte dodám pár informácií o mne len na dotvorenie nejakého celistveho obrazu. Som vyučený nástrojar a puškar (CZ Uh.Brod) celý život mám k strojom a technike blízko doma máme zariadenú komplet kovoobrábaciu dielňu, a aj napriek tomu som zavrhol tie staré poctivé kusy železa lebo som prišiel na to že chcem so strojom pracovať a nie sa s ním hrať na to mam deti a rodinu. Určite až raz budem na dôchodku tak sa vrátim k týmto veteránom ale teraz dám prednosť mladším.
Když jsem tu četl o nahrazení PFky a TJčka Varinou, tak jsem se zděsil. Naštěstí se vše vysvětlilo pokud tam máš kopce, asi bych i upustil od sulky za DSK-316.1PSVN, Vari moc koníků nemá a sulka by ti jich ještě dost vzala. Nemáš poblíž někoho kde by jsi mohl vozík okouknout? Ale cenový zvýhodnění je velkej plus pro Vari 16tisíc bych za vozík za Vari nedal, přesně jak píše Dyk
Dnes jsem rotavátoroval. Narouboval jsem kryty a mohl pořádně ozkoušet převodovku. Tam kde jsou kryty, je půda lépe zpracována, objevil jsem Ameriku jeden přejezd na jedničku, druhý na dvojku. Ráno u nás pršelo tak to nebylo zcela ideální, ale aspoň to teď bude moct lépe proschnout. A na dvojku to fakt valí, přesně jako na videu od Vari Škoda že jsem neměl někoho, kdo by něco natočil
Dnes jsem rotavátoroval. Narouboval jsem kryty a mohl pořádně ozkoušet převodovku. Tam kde jsou kryty, je půda lépe zpracována, objevil jsem Ameriku jeden přejezd na jedničku, druhý na dvojku. Ráno u nás pršelo tak to nebylo zcela ideální, ale aspoň to teď bude moct lépe proschnout. A na dvojku to fakt valí, přesně jako na videu od Vari Škoda že jsem neměl někoho, kdo by něco natočil
Si sa zlakol co????? Neboj sa sudnost som zatial nestratil kazdy s menovanych ma nieco do seba ale momentalne vyuzijem Vari najviac.
Já se tolik nelekl, zase ale vím, co někteří jsou schopni vymyslet nebo si myslet či vykombinovat.
no to mas pravdu
-
Proximák. Už máš stromky co kvetou na zahradě postříkané do květu?
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
V nedeľu sa idem pozrieť na čerta NM4-202. Čo vy na to? Zobrať ho či nie? Dajú sa na to nájsť tie vyoravacie prsty? Ďakujem za rady