Vyorávač brambor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vyorávač brambor
Nemám na traktoru kardan, chce za to 160 euro, to není zas taková raketa.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To ne. Nicméně dost blbej je na tom ten krátkej pás. Sám mám ještě s delším pásem - ale není to ono, ještě kousek chybí.
Taky jsem si říkal že je to krátký, čerta nechci, s terou se mi to taky už nechce dělat tak zvazuji co dál...
Antony30011: Jak dlouhý pasový dopravník by měl být, mám těd v plánu dělat , přestavu mám tak kolem 2m
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouhý by měl být nevím, ale můžu ti změřit jakej mi přijde krátkej...
Pohon pásu od vlastních pojezdových kol je cesta do pekel. Je to vidět i na tom videu, daná pojezdová rychlost a i tak to neproseje většinu zeminy a tu blije s bramborama za sebe. Když je těžší půda o to hůř. Je třeba zvolit pomalejší pojezd ale nejde to, protože by se pás točil pomaleji a už vůbec by "nefungoval". Nebo nedej Bože přizastavit a nechat uvolnit pás od hmoty!! Nemyslitelný. Vyhněte se pásovým vyorávačům s vlastním pohonem!!!! A ten z inzerce? Dvě vady v jednom. Krátkej pás, protože je určený za jednoosáky a vlastní pohon. Do písčitých půd snad, jinak ani omylem. Fakt je třeba se nad tím zamyslet a možná to ušetří i nějakou korunu zbytečnýho nákupu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No dobře, tak mám na Teka benzínový motor místo pohonu od traktoru?
Myslel jsem naroubovat benzínový motor, aby poháněl pásy
Ty reaguješ jako by tě zde někdo přehlasioval a ty se musel podvolit. Klidně si kup co zamýšlíš, není nad vlastní zkušenost. Problém je, že tyto zkušenosti bývají dosti draho zaplacené.
Že by měl vyorávač svůj motor - pohon? To je úplně jiná situace pro fungování takového stroje. Pak je třeba už jen zvolit dostatečně dlouhý pás. A třeba by to šlo hnát i hydraulicky, jeden to zde tak má protože taky nemá vývodový hřídel.
Mě se třeba celkem líbí i toto taky člen fora
Že by měl vyorávač svůj motor - pohon? To je úplně jiná situace pro fungování takového stroje. Pak je třeba už jen zvolit dostatečně dlouhý pás. A třeba by to šlo hnát i hydraulicky, jeden to zde tak má protože taky nemá vývodový hřídel.
Mě se třeba celkem líbí i toto taky člen fora
Našel jsem video k
https://stroje.bazar.sk/22572897-vyorav ... ov-pasovy/
Ve předu u vyorávače chybí disková kola které by zabraňovaly vypadávání brambor dopředu a následné přejetí.
https://stroje.bazar.sk/22572897-vyorav ... ov-pasovy/
Ve předu u vyorávače chybí disková kola které by zabraňovaly vypadávání brambor dopředu a následné přejetí.
Jen nemám zkušenost, vlastně s terou a to už mě moc nebaví abych řekl pravdu a abych tvrdohlave koupil něco co nefunguje, to se mi nechce, tek tady jeden v druzstve leží, sice taky nějakej vytunenej ale leží a brzo bude ležet v hutích, tak se jen ptám
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to radši honil hydraulikou - pokud ji na traktoru máš - raději než vlastním motorem. Ale i to by určitě šlo naroubovat
Ta videa - ano kdo máte takovou zeminu, proč ne, jak jsem psal. Ale máte ji takovou všichni? No a že by se ty brambory museli mlátit ještě o osu kol vyorávače Jako by tam nemohl být nějaký plech - sešup. Ono i videa z Ruska či Ukrajiny jsou v lokalitách, kde je zem jak popel to ta zemina z pásu zmizí snad za třetím šprušlem. Pak nevadí délka pásu ani jeho rychlost.
Hydraulika tam je...Antony30011 píše:Taky bych to radši honil hydraulikou - pokud ji na traktoru máš - raději než vlastním motorem. Ale i to by určitě šlo naroubovat
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
No, tak já bych šel touto cestou. Po kardanu mi příjde nejschůdnější.