pasovy obracac a zhrnovac ... aky?

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
dusanv3s

pasovy obracac a zhrnovac ... aky?

#1 Nový příspěvek od dusanv3s »

Potreboval by som poradit ohladom kupi pasoveho obracaca ....pozeral som na nete a nasiel som tohto predajcu vid odkaz http://www.agrorobo.sk/polnohospodarske ... rabovacky/ , co myslite ktora by bola dobra ak ma niekto s nimi skusenosti (vymera luk cca 5ha) pripadne poradte odkial ste kupovali vy. dakujem za rady

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: pasovy obracac a zhrnovac ... aky?

#2 Nový příspěvek od Antony30011 »

Hledej na foru. Temat je tu nekolik. A s timhle se na 5 ha ujezdis...

dusanv3s

#3 Nový příspěvek od dusanv3s »

hladal som po fore ale co som nasiel bol polsky dvojrotorovy s remenmi + slniecka ...alebo potom toníka ... a inak luky nekosim naraz a chcem univerzal stroj za rozumnu cenu..mas pravdu ale musim brat kompromis

jirka_holub

#4 Nový příspěvek od jirka_holub »

Na obraceni 5Ha bych to nebral. Na shrnovani ujde.

Mam osobni zkusenost 4 sezony 4ha s pasovym obracec/shrnovacem TON STS prachatice.
Kdyz je hodne sena, tak, aby to odletelo, se to musí dost rychle tocit a to pak stroj trpi. (i ta kvalita obraceni je diskutabilni) Mel jsem zpocatku casto poruchy nez jsem vychytal vsechna slaba mista starsiho stroje ( Napr se zlomí vzpera.. a nez zastavis tak spadnou hlavni remeny z kol a dolame se to jeste vic.... jizda domu.. oprava svareni vzpery nahodit remeny napnout, 40 min v prde.li). Kdyz se ti to stane za den 2x, tak je takove obraceni prace k vzteku. Jednou jsem po oprave tak spechal na louku (shrnovani, bourka na obzoru, obejednany lis uz skoro prijizdel) a neodpojil jsem kabel kostry... svarecku to vytahlo z dilny, vse tam poborila, pekne se proletela nez se to urvalo... nasel jsem ji az po navratu z obracení.
Po par letech jsem radeji na obraceni poridil bazarovy 4 vrtulovy pavouk ( fahr kh4) a s tim jde obraceni mnohem rychleji a bez nervu, jen si to klape a vesele obraci.
Na shrnovani stale pouzivam ten remenovy TON, ale mam uz nove remeny a generalkovane vzpery. Lepsi by byl "normalni" shrnovac, ale TON na to shrnovani pri tak male vymere jakz takz postacuje. Zabira malo parkovaciho mista a je v podstate jako nouzova zaloha pro pripad, kdyby se fahr obracec rozbil.

dusanv3s

#5 Nový příspěvek od dusanv3s »

s tou vymerou som sa zle vyjadril, niektore luky kosim ale seno nerobim berem to mokre do folie cize tam by sluzila iba na zhrabuvanie ---ked to tak vezmem tak na seno cca 2 ha. len si neviem vybrat ze ktory by bol lepsi preto sa pytam skusenejsich nech poradia

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já mám ten za 380 e. Rozhazuju silný řádky po sečení a nahrabuju suchý. Na 0,6 ha a přemýšlím, že to stojí za nic. Jestli chceš univerzál, dělá Rožmitál případně nějací starší němci. Ale 2v1 nikdy nebude tak dobrý jak dva stroje.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7090062 ... abovac.php

Matúš

#7 Nový příspěvek od Matúš »

Ujo má ten pásový a cca. 15 rokov zvládal obracať aj nahrabovať viac ako 5 ha. Kosil väčšinou na 2-3x, nikdy nie viac, ako 3 ha naraz. Momentálne už má iba okolo 2 ha na obracanie a nahrabovanie + často chodí do známeho nahrabovať dokopy na 15 ha. To preto, lebo ten známy už teraz robí väčšinou sám a dlho to trvá, kým by na jednom traktore zhrabal a potom na druhom zbalíkoval a ešte aj povozil. Takto robia dvaja naraz. Príbuzný ujovi navyše balíkuje a ujo príbuznému strihá ovce.
Takže si myslím, že na tú výmeru to nebude problém. U nás to majú niektorí aj na viac ako 20 ha, ale iba na zhrabovanie.

UR1SK

#8 Nový příspěvek od UR1SK »

jirka_holub píše:Na obraceni 5Ha bych to nebral. Na shrnovani ujde.

Mam osobni zkusenost 4 sezony 4ha s pasovym obracec/shrnovacem TON STS prachatice.
. . . Zabira malo parkovaciho mista a je v podstate jako nouzova zaloha pro pripad, kdyby se fahr obracec rozbil.
Súhlas, ja som na obracanie kúpil 4 rotor pottingra. Pásovkou už bolo obracanie o hubu, ide hlavne o čas. To obracanie bolo nič moc, hocikde boli chuchvalce na spodku mokré.

kybl

#9 Nový příspěvek od kybl »

hlavne zalezi cim to chce tahat ,dale naklady na porizeni stroje a musi taky porovnat i spotrebu /vykon( aby nejaka 7011 netahala obracec 220cm) u me to bylo na seceni s rotackou 10-12 l/ha a ted mam diskovku 240cm a vychazi mi 6-7l/ha a je to skoro 3x rychlej poseceny musis porovnat cena stroje x vykon(cas) x naklady

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“