Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Jo tak to jsi zjistit ano od zásuvky mám 16c ... a u hodin je 25 b ....
Neboj za elektriku platím... když na to vzpomenu...
Neboj za elektriku platím... když na to vzpomenu...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
v tom pripade nevidim problem
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
ehmmm ...... já jako neznalej elektriky asi jo..
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
-
Ahojte, nema niekto skusenosti s KIT 3000?? Chcem to na doma, niečo hrubšie aj tenke , viem ze to už je profizvaraččka,tak trochu mam obavy, aby to istič utiahol, uvidime...Nema ju niekto,doma alebo v praci?? Takato :
http://www.zvaracka.eu/kit-3000-standard
http://www.zvaracka.eu/kit-3000-standard
- exot
- Kontaktovat uživatele:
25 ti to musi utahnout.Holt potahnes vedeni od něj;)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Ronny: dival jsi se na technicke informace ?Maji tam napsane jisteni 16A 3×400V
Zdravím,
chlapi, potřebuju poradit- rád bych si na to "domácí sváření" pořídil něco novějšího ( používám Gama 1550 , měl jsem možnost si párkrát zkusit cočko, a zalíbilo se mi)
jak tak procházím různá fora tak jsem došel k názoru, že by to měl být : invertor, technologie IGBT, a cena od 12k Kč. Takže Einhel, Güde apod jsem vyřadil.
našel jsem , a líbí se mi toto:
http://lcdvision-schweisstechnik.de/MTS ... en-TIG-WIG
líbí se mi ty čtyři funkce MIG/MAG, WIG, MMA a trubičkový drát. S tím plněným drátem nevím- dělá se i v nerezu? ( nebo je lepší pořídit si dvě lahve-argon a CO2 ?) Je lepší 220 nebo 3x400V (mám 16 A jistič), a poslední otázka- jak je to s tím taktováním 2/4 takt, používáte to někdo?, nebo je to jenom paráda za peníze navíc (omlouvám se možná laické dotazy, ale CO systémy neznám, před 25 rokama jsem v práci pořídil klukům do dílny WTU 315?)
Mám roční "spotřebu " asi 1200 elektrod
Prosím o názory lidí, kteří podobné dilema řešili :-)
Děkuji
chlapi, potřebuju poradit- rád bych si na to "domácí sváření" pořídil něco novějšího ( používám Gama 1550 , měl jsem možnost si párkrát zkusit cočko, a zalíbilo se mi)
jak tak procházím různá fora tak jsem došel k názoru, že by to měl být : invertor, technologie IGBT, a cena od 12k Kč. Takže Einhel, Güde apod jsem vyřadil.
našel jsem , a líbí se mi toto:
http://lcdvision-schweisstechnik.de/MTS ... en-TIG-WIG
líbí se mi ty čtyři funkce MIG/MAG, WIG, MMA a trubičkový drát. S tím plněným drátem nevím- dělá se i v nerezu? ( nebo je lepší pořídit si dvě lahve-argon a CO2 ?) Je lepší 220 nebo 3x400V (mám 16 A jistič), a poslední otázka- jak je to s tím taktováním 2/4 takt, používáte to někdo?, nebo je to jenom paráda za peníze navíc (omlouvám se možná laické dotazy, ale CO systémy neznám, před 25 rokama jsem v práci pořídil klukům do dílny WTU 315?)
Mám roční "spotřebu " asi 1200 elektrod
Prosím o názory lidí, kteří podobné dilema řešili :-)
Děkuji
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Resil sem 3 roky zpet. Trubickovej drat sem vyradik skrz finance. Skoncil ssm u svarecky elektroda a co (mma mig mag). Jasic 160. A nelituju tady na foru ji nemam jedinej. Prostuduj si sekci. Vetsinu odpovedi najdes jediny co, tak dneska bych sel do 400 misto 230. Ale i tak mne zatim nikdy nezklamala a svari skvele
Ronny: Vcelku dobra masina mam ju v práci sice huci ako ku.va ale slape . uz 2x opravova raz ro... Podavac a druhy krat sa menil potenciometer na prud inak slape. Zvaram s nou dp hrubky maximalne 15mm viac nie skor robime 10+5mm
Ale radsej doloz 100 a mas procesora a stym je radost robit
Ale radsej doloz 100 a mas procesora a stym je radost robit
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Trikko - popíš trošku rozdíl při práci s procesorem a při práci s normálním Kitem.
Já dodnes lituju, že jsem nekoupil procesor, protože při častých změnách síly materiálu je to hledání správného posuvu, na klasickém stroji, k vzteku.
Já dodnes lituju, že jsem nekoupil procesor, protože při častých změnách síly materiálu je to hledání správného posuvu, na klasickém stroji, k vzteku.
za me radci 3x400v a jestli 2/4t asi na delsi svary je to lepsi pac nemusis celou dobu drzet tlacitko horaku ale pry to jde dodelat i na na treba wlsp315-nekdy by se to siklo ale zatim to neresim
ja jsem zvyklej tlacitko drzet celou dobu svarovani
ja jsem zvyklej tlacitko drzet celou dobu svarovani
V jedný fitmě jsem viděl,že mají na COčku pověšenou ceduli ,kde je napsáno nastavení pro tloušťku nateriálu.Vaří tam s tím kdo má ruce.ITS píše:....Já dodnes lituju, že jsem nekoupil procesor, protože při častých změnách síly materiálu je to hledání správného posuvu, na klasickém stroji, k vzteku.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Mě vzhledem k tomu že svářím v podstatě každý den nedělá žádný problém třeba 20× za den nastavovat svářečku.Spíš jde o zvyk a zkušenosti.Ale pokud jde o rychlost nebo pohodlí pak volbu takove svarečky chapu.
Taky nastavuji svářečku neustále, ale nejčastější nastavení mám uložené v Jobu a s tím vystačím na 90procent práce tedy když potřebuju jiné nastavení,tak ke svářečce ani nemusím jít a přepnu si na hořáku co potřebuju.
-
nejjednoduší na svaření je momentalně jasic synergic dělají to ve 160A i v 200A, zadate pruměr dratu a jaký plyn používate.Pak už vše ovladate jedním knoflíkem jak posuv tak ampery jen posoudíte jak hodně to svaří.Navíc se s tím da svařet elektrodou i tig.Ja tomu říkam svařečka pro blbce.