Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mraveneček

Re: Vari System

#2206 Nový příspěvek od mraveneček »

Tlačený sazeč na brambory.

https://youtu.be/Ezv7RlEmHZc :(
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Proximák

#2207 Nový příspěvek od Proximák »

Zajímavé sazeče :)
Už se to tam skáče! Pro nedočkavce jako jsem já 8) http://www.vari.cz/katalog/novinky/cc:379/ je toho nášup!

DYK

#2208 Nový příspěvek od DYK »

Jsem zvědav, jaký "dopad" bude mít tato akce. http://www.vari.cz/rady-a-navody/techno ... art:41199/
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Proximák

#2209 Nový příspěvek od Proximák »

Akce je to hodně slušná :) ale obávám se aby to nebyla jen příležitost pro "naše" známe překupníky kteří na tom budou chtít vydělat a našponuje to ceny bazarovek. :( Mně osobně zaujala ta akce XP-200+ tlaková myčka za cenu XPéčka. A pak taky Vari classic, dost mě zajímá co se zde objeví :)

Proximák

#2210 Nový příspěvek od Proximák »

Dnes jsem navštívil prodejnu s Vari. Na disky jsem se ani neptal, pohledem jsem prolítl katalogy nd a starý sazeč tam nebyl. Špičky na radličky AHR dělá JK-Kovo, ale ti prý zaváží zboží jednou za půl roku, že si je mám objednat přímo a mám klid i něco ušetřím. SV-1 jsem si pečlivě prohlédl, to je jiná liga! Jsou mnohem robustnější, ty věřím že už se neohýbají. Nejspíš půjdu do nich. S prázdnou jsem ale neodešel. Koupil jsem nové NT-3. Oproti tomu mému maďarskému svařovanému to je úplně něco jiného 8) je těžší, robustnější a bez vůlí, to se to bude nastavovat jedna báseň :) a ještě jsem ho měl za starou cenu, podle nového katalogu je o stovku dražší
Obrázek

DYK

#2211 Nový příspěvek od DYK »

Je patrná změna nového a starého NT? Myslím v místě, kde se to lámalo. Už víš, co to bude klasik?

mraveneček

#2212 Nový příspěvek od mraveneček »

Proximák píše:Dnes jsem navštívil prodejnu s Vari. Na disky jsem se ani neptal, pohledem jsem prolítl katalogy nd a starý sazeč tam nebyl. Špičky na radličky AHR dělá JK-Kovo, ale ti prý zaváží zboží jednou za půl roku, že si je mám objednat přímo a mám klid i něco ušetřím. SV-1 jsem si pečlivě prohlédl, to je jiná liga! Jsou mnohem robustnější, ty věřím že už se neohýbají. Nejspíš půjdu do nich. S prázdnou jsem ale neodešel. Koupil jsem nové NT-3. Oproti tomu mému maďarskému svařovanému to je úplně něco jiného 8) je těžší, robustnější a bez vůlí, to se to bude nastavovat jedna báseň :) a ještě jsem ho měl za starou cenu, podle nového katalogu je o stovku dražší
Obrázek
Já tuhle věcičku používám jen k pluhu. Na ostatní nářadí mám jiný držák k upínání. Nedá se sice nijak natáčet, ale to vůbec nevadí. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Pavel

#2213 Nový příspěvek od Pavel »

me by se libila ta vapka odnich ale mam motor vari 2 takt nevim co by to snim dalo kdy by se upravilo pridelani motoru

Jarda Malich

#2214 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Použití WAPKY ve spojení s 2T motorem se nedoporučuje ze dvou důvodů - jednak vysoké otáčky, které způsobí opotřebení čerpadla a druhak nízký točivý moment, prostě to nemá takovou sílu na to aby to to tlakové čerpadlo utáhlo. Tak mi to bylo vysvětleno oficiálně ze strany Vari.

Proximák

#2215 Nový příspěvek od Proximák »

Dneska jsem opravoval to co pánové z Hondy nedořešili a někdo tomu ještě pomohl neodbornou obsluhou :pohlavek: XP to má vyřečeno mnohem líp, má ocelouvej kroužek kolem dokola. Ale kdyby se k tomu dotyčnej choval jak má tak mi to nezmrv... no patří mu nasrat do ruk. Bohužel je příbuznej. Kdyby to platil on tak by se jistě choval jinak :vztek: Použil jsem sedlovou sponu na Jawky, je dost tvrdá a dobře drží. Troška piplačky na brusce a bylo hotovo. Drží to tam samo dost o sobě, ale raději jsem pod to dal trošku lepidla :) Uvidíme jak to bude fungovat
Obrázek Obrázek
No a ještě přidávám fotky těles pro porovnání. Nový je úplně něco jiného, staré by ještě sloužilo ale v čertu to bylo opravdu hodně znát, že tam ty vůle jsou. V ostatním příslušenství to bylo v pohodě :) Nové je taky o poznaní těžší, a lépe provedené, proto jsem nechtěl z inzerce ale vzal úplně nové a jak vidím vyplatilo se 8)
ObrázekObrázekObrázek

Soptik101

#2216 Nový příspěvek od Soptik101 »

Tady jsem našel k prodeji čerta za vari

https://www.sbazar.cz/skokane/detail/21 ... -tera-vari
Vari XP200

DYK

#2217 Nový příspěvek od DYK »

Podle fotek je čert zcela kompletní 8) Nechybí sebemenší maličkost.

minimátor

#2218 Nový příspěvek od minimátor »

Proximák píše:Akce je to hodně slušná :) ale obávám se aby to nebyla jen příležitost pro "naše" známe překupníky kteří na tom budou chtít vydělat a našponuje to ceny bazarovek. :( Mně osobně zaujala ta akce XP-200+ tlaková myčka za cenu XPéčka. A pak taky Vari classic, dost mě zajímá co se zde objeví :)
Akce nic moc, jen tahák na lidi. Pokud si to spočítáš, zjistíš, že je to stejný jako motor+převodovka - 10900+10900=21800kč
nebo akce na global 39000,- a máš to komplet, jinak musíš koupit nápravu cca 9000kč a vozík +-10000 a si tam kde si :-)

Proximák

#2219 Nový příspěvek od Proximák »

Soptíku, čert vypadá vcelku dobře. 8) Trochu potlučenej je, ale plechy se porovnají, přetře barvou, ale důležitý je že je k němu vše co je třeba. A cenovka je přijatelná, bývaly za větší pálky.
Minimátor: Řekl bych že je to akce určena pro lidi co už doma něco mají. Modelovej příklad: Mám nějakej kultivátor s vozíkem, kultivátor dosloužil, vyměním u Vari za XP a DSK-317 a je jedno jestli s osovým čepem nebo Global. Koupím použitou nápravu a jedu si. Na co nový vozík? A nebo proč kupovat nový vozík a nápravu pokud mám starou Terru a měním? Stačí mi motor a převodovka. Přijde mi to dost zbytečný měnit vše, zbytečný finance. A prodat nové věci co tím získám...? Nikdo ti za to ty peníze co jsi za to dal ty při koupi stejně nedá. To je jak s novým autem...jen vyjede z autosalonů a cena je dole. A VARI IV GLOBAL + ANV-400 (motor VARI XP-200) stojí 45tisíc

Pepa248

#2220 Nový příspěvek od Pepa248 »

Ono to šrotovné je trošku podvod na naše občany. Na Slovensku fa Šupa prodává převodovku i pohonnou jednotku za 400 E, rovněž ostatní ceny nejsou špatné, a bez šrotovného. Např. samotný motor XP200 je za 150E. A ti, co bydlí blízko Slováků, raději starou věc prodají a zajedou si koupit novou věc za hranice. Sestava, co zmiňuje Proximák, stojí u fy Šupa 41 tis.Kč.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“