Super, to su rád.Soptik101 píše:Ahoj DVK
Závada odstraněna.Nová originální pružina má délku 58mm místo 48mn co jsi naměřil ty.Tak jsem ji zkrátil podle tebe a je to ok.
Dík za pomoc.
Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Pro Noko01: Ty kola jsou z Robi Rekord 151, nový středy nevím jestli seženeš.Ten levý funguje stejně jako na Vari, ale ten pravý se mi zdá je zkonstruovaný na záběr jen v jednom směru. To seříznutí, jak radí mraveneček je k ničemu, vůbec ti to nepomůže. To radši,pokud jsou ty šestihrany stejný, koupit kola z Vari.
Dik moc krat Homolko69 za odhaleni kol.
Aspon sa mam z ceho odrazit.Upravovat naboje u volnobezek nebudu,jedine co si necham vyrobit budu osky do kol,ale to uz nechavam na synatorovy nech sa ukaze ci mu skolu zbytecne neplatime.Este jednou dikes za urceni kol a vsem ostatnim....DYKu
Aspon sa mam z ceho odrazit.Upravovat naboje u volnobezek nebudu,jedine co si necham vyrobit budu osky do kol,ale to uz nechavam na synatorovy nech sa ukaze ci mu skolu zbytecne neplatime.Este jednou dikes za urceni kol a vsem ostatnim....DYKu
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Mě neděkuj, já věděl hovno a na Homolky se spolehni ví o čem mluví. Já to ROBI snad v životě ani neviděl. V okolí není, servisák nejsem. Prostě pořád se mám co učit. Tady v tom okolí bylo PF 62 TJ6,5 a Terry či Vari. PFky jak lidi umírají mizí, ale o TJ vím, že se tehdy rozhodovalo, co koupit, jestli auto (nějakýho Spartaka nebo co) nebo nové TJ. Děda prý tehdy rozhodl, že TJ a mají ho v rodině dodnes.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ale co bych nepodekoval,aspon si uvedel nejaky smer.
Vsak clovek neni superman aby vsecko vedel a od vseckeho mnel kluce,jak sa povyda.
Vsak clovek neni superman aby vsecko vedel a od vseckeho mnel kluce,jak sa povyda.
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
No já jsem prvně otevřel sousední téma o ROBI a čumím na stroj, na kola - no do prdele to je asi to, na co se ptal Nico01?! Vlezu sem a je to.
Zdravím když si prečtete tento članek že motor je kvalitní ,válec má litinovou vložku.
Na fotkách není vůbec vidět.
Dnes už se neobtěžují ani s kuličkovými ložiskama na klikové hřídeli .
http://www.vari.cz/rady-a-navody/techno ... art:40825/
Na fotkách není vůbec vidět.
Dnes už se neobtěžují ani s kuličkovými ložiskama na klikové hřídeli .
http://www.vari.cz/rady-a-navody/techno ... art:40825/
Takže narveme prachy obchodníkům za cenu horšího a o něco levnějšího motoru?
A co teď, už je vidět? Rozdělej si jeden motor a uvidíš.
Motor se konstrukčně nijak nevymyká způsobu konstrukce jiných značek pro daný účel. To co má Honda či B&S je i v něm a i valivé ložisko na klice se najde, což ne všechny dnes mají. Co je zase špatně?
Motor se konstrukčně nijak nevymyká způsobu konstrukce jiných značek pro daný účel. To co má Honda či B&S je i v něm a i valivé ložisko na klice se najde, což ne všechny dnes mají. Co je zase špatně?
Kolega Thovt píše,že na klikovce nebudou kuličková ložiska.Proto jsem reagoval.Nakonec jsem si přečetl odkaz a v tom dva roky starém článku jsem nic takového nenašel.
Nic takového co, jsi tam nenašel.
-
Přesně jak píše DYK - ten motor se nevymyká ničemu a ani není nijak ošizený. Podle mě je nejdůležitější věcí to, že se podařilo najít k Hondám výbornou alternativu. Při renomé vari pochybuju o tom, že by si záměrně chtěli pokazit jméno nějakým šuntem. Vždyť i slabší XP-140 na Vedexu si od variny bere AS Motor, což je podle mě páka jako hrom.
Tož co, nikdo nic nevozí, to su sám kdo se tady pere s řídítkama ? Podnikli jsme ostrý test káry za Vari, zavezli jsme si lavečku na místo, kde rádi chodíme "na výhled".
3 generace + pes
S mojí maličkostí, anobrž reklama na spokojenou rodinku z katalogu Vari
Všichni byli výletem nadšeni a už se těší na příště.
3 generace + pes
S mojí maličkostí, anobrž reklama na spokojenou rodinku z katalogu Vari
Všichni byli výletem nadšeni a už se těší na příště.
To je dost, žes nás taky jednou vyvez!
Co to máš vpravo na klečích za červenou páku?
Co to máš vpravo na klečích za červenou páku?