Paliho 7211
Moderátor: Lukashil
Re: Paliho 7211
Niekedy je lepšie ked je porast na začiatku redší a 280 kg určite málo neni.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tady ty vrtule do "šroubovice" dělaj výbornou práci
Neviete náhodou koľko ide presne chladiacej kvapaliny do 72jky?
Nechce sa mi to hľadať.
Nechce sa mi to hľadať.
chladiaca kvapalina do 72jky:
- s topením 11,6 l
- bez topenia 10,6 l
- s topením 11,6 l
- bez topenia 10,6 l
Zetor 7245 a nejaké náradie k tomu
Pracujeme aj cez zimu. Zimný spánok nehrozí. Zopár fotiek, ráno začíname o 4°° dojením, kydaním a kŕmením. Zvieratká sa nám za to odmenia. Povyvážal som hnoj, už ho bolo dosť. Tak som urobil zopár fotiek. Teliatka sa predali.
Vlečka požičaná, samozrejme bez bŕzd... Otočil som 6 x, počas každej jazdy bolo treba prekonať 2x stúpanie, z toho 1 strmé, našťastie hlavný ťah cez dedinu takže cesta bola suchá, akurát v jednom mieste vyteká zo dvora na cestu z ríne voda, ktorá namrzla, tak tam ma zakaždým pocvičilo bol to úsek cca 2 m, bez uzavierky by som to nedal. A druhé stúpanie na vedľajšej ceste ale neodhrnuté (obec dala za túto zimu 1x odhrnúť ulice...) stúpanie nie strmné, ale tiahle, chodil som na 4 s uzavierkou, ale posledná jazda už bola o hubu, dosť som to zakaždým vyšmýkal, už som myslel že nevyjdem, ale voľáko to traktor dal. Raz som zapadol pri hnoji, tak vypriahnuť vlečku, za retiazkou stočiť oje a tak vyjsť. Darmo, predok v takejto situácii chýba. Ale dopadlo to dobre. Na jedno tri štyri mesiace mám s hnojom zas pokoj.
Vlečka požičaná, samozrejme bez bŕzd... Otočil som 6 x, počas každej jazdy bolo treba prekonať 2x stúpanie, z toho 1 strmé, našťastie hlavný ťah cez dedinu takže cesta bola suchá, akurát v jednom mieste vyteká zo dvora na cestu z ríne voda, ktorá namrzla, tak tam ma zakaždým pocvičilo bol to úsek cca 2 m, bez uzavierky by som to nedal. A druhé stúpanie na vedľajšej ceste ale neodhrnuté (obec dala za túto zimu 1x odhrnúť ulice...) stúpanie nie strmné, ale tiahle, chodil som na 4 s uzavierkou, ale posledná jazda už bola o hubu, dosť som to zakaždým vyšmýkal, už som myslel že nevyjdem, ale voľáko to traktor dal. Raz som zapadol pri hnoji, tak vypriahnuť vlečku, za retiazkou stočiť oje a tak vyjsť. Darmo, predok v takejto situácii chýba. Ale dopadlo to dobre. Na jedno tri štyri mesiace mám s hnojom zas pokoj.
Pekne gazdujes.
Pekné fotky Ja začínam s kŕmením až o 6, ale mám toho málo a do školy mi chodí bus až o 7 Mlieko nejako spracovávaš? Koľko tie Braunviehy doja?
Ja odchádzam do roboty o pol 7 mej, tak do 6 stej porobím von a pol hodinu mám na umytie, najedenie, pomotanie sa a odchod. Tá čo je na dojačke dojí cca 12 lit na pôdoj, tá v koterci 13-13,5 lit na pôdoj. Mlieko sa minie veď vieš... dakedy mi neostane ani do kávy...
Tak to je slušné Aj u nás je celkom dopyt po domácom mlieku.
to: Matus, u vas je dopyt po domacom mlieku? To ani nesranduj, mam ti poslat zopar ludi co nevedia co s mliekom
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
V Brezovici hej, napríklad v Liesku už je situácia iná U nás už kravy na mlieko chová len pár ľudí, väčšinou už mäsové alebo iba čisto býky na výkrm. Ľudia to tu celkom kupujú a čo ostane, z toho spravia výrobky a predajú. Teraz napríklad za posledné 2 mesiace prestali chovať asi traja, respektíve dvaja prestali a jeden už má iba 2. Väčšinou zdravotné problémy. Inak mlieko 0,5€/l, korbáče asi 7-8€ a tvaroh okolo 2€.