Nakladač do třibodového závěsu traktoru
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Nakladac do tribodoveho zavesu traktoru
nový prírastok do rodiny zadných nakladačov, zatiaľ len beta verzia vo vývoji
Videa našich strojov https://www.youtube.com/user/ezeichel
Zdravím všechny zdejší vynálezce a koumáky... Rád bych se s vámi podělil o svůj nakladač na balíky do zadnich ramen traktoru...Maximální zdvih je v závislosti na nastavené výšce zdvihu ramen mezi 380-400 cm... Nosnost odhaduji zhruba na 400 Kg...Rovnáme s ním balíky o průměru 130-150 cm do stohů ve třech vrstvách... Za letošek naložil na vleky a narovnal do stohů kolem 100 ks balíků sena...
Zetor 5611 + Olimet TUR 3
Zetor 7245 HS
Rotačky TALEX 185, Vicon CM 240
Obraceč FELLA TH 520 D
Kombinovaný obraceč / shrnovač SW 60
Horal MV3-022
Pluh MASSEY FREGUSON 50
Vleky MELICHAR 3,5t, MV2-028 STS Humenné
Lis HESSTON rounder 5700
Zetor 7245 HS
Obraceč FELLA TH 520 D
Horal MV3-022
Pluh MASSEY FREGUSON 50
Lis HESSTON rounder 5700
- zetorak jirka
Tvůj nakladač nevypadá vůbec špatně, líbí se mi, pro tvoji potřebu určitě supr. To je vlastní výroba ? Taky jsem začínal s podobným a zvedaným ramenama, ale čas a potřeba mě donutila jít na vyšší úroveň, ale stále domácí výroby. A stále tvrdím, že i ten nejednodušší nakladač je pořád lepší než házet lopatou nebo vydlema.
Ano, je to domácí výroba...Je to pro mě zatím plně dostačující, ale výměra pomalu roste takže to bude muset stačit do doby než budou finance na traktor s předkem a čelní nakladač...Jinak jsem potřeboval vyvozit hnůj, tak jsem na to na rychlo dodělal přípravek na nakládání hnoje..Jestli by byl zájem, dám foto . Jediná nevýhoda je, že to nemá naklápěcí vidle, takže se to z nich musí shazovat kopáčem...Ale jak říkáš lepší než to do rozmetadla házet ručně...
Zetor 5611 + Olimet TUR 3
Zetor 7245 HS
Obraceč FELLA TH 520 D
Horal MV3-022
Pluh MASSEY FREGUSON 50
Lis HESSTON rounder 5700
Zetor 7245 HS
Obraceč FELLA TH 520 D
Horal MV3-022
Pluh MASSEY FREGUSON 50
Lis HESSTON rounder 5700
Zdravím Vás, také uvažuji o výrobě vidlí na hnůj. Řeším material hrotů ohledně ohybání. . Vydrží stříbrnice průmer 25mm nebo je potřeba koupit origo kované hroty. Jaké máte zkušenosti Vy? Díky
-
stavba nakladače do 3. bodu za zetora
Chtěl bych si postavit něco podobného jako je zde: http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... 2599-.html
V planu je lopata a vidle na hnuj a balíky...
délka rámu a celkové provedení mám už nakreslené a rozpracované , mělo by to unést když nepočítám hmotnost nakladače 430kg ... tak že se to muže pohybovat někde okolo 300-350kg ...
Ještě nevím přesně z jakého materiálu udělat rám nakladače, myslíte že jekl 100x80x5 by to mohl vydržet ??
Lopatu chci udělat 100cm širokou, tam ještě trochu bádám... z jak silného materiálu jí svařit aby se nekroutila a nebyla zase moc těžká ??
přemýšlel jsem 3-4-mm plech a v místech upnutí a krajů ji vyztužit pásovinou ... MÁTĚ NĚKDO S TÍMTO ZKUŠENOST ?? DÍKY
V planu je lopata a vidle na hnuj a balíky...
délka rámu a celkové provedení mám už nakreslené a rozpracované , mělo by to unést když nepočítám hmotnost nakladače 430kg ... tak že se to muže pohybovat někde okolo 300-350kg ...
Ještě nevím přesně z jakého materiálu udělat rám nakladače, myslíte že jekl 100x80x5 by to mohl vydržet ??
Lopatu chci udělat 100cm širokou, tam ještě trochu bádám... z jak silného materiálu jí svařit aby se nekroutila a nebyla zase moc těžká ??
přemýšlel jsem 3-4-mm plech a v místech upnutí a krajů ji vyztužit pásovinou ... MÁTĚ NĚKDO S TÍMTO ZKUŠENOST ?? DÍKY
Re: stavba nakladače do 3. bodu za zetora
Už 30let používám podobný nákladač,který je rozměrově menší,má větší zdvih,po menší úprave TBZ není třeba druhý rozváděč(používá se traktorový) a dá se přípojit vlek-návěs,při namontováném nákladači.Foto a popis ve vlákně"Traktor od JiříSBS".
Re: stavba nakladače do 3. bodu za zetora
Ahoj, trochu si to tu prohľédni a nájdeš tu inspirací po kokot, třeba tady. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =50&t=3302
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakladač do třibodového závěsu traktoru
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
To je hodně pěkný,nemáš nějaké plánky??
ahoj něco bych měl, ale pro tebe asi bude lepši čelák,
toto je ideální řešení pro mě, předpokládám 90% využití pro koš na trávu až dodělám sekání se sběrem, ale už jsem to udělal multifunkční aby to nebylo jen na ten koš.
toto je ideální řešení pro mě, předpokládám 90% využití pro koš na trávu až dodělám sekání se sběrem, ale už jsem to udělal multifunkční aby to nebylo jen na ten koš.
Nakladač a vidle do třetího bodu
Ahojte, neměl by prosím někdo z vás technickej výkres takového toho jednoduchého nakladače s tou pákou na vyklápění do třetího bodu? Chtěl bych si ho vyrobit sám doma na svůj malotraktor, jen bych potřeboval nějaké rozměry od výrobce. Chtěl bych, aby tam pak šlo i mění příslušenství, např. vidle, nakládací lžíce atd. Díky moc