Výstražná světla - nová elektrika zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
liborko

Re: Výstražná světla - nová elektrika zetor

#211 Nový příspěvek od liborko »

pavel sk píše:Kombinacia kontrolky a ampermetra je skor komplikacia. Bud tam mat kontrolku, alebo ampermeter.
Proč myslíš? Ono se to vzájemně nijak neovlivňuje. Mě to funguje bez problémů.
Malek: jak silnou žárovku máš v kontrolce? tipnul bych,že je špatná dioda v diodovém můstku.
--Zetor 6911 r.v.1/1979--

malek

#212 Nový příspěvek od malek »

liborko píše:
pavel sk píše:Kombinacia kontrolky a ampermetra je skor komplikacia. Bud tam mat kontrolku, alebo ampermeter.
Proč myslíš? Ono se to vzájemně nijak neovlivňuje. Mě to funguje bez problémů.
Malek: jak silnou žárovku máš v kontrolce? tipnul bych,že je špatná dioda v diodovém můstku.
Mám tam 2W. To je prý ta správná. Nevím
Zetor 25A r.v. 1956

Jechout

#213 Nový příspěvek od Jechout »

Ahoj chlapi, koupil jsem 6911 a nelibi se mi jak je tam delana elektrika, kabely napojovane treba 4x na jedne zile. Chtel bych ji delat komplet novou a nektere kabely tam chybi, vse jsem si nakoupil ale mohl by jste mi nekdo prosim poradit ? S elektrikou moc kamos nejsem a budu to delat poprve, meli by jste pro me nejake jednoduche schema zapojeni abych to pochopil i ja ? ty schemata na internetu jsou hrozne neprehledna, nebo moc slozita ze se v tom ani nevyznam :D dekuji za trpelivost
Zetor 6911, Rotační sekačka Z042 (165cm), obraceč - shrnovač TON, Vysokotlaký lis KOLA Rivalle

Brendak

#214 Nový příspěvek od Brendak »

Jestli si to dobře pamatuju , tak toto je dobré srozumitelné schéma. http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Sílu drátů jsem dělal podle drátů co tam byly. Konce drátů s koncovkama jsem dal do samosmršťovací bužírky. Ale s elektrikou ať poradí někdo zkušenější , abych tady netrapasil.

Jechout

#215 Nový příspěvek od Jechout »

Tak to je super přehledné díky moc snad to zvládnu :)) nahraju potom nějaké foto. Snad se do konce víkendu zadari :)
Zetor 6911, Rotační sekačka Z042 (165cm), obraceč - shrnovač TON, Vysokotlaký lis KOLA Rivalle

CBS

#216 Nový příspěvek od CBS »

Brendak píše:Jestli si to dobře pamatuju , tak toto je dobré srozumitelné schéma. http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Sílu drátů jsem dělal podle drátů co tam byly. Konce drátů s koncovkama jsem dal do samosmršťovací bužírky. Ale s elektrikou ať poradí někdo zkušenější , abych tady netrapasil.
Autorom tejto schémy som ja, inšpiroval som sa schémou z P V3S, oproti originálnej schéme sú tam drobné zmeny (diaľkové svetlá sú rozdelené na dve poistky, zásuvka montážnej lampy je napájaná stálym prúdom a na smerovky je použitý jednoduchý prepínač)
Originálna schéma je toto: http://pokec.azet.sk/cbs1/fotoalbumy/mo ... 584ba34586
V nej ak sa dá pripojiť kontrolka funkcie smeroviek prívesu medzi vývody B a C na prepínači.

Lukashil

#217 Nový příspěvek od Lukashil »

v jednoduchém zapojení směrovek se kontrolka přívěsu zprovozní tak, že se použije 4vývodový přerušovač např. z felicie.
akorát se tam jeden vývod musí ukostřit a z toho 4tého se napojí + na kontrolku. :friends:
Stydím se za tuto zem

gbelec petr

#218 Nový příspěvek od gbelec petr »

kluci mohl by mi někdo napsat jednotlivé zapojení lukas spínače.
mám sehnaný ten ze škody 120
píšou zde:
1 tlakson( od bosch skřínky do spínače a po zatlačení páčky lukas přepínače pustím proud k tlaksonu a ten je ukostře- troubí
2 napaječ směrových světel
3 smerovka L( lukas je po zastrčení kíčku pod proudem, po přepnutí páčky v levo teče proud na vše co je vlevo a bliká to
4 smerovka P (to samé ale pro pravou stranu)
5 přepínač hlavních světlometů
6 dálková
7 tlumená
8 přívod od pojistky č. 1
jde mi hlavně o čísla 2 a 5
2 přerušovač , jestli to dobře chápu tak pinem č.8 mi teče proud do přepínače lukas a z přepínače na přerušovače blinkrů, a co s temi zbylímipozicemi na přerušovaci?
5 po zapnutí klíčku na spínačce bosch (poloha 2) mi teče proud z baterky přes pojistku do spínačky Bosch a dál do přepínače lukas přes pin 5- to je jako napájení hlavních svetlometů?
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=150

Lukashil

#219 Nový příspěvek od Lukashil »

proud jde od pojistky do přerušovače a až z něj jde proud do lucase.

zbytek ti neřeknu čísla pinů nemám zkouknutý
Stydím se za tuto zem

gbelec petr

#220 Nový příspěvek od gbelec petr »

jo ti čísla jsem našel v knížce udržba škoda 120. ty sedí..dík..
a u té 5 to bude asi taky tak. po zapnutí klíčku n apozici č. 2 sepnu-pustím proud do přepínače lukas a ten mi to přepne na tlumané nebo dálkové..

Franta.cz

#221 Nový příspěvek od Franta.cz »

Na 2 jde proud z přerušovače a ty bud vyhodíš pravej nebo levej blinkr 3 nebo 4

5 je podle mě výstražné světelné znamení

Lukashil

#222 Nový příspěvek od Lukashil »

nene 5 bude proud od spínače světel (v tomhle případě bošárna poloha 2)

ta světelná houkačka má proud z té 8čky stejně jako klakson
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#223 Nový příspěvek od pavel sk »

Ja som kedysi skusal Skodovacky 120 do traktora a nepasoval. Skodovacky bolinak zapojeny a nesedelo kablovanie. Neviem preco :-/ . Ked sme zohnali origo na traktor, tak islo normalne na traktore vsetko tak ako malo :-/

gbelec petr

#224 Nový příspěvek od gbelec petr »

mě právě chybí v traktoru ten protikus na origo zetor kabeláži, tak jdu cestou použít škodovácký a dopasovat to.. už ho tam mám,fungovalo mi to, ale klasika -kolenem jsem ho rozlomil cca před pul rokem a od té doby mi to nejde.. zítra zkusím přepojit jen ty kable do konektoru a uvidím..nějak to musím rozjet , ve 12 mám být na stk.. :shock: :shock:

Lukashil

#225 Nový příspěvek od Lukashil »

ten škodovácký nemá přívod z druhého vývodu přerušovače a levý a pravý blinkr pro vlek.
při spojení kabelů pro blinkry traktoru a vleku to na traktoru funguje stejně jako na té škodovce.
jen nelze dobastlit kontrolka směrovek přívěsu, a s vlekem to bliká pomaleji....

ovšem i toto lze vyřešit, už jsem to dělal ale je to trošku složitější na zapojení...
Stydím se za tuto zem

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“