Štípací automat "krájecí"
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Re: Štípací automat "krájecí"
Tady je několik videi pro inspiraci.
Jen nevím proč to krájí na tak krátké kousky . Snad se budu muset naučit anglicky
Jen nevím proč to krájí na tak krátké kousky . Snad se budu muset naučit anglicky
-
zde to jde krásně vidět
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
V Sovětském Svazu dokážou krásné věci.......
- franta.janov
další provedení KRÁJEČE DŘEVA rozhodně levnější a jednodušší na případnou domácí výrobu
http://www.klapituiko.com/en/tooted/uus-kt200-2bhm/
http://www.klapituiko.com/en/tooted/uus-kt200-2bhm/
JJ něco podobného už jsem tu viděl ,napojené na náhon traktoru a bylo to rychlejší.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Rozklikněte si jejich stránky a najdete tam kráječe i za traktor. I s videi.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
-
tak sem zvědav jestli to bude u mne v dubnu fungovat bez problému
tento týden ještě dořeším podrobnosti
tento týden ještě dořeším podrobnosti
Re: spalikovac z Polska
Presne toto video som nedávno objavil a chcel som založiť tému ohľadom toho,ale bol som predbehnutý. Takže ak niekto k tomu niečo bližšie vie, tak píšte, zaujíma ma to. Všimol som si akurát, že to má pravdepodobne osadené na koncovom prevode z traktora (poloosi). A ten disk musel byť prevarený, lebo štandardne majú disky po obvode rôzne prelisy, spravidla niekoľko. Už som bol obzerať všetky disky čo doma mám. A asi by bol problém zohnať rúru s takým veľkým priemerom. Ale inšpirovala ma tá čepeľ s postupným stúpaním po celom obvode a chcem niečo podobné skúsiť vyrobiť. Ak zistím ako,tak sem dám načrtok...
těchto videí je na YouTub hodně, jednou jsem viděl ruskýho borce, co podobný "přístroj" nasadil v lese místo zadního kola (byl to nějaký tereňák s redukcí)
dotáhl z lesa haldu větví a domu vezl plný vozík púolínek
Podle mě je to ale na mokré dřevo, pak by asi stačilo na obyč disk z osobáku navařit trojúhelník silnějšího plocháče stočený do kruhu, pokud by s tím chtěl někdo krátit suché dřevo, pak už by asi masivnější disk byl vhodnější (napadá mě disk z 9t vleku nabo IFY) tady už by stačil autogen a trochu času na vybroušení ostří
dotáhl z lesa haldu větví a domu vezl plný vozík púolínek
Podle mě je to ale na mokré dřevo, pak by asi stačilo na obyč disk z osobáku navařit trojúhelník silnějšího plocháče stočený do kruhu, pokud by s tím chtěl někdo krátit suché dřevo, pak už by asi masivnější disk byl vhodnější (napadá mě disk z 9t vleku nabo IFY) tady už by stačil autogen a trochu času na vybroušení ostří
-
- Kontaktovat uživatele:
na tenhle typ špalíkovače koukám delší dobu a možná v budoucnu dojde na výrobu, viděl bych reduktor a na to našroubovat upravený disk:))) myslím že na větší mokrý klacky ideál:))
Je vhodný pouze na čerstvé dřevo a tenhle mě utáhne max. rozměr 100x200 mm ve smrku:
No ja zvažujem urobiť takéto niečo:
Nebol by to disk z kolesa, ale priamo zo železnej platne by som vyrezal takúto špirálu. Platňa by bola hrubá 10 mm a hranu by som patrične zabrúsil. Má s tým už niekto nejakú skúsenosť? Bude stačiť hrúbka 10 mm či použiť radšej 15 mm? 20 mm by bolo už asi zbytočne moc veľa. A vydrží to tá rezná hrana bez zakalenia? Krivosť náčrtku si nevšímajte, má to byť plynulá špirála.
Nebol by to disk z kolesa, ale priamo zo železnej platne by som vyrezal takúto špirálu. Platňa by bola hrubá 10 mm a hranu by som patrične zabrúsil. Má s tým už niekto nejakú skúsenosť? Bude stačiť hrúbka 10 mm či použiť radšej 15 mm? 20 mm by bolo už asi zbytočne moc veľa. A vydrží to tá rezná hrana bez zakalenia? Krivosť náčrtku si nevšímajte, má to byť plynulá špirála.
Mám tloušťku 6 nebo8 mm,břit navařen E-B 511 a vybroušen.