navijak wirax
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
navijak wirax
Zdravim pani,
rad by som sa spytal na skusenost s navijakom wirax ?
ide o cistu kopiu krpana, potrebujem to pouzit asi 3 krat za rok?
dakujem
rad by som sa spytal na skusenost s navijakom wirax ?
ide o cistu kopiu krpana, potrebujem to pouzit asi 3 krat za rok?
dakujem
Re: navijak wirax
Ahoj taky by mě zajímalo něco o tomto navijáku, jelikož mám možnost ho koupit, ale nevím co od něho čekat. Kdyby někdo věděl něco bližšího o něm nebo měl s ním skušenost byl bych rád za info
Přesnější označení je KR 4 WX, snad kopie Krpanu, ale víc k tomu nemůžu sehnat výrobce, návod atd.
Oživím vlákno a zeptám se, zda už někdo koupil tento naviják?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/56173473 ... avijak.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/56173473 ... avijak.php
Nazdárek
Už sem měl "čest" ho vidět naživo,ne teda při práci,ale pár postřehů.Je to kopie krpana,proč také měnit osvědčenou konstrukci,že.Ale dílenské zpracování nic moc.Tady na foru sů líp zpracované mašiny a to většinů na koleně.Pán ho koupil a za 2 dny přijel k nám do dílny "že to cosik nefunguje".Seřídili sme spojku a brzdu a pán se už neobjevil.Nutno podotknout,že nám to trvalo víc jak púl dne a to sme sa měli čeho držat,protože krpana má šéf kůpeného na takové to domácí žvýkání
Takže když sa to podaří správně naštelovat mohlo by to fungovat.
Už sem měl "čest" ho vidět naživo,ne teda při práci,ale pár postřehů.Je to kopie krpana,proč také měnit osvědčenou konstrukci,že.Ale dílenské zpracování nic moc.Tady na foru sů líp zpracované mašiny a to většinů na koleně.Pán ho koupil a za 2 dny přijel k nám do dílny "že to cosik nefunguje".Seřídili sme spojku a brzdu a pán se už neobjevil.Nutno podotknout,že nám to trvalo víc jak púl dne a to sme sa měli čeho držat,protože krpana má šéf kůpeného na takové to domácí žvýkání
Takže když sa to podaří správně naštelovat mohlo by to fungovat.
Je to teda typický polský výrobek. Dodělej doma. Ale na použití jednou-dvakrát za rok to musí stačit.
Nějaké fotky: http://sprzedajemy.pl/nowa-wyciagarka-l ... o,28714737
Nějaké fotky: http://sprzedajemy.pl/nowa-wyciagarka-l ... o,28714737
- jurex
- Kontaktovat uživatele:
Není tady nikdo, kdo ho má a používá?
Taky by mě to zajímalo. Chtěl bych nějaký naviják za malotraktor. 25 Koní, hmotnost 1,5 t, závěs kategorie I.
Zdar kluci, tak jsem se stal majitelem tohoto navijáku, co by jste potřebovali o něm vědět? Měl jsem ho i rozdělaný tak, že se můžete ptát na cokoli. Já ho momentáně používám za Z 25, pár krát do roka na přípravu dřeva na zimu.
Koupil jsem ho v PL za někakých 27000,- s válcovaným lanem 70m průměr 10, a kardanem. Má svoje svoje mouchy, ale ty jsem postupně odstranil a vylepšil. na to moje domácí žvýkaní dostačující
Koupil jsem ho v PL za někakých 27000,- s válcovaným lanem 70m průměr 10, a kardanem. Má svoje svoje mouchy, ale ty jsem postupně odstranil a vylepšil. na to moje domácí žvýkaní dostačující
To je fajn, můžeš říci kde přesně jsi ho v PL koupil? Nebo nějaký tip na nákup v PL. Na hranice to mám kousek. A jak si s tím 25 koní poradí? U svého traktoru nemám víc...
Koupil jsem ho v Polském Těšíně, u prodejce se zemědělskou technikou, adresu ani název prodejce už nevím, musím pohledat. Zetor 25 to zvládá myslím že dobře, trošku jsem upravil na navijáku převod do pomala, rychlost navíjení je teď ok. Jinak musím mít závaží ve předu jinak se zvedá předek když jedu do velkého kopce.
Zdravím. Včera som sa stal majiteľom poľského navijáku Wirax KR 4 WX. Dnes som mal v lese a aku to piše jeden pán je to typický poľský výrobok kopec roboty na novej mašine. Do obeda v lese kde som zistil že brzda ktorá má držať z výroby 50 kN neudrží ani 0,5 kN a to aj po maximálnom dostiahnútí lamely podľa návodu výrobku, ktorú som sa snažil po obede nastaviť. Uvidím ako sa k tomu postaví predajca a výrobca a dám Vám vedieť či sa dá hovoriť o serióznosti z obidvoch strán.
To ma pasovou brzdu ten navijak??
Mohla by byt obracena proti otaceni bubnu ale nejsou snad tupi aby ji dali proti otaceni bubnu.ale aby se odlisili tak by to mohli otocit
Mam pasovou brzdu na navijaku z prevodu e-512 a pojezdem to nemam sanci nejak pohnout
Ale kdyz se zaponenu tak kardan ji pootoci ikdyz je zabrzden pac to jde proti srsti
Mohla by byt obracena proti otaceni bubnu ale nejsou snad tupi aby ji dali proti otaceni bubnu.ale aby se odlisili tak by to mohli otocit
Mam pasovou brzdu na navijaku z prevodu e-512 a pojezdem to nemam sanci nejak pohnout
Ale kdyz se zaponenu tak kardan ji pootoci ikdyz je zabrzden pac to jde proti srsti
Áno na bubne je pás na ktorom je lamela z materiálu niečo podobné ako uhlík to vyzerá. Všetko je zmontované ako v návode. Mal som to rozobrané. Ja mám pocit, že pružina, ktorá má tlačiť lamelu k bubnu je buď slabá lebo zostranutá a netlači takou silou lamelu k bubnu. Ináč je to kopia krpana.
Me to teda brzdi vzduchovy valec.pruzina by to asi nedala=vlozit vzduchovy valec z brzd jak jsou na vleku.a musi to slapat