Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mraveneček

Re: Vari System

#2326 Nový příspěvek od mraveneček »

Mám co mám, doteďka stačily. Budou stačit i dál. Já už pár roků nerotavátoruju, ale nechám si to udělat kultivátorem za traktorem s válečkem na hrudy a bránama. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

PetrCZE

#2327 Nový příspěvek od PetrCZE »

Víkend celkem vydařený brambory jsou v zemi a zkouška Samsona se taky vydařila.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Fotky z opravy --> https://www.flickr.com/photos/126572891 ... 0517146535

dvk

#2328 Nový příspěvek od dvk »

Motor mám vyhlédnutý GXV 340, má stejné rozměry hřídele jako moje GXV160. A i kdyby neměl, není problém vyrobit jakýkoli mezikus. Motor má 9hp a 21Nm, což je přesně dvojnásobek hodnot, které dosahuje moje 160. Když se dívám na Dykovy fotky, tak si nejsem úplně jistý, jestli by to převodovka zvládla. Nejde mi o to se za mulčovačem vozit, odjakživa chodím za řídítkama a u toho chci zůstat - to mi nevadí. Vadí mi, že motor nemá pro mulčovač dostatečný výkon a na druhé straně teď nemohu investovat cca 100tis. do nějakého malotraktorku, i když bych jej beztak naplno využil.

Když se ještě znovu vrátím k těm fotkám, tak to je ještě zlaté oproti tomu, co je za převod přímo v Tajfunu. A problémem čtyřtaktních jednoválců jsou zejména rázy od motoru, tím horší, čím je motor výkonnější. Ty spolehlivě rozlámou jakýkoli převod, které není dostatečně předimenzovaný. Abych se nedostal do situace, že zainvestuju do nového motoru a rozsype se mi samotný mulčovač, kvůli kterému jsem vlastně motor pořizoval.

vitex

#2329 Nový příspěvek od vitex »

Když tak prohlížím ty převodovky,tak ta červená něco více vydrží.Po té černé je prd (bráno se strojařského úhlu pohledu).

DYK

#2330 Nový příspěvek od DYK »

Ale dle některých chytrolínů je ta červená ta vošizená, čínská převodovka co vlastně nic nevydrží. O ceně se ani nemá cenu bavit. Nevím nevím chlapče, jestli ti některý nebudou chtít změnit úhel pohledu :vysmech: To je totiž přesně to, na co si musí přijít každý sám. To nikomu nevysvětlíš nevyargumentuješ. (tu konstrukci).
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

vitex

#2331 Nový příspěvek od vitex »

Ale kuželový převod s přímým ozubením je na rázy háklivější než s hypoidním-to vydrží podstatně více.Je pravdou,že je velmi důležité odlícování jak na šneku(zachytává největší rázy),tak na úhlovém převodu,což číňani oprcávajíAle dá se před opotřebením dolícovat.Materiálové zpracování bohužel nemůžu komentovat.

kenybz

#2332 Nový příspěvek od kenybz »

ta černá tomu říkám míchačkový převod a před pár týdny jsem spravoval jednu profi flexu bosch a normálně tam byl :shock: asi si bošáci říkají kro zpět je taky krok :)

DYK

#2333 Nový příspěvek od DYK »

Ale ti kecálisti ani nevědí, jestli je ta převodovka třeba obsahově, nebo obalově čínská!!! A jestli vůbec. Mají za to, že firma Vari je pár lidí sedící za stolem co papíruje a že se ve fabrice nic nevyrábí. To jsem tím chtěl říci.
Kenybzu, že ten Bosch byl zelenej?

kenybz

#2334 Nový příspěvek od kenybz »

modrej jestli se mě bude chtít to otevřít tak nafotím uplně mě to u této řady překvapilo když dřív tam byl hypo převod a i v čínských flexách bývá hypo jede ale hučí přesně jak míchačka

DYK

#2335 Nový příspěvek od DYK »

Není třeba otvírat. Když modrej tak modrej. Na Bosch se patří vysrat. Už dávno jiní dělají totéž levněji.

kenybz

#2336 Nový příspěvek od kenybz »

mám těch božen vícero ale všechny původem ze šrotu novou bych nebral to radši makitu za míň tato má ale regulaci a třeba se šmirglem či dráťákem si líp rozumí

vitex

#2337 Nový příspěvek od vitex »

kenybz píše:modrej jestli se mě bude chtít to otevřít tak nafotím uplně mě to u této řady překvapilo když dřív tam byl hypo převod a i v čínských flexách bývá hypo jede ale hučí přesně jak míchačka
A to správné(velice pracné dolícování)je ten největší problém.

kenybz

#2338 Nový příspěvek od kenybz »

ani výrobce se s tím nemaže to moje staré metabo tak z roku 1992 to je tichučké a to si s tím vyhráli tam máš pod deklem několik vymezovacích kroužků ti to snad dělali i na barvu 8)

Proximák

#2339 Nový příspěvek od Proximák »

Řezy převodovek jsou parádní 8) aspoň vím co mám doma :)
PetrCZE: U nás je na brambory ještě čas. Co ta převodovka s velkými koly, jak jsi spokojený? Samson byl celkem chudák, to jsi ho už takhle pořídil? Na kolik to vše vyšlo, vyplatilo se to oproti novému?
Mravenečku, držáky máš pěkné já je vyrábím trochu jinak, bojím se aby šli radličky pořádně zvednout tak ho budu mit jakoby na jeklem. Radličky budu mít stejné jako ty, tak snad něco vydrží. Mně se vždy ohla ta stará Terrácká, označení HR, ta varácká držela.
Dnes došlo osvědčení k vozíku od Varesu. Tak ještě pojištění a může se legálně na cesty :)
Obrázek

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#2340 Nový příspěvek od J.Pucera »

ono o je modrá božka a modrá božka, bacha na to.. záleží kde to dělaj a tak dále.. ale to je už asi na jiné téma. :)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“