Ptal jsem se na frézování jednoho hajnýho a ten stím taky neměl dobré zkušenosti. Hromada mulče na povrchu - problematické sázení a hlavně se to prý v létě zapaří a stromek to prostě "usmaží" + zakyselení. 2 roky tam nic neroste. - Alespoň to mi říkal. Určitě to bude záležet na množství klestu, ale zase když musím klest vyvést to už nemusím frézovat.Sniper píše:320 bavorských plnokrevníků, na vývodovém hřídeli 95% výkonu motoru, kabina na měchách. Spíš jsou problémem vibrace a hukot v kabině.
Ale dá se to přežít, občas vylezu, abych se protáhl, kouknu kolem sebe, co je pěkného v lese
UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Resil jsem to loni a docela pakarna, nakonec jsem koupil celej hlavni sloup otoce a hridel a vyslo to levnejc nez to opravovat.miky64 píše:Děkuji za radu, moc mi pomohla. Rozebráno a bohužel se mi potvrdilo moje tušení kde mám závadu. Zjistil jsem, že je vylomený zub na sloupu a samozřejmě jsou i hřebenové tyče načnutý. Dá se to repasovat? Děkuji za odpověďFranta.cz píše: Ty kontramatky jsou na lepidle.Je potřeba je nahřát tak do 200 °C aby lepidlo povolilo.Hlavně né autogenem.
hosting image
picture host
Je velký rozdíl mezi rychloběžnými a pomaluběžnými frézami. Každý preferuje něco jiného. Taktéž je rozdíl když se drtí klest a pouze naruší travní drn nebo když se jede pod povrch. Za mě rychloběžná fréza a pouze povrchová příprava. Sadí se stejně do půdního horizontu nikoliv do vrstvy mulče. Mulč se odhrne, stromek je krytý, mulč brání vysychání a zpomaluje i plevel.Tech píše:Ptal jsem se na frézování jednoho hajnýho a ten stím taky neměl dobré zkušenosti. Hromada mulče na povrchu - problematické sázení a hlavně se to prý v létě zapaří a stromek to prostě "usmaží" + zakyselení. 2 roky tam nic neroste. - Alespoň to mi říkal. Určitě to bude záležet na množství klestu, ale zase když musím klest vyvést to už nemusím frézovat.Sniper píše:320 bavorských plnokrevníků, na vývodovém hřídeli 95% výkonu motoru, kabina na měchách. Spíš jsou problémem vibrace a hukot v kabině.
Ale dá se to přežít, občas vylezu, abych se protáhl, kouknu kolem sebe, co je pěkného v lese
Ale viděl jsem na Hlubočci připravené plochy prý frézou, no hnus. Kles nahrnutý do valů v sousedním mladém porostu a půda promísená s větvemi. Jak do toho chtěli zalesňovat, to fakt netuším
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Frézu nemám,ale letos budu zkoušet dávat štěpku ze štěpkovače mezi letos zasázené stromky. Uvidíme jestli to bude mít přínos. Na svazích si aspoň slibuju, že se silnějším deštěm mě hlína nesteče po srázu do potoka.
Tom: Lépe bych to nenapsal
Plochy, které jsem dělal dneska taky stojí za hovno. Terén nerovný, samá díry, plno hromad klestu MD, BK, hodně nezpracované hmoty a pařezy vysoké jak hovado a byly snad všude, ani projet se nedalo...
Taková práce je o hovně, tu plochu jsem neměl vůbec dělat, ale potřebovali to
Plochy, které jsem dělal dneska taky stojí za hovno. Terén nerovný, samá díry, plno hromad klestu MD, BK, hodně nezpracované hmoty a pařezy vysoké jak hovado a byly snad všude, ani projet se nedalo...
Taková práce je o hovně, tu plochu jsem neměl vůbec dělat, ale potřebovali to
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Já to vyřešil tak, že mi na sloupu udělaji novej pastorek a hřebeny mi opraví. Tak snad to bude fungovat.pobuk píše:
Resil jsem to loni a docela pakarna, nakonec jsem koupil celej hlavni sloup otoce a hridel a vyslo to levnejc nez to opravovat.
-
tak kolik vam kde napadlo v rakusích ma padnout víc nez za celou zimu
To ti budou vyvarovat?miky64 píše:Já to vyřešil tak, že mi na sloupu udělaji novej pastorek a hřebeny mi opraví. Tak snad to bude fungovat.pobuk píše:
Resil jsem to loni a docela pakarna, nakonec jsem koupil celej hlavni sloup otoce a hridel a vyslo to levnejc nez to opravovat.
Ty hřebeny vyvaří vyfrézujou a zakalí a na tom sloupu ten pastorek odříznou a navaří tam novej co udělaji.pobuk píše:To ti budou vyvarovat?
-
https://www.youtube.com/watch?v=-M7fjoW ... e=youtu.be
už s tim někdo mažete
už s tim někdo mažete
s touhle ne, ale už 4 roky používáme milwaukee z řady M12, hlavně máš prostě volnou jednu ruku oproti ručním maznicím
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!
-
- Kontaktovat uživatele:
Díval jsem se, že jsi dělal s aposem. Jak to s tím jde? Vyplatí se to? Jak se dělíte s pilařem a kolik m3 uděláš za den? Kdyby se náhodou, někde naskytl nějaký k prodeji, tak jsem uvažoval že bych ho pořídil.
-
Peyrak jo jo tu sem taky videl prej je nejlepši na svetě řikal amik ve vídeu ja s tou normani maznici nekdy skusim jak pes
Šami ne že bych chtel malovat čerta na zed je to pěkný ale tohle je vo votoč
Šami ne že bych chtel malovat čerta na zed je to pěkný ale tohle je vo votoč