Škodozetor

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
bertik

Škodozetor

#1 Nový příspěvek od bertik »

Motor: Zetor 5143
Zbytek: Škoda 30
Pøíslušenství:Naviják,hydraulika,výstupy na spotøebièe(vidle,vyklápìní)

Tìžko øíct jestli je to traktor domácí nebo seriové výroby.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

bertik

#3 Nový příspěvek od bertik »

Propojení motoru a pøevodovky jsem koupil už s traktorem,zbytek jsem musel dodìlat.Chtìl jem pùvodnì Z25,ale nelituju.Pøevodovka je možná robustìjší a motor fajn chytá.Je to na mùj vkus dost rychlé,ale jinak dobré.Zatím jsem to nezkoušel v lese snad se to nebude stavìt a nebude to vratké.

Tom

#4 Nový příspěvek od Tom »

bertik píše:Propojení motoru a pøevodovky jsem koupil už s traktorem,zbytek jsem musel dodìlat.Chtìl jem pùvodnì Z25,ale nelituju.Pøevodovka je možná robustìjší a motor fajn chytá.Je to na mùj vkus dost rychlé,ale jinak dobré.Zatím jsem to nezkoušel v lese snad se to nebude stavìt a nebude to vratké.
Myslim, ze se u skodovky vratkosti bat nemusis. A jinak si do predu muzes zkusit hodit nejake zavazi, ale myslim, ze to nebude potreba.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bertik

#5 Nový příspěvek od bertik »

Jako pøíslušenství jsem si tam napasovál vidle z DESTY a tak mám na pøedu už 120 kg závaží zdvihnu tak 700 kg a pak to de nahoru.Ty listové péra na pøedu už to cítí a øízení jde také hùø.Sháním nìco s èím by se mi to øízení zlepšilo.

Tom

#6 Nový příspěvek od Tom »

Na tuhle praci je opravdu to predni napravy skoda. ALespon nejaka Majoracka, nebo si neco vyrobit doma.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bertik

#7 Nový příspěvek od bertik »

Koupil jsem za flešku a 1000kè celou Škodovku na ND, takže nech se náprava unaví,ale to øízení.Èlovìk musí tlaèit,že mu oèi lezou z dùlkù a nedokáže se soustøedit na dopravní situaci. :vztek:

Zetor 15

#8 Nový příspěvek od Zetor 15 »

Moc pìknej traktor. Z èeho tam máš hydraulické èerpadlo a zadní ramena? Myslím ten vrchní díl.

PUPIK

#9 Nový příspěvek od PUPIK »

Prosím nemìl bys z té škodovky na ND naprodej chladiè a startér, kdýž tam máš zetorácký motor.

bertik

#10 Nový příspěvek od bertik »

Èerpadlo je zubové U20 a celý zadek je vpodstatì svaøenec.Ty závìsy jsou asi z majorka,našel jsem je i s domeèky na šrotišti.Nejvìtší pakárna bylo vymyslet jak pøi chodu motoru bez spojky øadit hydr.èerpadlo,aby nemusel neustále cyrkulovat olej.

Z toho traktoru na ND chladiè už nemám netekl,ale to byl asi zázrak, protože byl celý dokøivený.Startér tam je,ale navím v jakém je stavu.

PUPIK

#11 Nový příspěvek od PUPIK »

Mìl bych zájem o ten starter.Nechám si ho tøeba opravit.Já tam nemìl žádný ten pùvodní majitel to startoval elektromotorem.Tak jsem upravil startér z nìèeho jiného,ale jak se pøevaøoval tak tam nesedí pøesnì a není to ono.To samé je s chladièem dal tam chladiè z osobáku.Tak scháním originál.Jestli by jsi tam mìl nìco k startování na benzín tak bych mìl také zájem.

Zetor 15

#12 Nový příspěvek od Zetor 15 »

[quote="bertik"]Èerpadlo je zubové U20 a celý zadek je vpodstatì svaøenec.Ty závìsy jsou asi z majorka,našel jsem je i s domeèky na šrotišti.Nejvìtší pakárna bylo vymyslet jak pøi chodu motoru bez spojky øadit hydr.èerpadlo,aby nemusel neustále cyrkulovat olej.

A jak jsi to nakonec vyøešil? Nìjaká elmag. spojka? Nebo co to máš mezi øemenicí a èerpadlem?Mám podobný problém, chtìl bych dodìlat hydrauliku na Z 15.

Tata
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od Tata »

Zetor 15 píše:
bertik píše:Èerpadlo je zubové U20 a celý zadek je vpodstatì svaøenec.Ty závìsy jsou asi z majorka,našel jsem je i s domeèky na šrotišti.Nejvìtší pakárna bylo vymyslet jak pøi chodu motoru bez spojky øadit hydr.èerpadlo,aby nemusel neustále cyrkulovat olej.

A jak jsi to nakonec vyøešil? Nìjaká elmag. spojka? Nebo co to máš mezi øemenicí a èerpadlem?Mám podobný problém, chtìl bych dodìlat hydrauliku na Z 15.
Mohl by jsi napst jaké hadice máš použíté u toho èerpadla jaký maji vnitøní prùøez a kolik výkonu to bere z motoru?

bertik

#14 Nový příspěvek od bertik »

- Co budeš chtít s toho motoru na ND si mùžeš vzít za šrotovou cenu napiš mi email, já ti pošlu kontakt na mì.

- To spojení mezi èerpadlem a náhonem od motoru jsem udìlal z rychloupínací hlavièky na vrtání tøeba na radiálce.Pracuje to na principu,že se pøesouvá taková pøevleèná objímka pøes v dùlcích osazených kulièkách.Hlavièky se vyrábìjí v rùzných velikostech.Funguje to,ale èlovìk musí mít trochu cit a snížit otáèky a lup ho.Motor by ani o tom nevìdìl,ale já tu hydrauliku tlakuju kvuli navijáku na 18Mpa a když ten tlak dávám i do pístnic tak to pøi nižších otáèkách je poznat.Musím nìjak levnì vymyslet dva okruhy rùzných tlakù.

- Hadice mám na výtlaku pr.otvoru 10mm a na sání pr.14mm.

PUPIK

#15 Nový příspěvek od PUPIK »

Nevím tvùj email mùj je pupi.k@seznam.cz.Pošli kontak ,abychom se mohli domluvit ma tìch ND.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“