BRZDY T805 - hlavný brzdový valec
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
BRZDY T805 - hlavný brzdový valec
Nazdar majstri, mám taký problém : Na traktore t-805 mám pôvodné brzdy, všetko fungovalo až doterz.
Rozobral som brzdové valčeky, hl. brzdový valec, všetko vyčistil, povymienal manžetky ( valčeky boli pozasekávané - hrdza - zlé prachovky ) Ked som všetko poskladal, nalial brzdovú kvapalinu do nádržky a začal šlapat, tak si to cuclo asi 1 cm z hladiny brzdovej kvapaliny a dost. Aj ked som povolil odvzdušnovák na hl. brzdovom valci a šlapal tak nič odtilal nevytekalo.
Prosím o radu ak s niečím takým máte skúsenosti.
Moc ďakujem a prajem hodne úspechov pri Vašej kutilskej činnosti !!!
Rozobral som brzdové valčeky, hl. brzdový valec, všetko vyčistil, povymienal manžetky ( valčeky boli pozasekávané - hrdza - zlé prachovky ) Ked som všetko poskladal, nalial brzdovú kvapalinu do nádržky a začal šlapat, tak si to cuclo asi 1 cm z hladiny brzdovej kvapaliny a dost. Aj ked som povolil odvzdušnovák na hl. brzdovom valci a šlapal tak nič odtilal nevytekalo.
Prosím o radu ak s niečím takým máte skúsenosti.
Moc ďakujem a prajem hodne úspechov pri Vašej kutilskej činnosti !!!
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
Re: BRZDY T-805 - hlavný brzdový valec
Tak som sa vratil z garáže a vyzerá to na tesnenia v hl. br. valci + vypadany valec, tak som to vybrusil, odmastil a natrol dvojzložkovym tmelom loctite ,zajta kupim tesnenia , vybrusim valec a uvidime
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
A je to OK!!!
No tak nič nie je OK, vydržalo to asi týžden a musel so brzdy úplne prerobit.
Valčeky v kolách sú ok, kúpil som nový spojkový valec priemer 22mm, zohnal som posilovač zo ŽIGULÁKA, musel som upravit brzdový pedál. So to skompletoval a zatial som napojil len zadné kolá, nevedel som či mi to bude postačovat aj na predné,
( teoreticky by malo ale musím perfektne nastavit excentre na čelustiach ).
Ked som to otestoval tak to brzdilo úplne perfektne, normálne som na asfalte so zadnými kolami išiel do šmyku !!!
Ešte to vyskúšam napojit aj na prednú nápravu a uvidím, len tie excentre sa dost blbo nastavujú
Valčeky v kolách sú ok, kúpil som nový spojkový valec priemer 22mm, zohnal som posilovač zo ŽIGULÁKA, musel som upravit brzdový pedál. So to skompletoval a zatial som napojil len zadné kolá, nevedel som či mi to bude postačovat aj na predné,
( teoreticky by malo ale musím perfektne nastavit excentre na čelustiach ).
Ked som to otestoval tak to brzdilo úplne perfektne, normálne som na asfalte so zadnými kolami išiel do šmyku !!!
Ešte to vyskúšam napojit aj na prednú nápravu a uvidím, len tie excentre sa dost blbo nastavujú
Takže na všetky 4 kola to nestačí, odpojím prednú nápravu a nechám to len na zadnú.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
a keby si dal cely brzdovy valec zo LAdy ? Ale ma priemer len 20mm ale za to prednyy a zadny okruh.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
To by bolo riešenie, ale zatial som sa rozhodol len na tu zadnú nápravu, už mám toho dost, mám nejakú prácu s traktorom.
Ale tak by to malo fungovat ako píšeš, kamarát tam má tiež dvojokruhový valec, myslím že z TAZ 1500, neviem aký tam je priemer 19-22 mm, a brzdí mu to dobre. Zatial tomu dám pokoj, možno neskôr sa s tým ešte pohrám.
Ale tak by to malo fungovat ako píšeš, kamarát tam má tiež dvojokruhový valec, myslím že z TAZ 1500, neviem aký tam je priemer 19-22 mm, a brzdí mu to dobre. Zatial tomu dám pokoj, možno neskôr sa s tým ešte pohrám.
Dotaz, ako rozoznám brzdové obloženie na T-805, vraj pôvodné dost slabo brzdili, neviem či tam už boli menené.
ja som pôvodný hlavný brzdový valec vymenil za hlavný brzdový valec z avie furgon bez posilovača. mám zapojené predné brzdy samostatne, zadné tiež.až teraz sa tomu hovorí brzdenie.
ten valcek z avie je teda dvojokruhovy?a funguje to stale dobre?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tiež doporučujem hlavný brzdový valec z Avie.
Zbytočne s tým strácaš čas, investuj do nového valca z Mototechny, zapoj 2 okruhy (predok a zadok), odhadni pedál s čo najlepším pomerom pák, a bude to fungovať aj bez posilovača.
( MNe to ubrzdí vlečku mokrej bučiny, dokonca na pretekoch pri brzdení mi vyletel zadok do vzduchu...
( samozrejme že pakne musia byť primerane pohyblivé, a ako tak zoštelované)
Zbytočne s tým strácaš čas, investuj do nového valca z Mototechny, zapoj 2 okruhy (predok a zadok), odhadni pedál s čo najlepším pomerom pák, a bude to fungovať aj bez posilovača.
( MNe to ubrzdí vlečku mokrej bučiny, dokonca na pretekoch pri brzdení mi vyletel zadok do vzduchu...
( samozrejme že pakne musia byť primerane pohyblivé, a ako tak zoštelované)
Brzdový válec
Mohu použít hlavní brzdový válec z avie - na t805 na brzdovou kapalinu?
brzdy t805
zdravim borci poradte mimprosim jak vylepsit brzdy na tatricce, mam hl brzdovy valec 22, a aby mi to poradne zabrzdilo musim nasapat, odzvdusneny to je,i novy gumicky,diky za rady i foto pro inspiraci se to hodi
- pištabáger
Re: BRZDY T805 - hlavný brzdový valec
Aj ja mám Aviu 31 Hl br valec priemer 38.Avia posilovač funguje opačne ako z osobákov treba tlak vzduchu.
Re: BRZDY T805 - hlavný brzdový valec
zdar borci, stale se trapim s brzdama, vy predelavate na dvouokruhovy z avie+trubky prupojeni atd. Ja jsem premyslel ze kdyz origo valecky jsou stejne jak z ify tak proc tam nedat i hl brzdovy valec tez je dvouokruhovy a je to jednodussi, ma i pripojeni na trubicky primo na valeci, koukal jsem na to na svetlusce.cz. mohlo by to fungovat?