Fekiho 7045
Moderátor: Lukashil
Re: Fekiho 7045
Zikajay ale napríklad prcky hlavne Highland alebo Galloway majú jatočný vek vyšší.
ten vtip poznam kusok inak v zmysle ze ako malomocny chlapcek uputa pozornost dievcatka, hodi po nej ocko
a bycek sa mal zabijat uz na zaciatku zimy ale prv nebol doma traktor, potom zas nejak nebolo casu, potom mrzlo, potom bolo blato a tak dostal milost velakrat.... chudacik mal datum narodenia v ten isty den ako ja a otec, 14.10
inak dosiel som k fotkam jednej salky co som si odlozil z GO, na jednom pieste boli na tom fakt zle myslim ze toto som tu nedaval
a bycek sa mal zabijat uz na zaciatku zimy ale prv nebol doma traktor, potom zas nejak nebolo casu, potom mrzlo, potom bolo blato a tak dostal milost velakrat.... chudacik mal datum narodenia v ten isty den ako ja a otec, 14.10
inak dosiel som k fotkam jednej salky co som si odlozil z GO, na jednom pieste boli na tom fakt zle myslim ze toto som tu nedaval
Čo je veľa, to je málo
pritom ten motor znel uplne normalne, tahal pekne, startoval perfektne... akurat sa pod plnym plynom hrial, ale to bol uplne zasraty chladic... vraj motor tesne pred destrukciou, velka axialna vola, na valcoch drazky, ojnicne capy sa pretacali na 2ch ojniciach, niektore ulozenie slo kvoli tomuto az tusim na treti vybrus, niektore asi len na prvy, neviem jak presne, ale robili sa rozne urovne vybrusu kvoli velkemu poskodeniu... tie 2 ojnice normalne mali obitu hranku pri ulozeni od toho axialneho pohybu asi od kluky
Tie panvy boli na zaciatku vypadavajucej kompozicie. Preto nemusel klepat. Aky tlak oleja mal pred opravou?
myslim ze pred odstavenim, bol tlak za tepla okolo 1,1-1,2 pri skoro novom oleji... ked si to dobre pametam
pomaly planujem rampovac, ale realizovat sa bude asi az na jesen kedze v lete som v USA.... kam by sa mali umiestnit piestnice aby sa dal spravit az takyto zdvih rampovaca? samozrejme za predpokladu ze ide aj dostatocne dole momentalne zohnane piestnice maju dost kratky zdvih (asi 20cm) , ale zato su znacne robustne (80mm vnutorny priemer, piestnica 50mm) chcel by som nejaky slusny kompromis a fakt netusim kam a ako budem musiet umiestnit piesty... resp ako postupovat pri navrhu? skusat to drievkami?
fotka uz len z bazosa, preto je taka mala... moja predstava cca je naposlednej fotke, piesty az k traktoru aby boli cim blizsie k capom rampovaca, + zrezat sikmo z platne co tam mam
fotka uz len z bazosa, preto je taka mala... moja predstava cca je naposlednej fotke, piesty az k traktoru aby boli cim blizsie k capom rampovaca, + zrezat sikmo z platne co tam mam
nejaky tip na mulcovac? na bazosi nic starsie jazdene skoro nieje, takze to vyzera na novy co sa oplati? jasne ze idem studovat aj lucnu techniku tuna na fore
Koľko ha? Vertikál alebo horizontál (použitie)?
zrejme len trava, nic hrubsie velmi nieje v plane ale kto vie, ked sa za to uz maju dat prachy teraz otec zriesil okolo 8ha na skoro jednom mieste, ale neviem kolko z toho chce robit seno a co chce mulcovat... cize dajme tomu do max 10ha
a neviem aky je rozdiel v pouziti pri horizontale a vertikale... pomoze cena? okolo 2000, kedze otec nieco ponachadzal okolo 1900eur, ale neviem co konkretne, pojdem to pozriet na jeho pc
a neviem aky je rozdiel v pouziti pri horizontale a vertikale... pomoze cena? okolo 2000, kedze otec nieco ponachadzal okolo 1900eur, ale neviem co konkretne, pojdem to pozriet na jeho pc
otec pozeral mulcovace na tejto stranke http://www.eshop-dcslovakia.sk/ , vyzeraju celkom solidne, otazne je ktory by trebalo vziat... akurat vsetky su bez volnobezky, ktoru by trebalo dokupit na kardan vsak...
pozeram ze so zaberom 196cm ma vykonnostnu poziadavku 50koni, pricom ten 195 ma uz 60, jediny rozdiel co som sa docital je asi len v pocte kladiv (26 a 32), to spravi tolko? asi by ho mala 70tka uz plne zuby nie?
a potom som prezeral este stranku o mulcovacoch dabaki, ale neviem kam ich kvalitativne zaradit, ale asi to bude nieco slabsieho vzhladom na cenu.. http://www.dabaki.cz/nabidka/picniny-a- ... /serie-dp/
a nakoniec som preletel temu o mulcovacoch ditta... http://zemedelskestrojekrajsky.cz/index ... h=7_16_124
pozeram ze so zaberom 196cm ma vykonnostnu poziadavku 50koni, pricom ten 195 ma uz 60, jediny rozdiel co som sa docital je asi len v pocte kladiv (26 a 32), to spravi tolko? asi by ho mala 70tka uz plne zuby nie?
a potom som prezeral este stranku o mulcovacoch dabaki, ale neviem kam ich kvalitativne zaradit, ale asi to bude nieco slabsieho vzhladom na cenu.. http://www.dabaki.cz/nabidka/picniny-a- ... /serie-dp/
a nakoniec som preletel temu o mulcovacoch ditta... http://zemedelskestrojekrajsky.cz/index ... h=7_16_124
Tieto mulcovace by mali mat volnobezku priamo v prevodovke. Len ti na ten väcsi treba aspon 80koni. Ktovie aka je to kvalita vyroby. Co sa tyka toho zdvyhu predneho rampovaca, tak ten na tej foto co si dal ma piesty ulozene vodorovne ako LKT. SU dlksie a preto ten vysoky zdvyh a aj dole dost zide.
Mozno ma za to ukamenujete, ale ak chces mulcovat iba travu, tak ti nieje lepsie kupit diskovku, ktora ma vyssie vyuzitie. My sme tiez chceli mulcovac na nedopasky, ale nakoniec sme z toho upustili a v buducej dobe pojdeme do diskovky a to mozno dopredu ked sa mi uz konecne podari zpojazdnit predny vyvod. hriadel. Na druhej strane ak tam ma byt nejaky bordel a nedajboze vysoka trava, tak mulcovac urcite.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
tak hlavny ciel su travy, otcov plan je to raz rocne pomulcovat kvoli dotaciam a hotovo... co je teda na to najvhodnejsie? cital som aj ze pri kladivach ma co traktor robit a ide to dost pomaly... casto az na redukcie, a to by sa zas odrazilo samozreme na nafte
cize nebude sa lepsie popozerat po vertikalnych mulcovacoch? nech to odsypa?
cize nebude sa lepsie popozerat po vertikalnych mulcovacoch? nech to odsypa?
Ono je kus pravda ze s motykami ma horizontalny mulcovac znacny odpor ale neni to nic hrozneho pokial nekupis niejaku velku mrchu s velkym zaberom. Navise u tychto mulcovacov sa daju motyky nahradit Y nozmy, ktore taky odpor nemaju. Ked chcel kvalitne pomulcovat tak aj tak stym musis ist pomalsie anie lietat po luke. Tie vertikalne mulcovace u nas boli jeden cas ponukat a ked sme panom ukazali ze kde a co treba mulcovat, tak to racej zbalili a odysli. Na taky mulcovac potrebujes luky a pastvy hladke ako ihrisko. U nas skusobny kus dostal na farak po 500metroch. Zase neni nalet ako nalet.