Barvy traktoru Zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: Barvy traktoru Zetor

#166 Nový příspěvek od pavel sk »

My sme vlani na biely zaklad dali dve vrstvy vrchnej cervenej a podla mna a oka vysledok OK. Je pravda ze prva vrstva riadne nekryla.

jafi

#167 Nový příspěvek od jafi »

Plnic sa pouziva iba na vyplnenie nejakých mensich skrabancov a ryh. Do toho by som veruze neinvestoval, navyse ked to ide na kapotu traktora, samozrejme ak nejdes robit nejaky vystavny kus. Osobne som s plnicom a vrchnou polyuretankou zle skusenosti nemal, ale samozrejme zalezi na vela okolnostiach, priprava povrchu, typy a znacky farieb - plnicov. Moj postup by bol taky: Zoberiem tu bocnicu, kupim si 320 zrnitost hubku , prejdem to zlahka, ofukam, odmastim techn. benzinom a nanesiem zaklad. Este chcem podotknut, ked striekas vrchnou polyuretankou, tak treba mat aj polyur. zakladovku. Na toto si treba dat riadne bacha, predajca mal pravdu. Niekedy sa stat nemusi nic, ale niekedy to aj mna pocvicilo.
Necham zaklad vytvrdnut pri teplote aspon tych 20 °C. Ak by si tam mal nejake stekance, tak jemne prebrusit, ofukat, ocistit a naniest vrch aspon v dvoch vrstvach. Pred kazdym striekanim si vzdy zkontrolovat pistol, ci tam niesu nejake necistoty. Po uschnuti namontovat a tesit sa 8)
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

Přemo

#168 Nový příspěvek od Přemo »

jafi píše:Plnic sa pouziva iba na vyplnenie nejakých mensich skrabancov a ryh. Do toho by som veruze neinvestoval, navyse ked to ide na kapotu traktora, samozrejme ak nejdes robit nejaky vystavny kus. Osobne som s plnicom a vrchnou polyuretankou zle skusenosti nemal, ale samozrejme zalezi na vela okolnostiach, priprava povrchu, typy a znacky farieb - plnicov. Moj postup by bol taky: Zoberiem tu bocnicu, kupim si 320 zrnitost hubku , prejdem to zlahka, ofukam, odmastim techn. benzinom a nanesiem zaklad. Este chcem podotknut, ked striekas vrchnou polyuretankou, tak treba mat aj polyur. zakladovku. Na toto si treba dat riadne bacha, predajca mal pravdu. Niekedy sa stat nemusi nic, ale niekedy to aj mna pocvicilo.
Necham zaklad vytvrdnut pri teplote aspon tych 20 °C. Ak by si tam mal nejake stekance, tak jemne prebrusit, ofukat, ocistit a naniest vrch aspon v dvoch vrstvach. Pred kazdym striekanim si vzdy zkontrolovat pistol, ci tam niesu nejake necistoty. Po uschnuti namontovat a tesit sa 8)
diky presne nejaky takovy postup jsem hledal,..to vim že je třeba aji zaklad polyuretan,ale hlane sem nevedel,jestli ten zaklad mužu dat,nato co je tam tedka za barvu,.ten plnič budu potřebovat jenom na kapotu koupil sem starši tak ji musim trochu pokitovat,nebo vlastně vykituju a dam nato hned zaklad ten polyuretanovy,vicemene uvidim jak to bude vypadat,a podle toho shodnotim jestli plnic nebo ne 8) diky za rady
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

bobes

#169 Nový příspěvek od bobes »

Mám vyzkoušenou šedou základovku pod červenou vrchní. Základovka musí být všude. Jak tam jsou fleky např. bílého kytu stále ten flek prosvítá. To samé jak už někdo psal hrany probroušené na holý kov. Na červený Primer se mi stříkalo blbě.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

pepa.traktor

#170 Nový příspěvek od pepa.traktor »

Přemo píše:
jafi píše:Plnic sa pouziva iba na vyplnenie nejakých mensich skrabancov a ryh. Do toho by som veruze neinvestoval, navyse ked to ide na kapotu traktora, samozrejme ak nejdes robit nejaky vystavny kus. Osobne som s plnicom a vrchnou polyuretankou zle skusenosti nemal, ale samozrejme zalezi na vela okolnostiach, priprava povrchu, typy a znacky farieb - plnicov. Moj postup by bol taky: Zoberiem tu bocnicu, kupim si 320 zrnitost hubku , prejdem to zlahka, ofukam, odmastim techn. benzinom a nanesiem zaklad. Este chcem podotknut, ked striekas vrchnou polyuretankou, tak treba mat aj polyur. zakladovku. Na toto si treba dat riadne bacha, predajca mal pravdu. Niekedy sa stat nemusi nic, ale niekedy to aj mna pocvicilo.
diky presne nejaky takovy postup jsem hledal,..to vim že je třeba aji zaklad polyuretan,ale hlane sem nevedel,jestli ten zaklad mužu dat,nato co je tam tedka za barvu,.ten plnič budu potřebovat jenom na kapotu koupil sem starši tak ji musim trochu pokitovat,nebo vlastně vykituju a dam nato hned zaklad ten polyuretanovy,vicemene uvidim jak to bude vypadat,a podle toho shodnotim jestli plnic nebo ne 8) diky za rady
plnič je potřeba na scelení a nasáknutí opravovaného dílu aby neprosvítali tmely a odbroušené leta se srovnali do jedné hladiny -zároven je to po probarvení do podobného tonu co bude výsledný daleko tvrdší a snadněji lakovatelný protože padne méně vrchní barvy a jenom ty probroušené hrany atd dávat pozor pak se tam akorád pistolí vrací a vrací a ono to teče a teče a celá ta námaha co tomu předcházela je na houby
po základovce i obyčejné konstrukční se dá dáti plnič polyuretan či akryl jenom si nepletme že to základovkou nalejem jako zahrádku slabá vrstva jako věšák nechat oschnout a druhou nechat oschnout a pěkně do živější zavadlé plnič nechat tak 2 dni potom obrousit 320-za sucha a 1000 mokrá osušit odmastit a pak finiš nic složitého

jak se něco ošulí je to poznat na kvalitě a také pozdější opravě která se může přihodit -když jedu tak také chci aby to brzdilo a né jenom přibrždovalo --vše je na každém z nás já jsem asi punta musím to mít aby to bylo v mém oku lepší než že to takhle stačí můj názor můj problém

jenom jak jsem psal poprvé at to někam odneseš tak jsem to podle tvých dotazů pochopil že asi moc o těchto věcech nevíš a chceš jít cestou pokus omyl hlavně že se líbil --je to o postupu ,pistoli a výběru vhodného materiálu na lakování nic více jsem neměl namysli :friends:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Přemo

#171 Nový příspěvek od Přemo »

nechci rikat že sem nejaky lakyrnik,ale už sem par věci vyvaril,vykitoval nastřikal,..a vse drži,..jen sem proste ještě nedelal s polyuretanem,proto sem se ptal tady odborniku,co jak..určite nedelam vecy pokus omyl,kapotu chci mit peknou ale to neznamena že když tam budu mit 2 smitka prachu tak se zblaznim,stejně vim že oděrky tam budou coby dup párkrát clovek projede po lese a vsemu se vyhnout neda...
dekuji za rady 8)
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

sychrovak

#172 Nový příspěvek od sychrovak »

Mistr lakýrník mě jako zakladovku doporucil pod barvu Body na podvozkovou část traktoru Synorex Primer S2000.
Jen mám nedůvěru rychle schne a je měkka.
Ale takto to dělají v Agru Rubin a drží.
Co vy na to?

chuck77

#173 Nový příspěvek od chuck77 »

Souhlas. Synorex používám na cokoliv. Ale dodávám, že vše je vždy OTRYSKANÉ.ne na nějaký rezavý plechy ušmudlaný kloboučkem na frčce.....to už mám dávno za sebou.....to radši nedělám nic, páč to za chvíli sleze.......vzhledem k jeho ceně dávám víc vrstev, pak vibračkou základní brus, kity od Body na vyrovnání, ty vybrousit, pak zase Synorex, ten slabě přejet vibračkou a davaj vrch - vždy alkyd-uretan. hlavní je teplota aplikace.........
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

sychrovak

#174 Nový příspěvek od sychrovak »

Mám Vše otryskané.Na kapoty už použijí zakladovku od body.

chuck77

#175 Nový příspěvek od chuck77 »

jde o přípravu podkladu.ani nejdražší barva to nezachrání........
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

rosch8

#176 Nový příspěvek od rosch8 »

Ja som traktor obrusil dratenym kotucom na flexe a odmastoval som saponatom z umyvarky OMV na podvozky, a technickym benzinom.
Potom zaklad polyuretan a vrchna polyuretan 2x.
Farba drzi perfektne a povrch je slusne tvrdy po case.
Tmelil som iba kapoty, polyesterovym tmelom a potom striekacim.

peny

#177 Nový příspěvek od peny »

to je vsetko pekne, len stale ti zostane hladky povrch, na ktorom farba velmi nechce drzat, ale nie kazdy ma moznost tryskania (pieskovania), ktore okrem odstranenia starej farby, aj zdrsnuje povrch

rosch8

#178 Nový příspěvek od rosch8 »

Farba drzi perfektne. Povrch nemusi byt pieskovany, aby drzala farba. Zakladna farba ma vysoku prilnavost k podkladu. Vsade v navode pisu, ze povrch ma byt ocisteny a odmasteny. O pieskovani ani slovo. Samozrejme je to lepsie, ale lezie to do penazi a tenke plechy sa pieskuju tazko, zvyknu sa deformovat, ked nedas pozor.

sychrovak

#179 Nový příspěvek od sychrovak »

A ten Synorex?Už tři potvrdili ok :)

rosch8

#180 Nový příspěvek od rosch8 »

Nemam zial skusenost. Iba tie polyuretanove.
Podla googlu je synorex obycajna syntetika. Odkedy sa robia eko farby, stratil som doveru k schnucim farbam a pouzivam dvojzlozkove. Ale syntetika bude urcite lacnejsia. A nemusi byt zla, viaceri tu maju natrety traktor syntetikou a drzi v pohode.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“