UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
S výrobou hydraulických válců jsem přicházel dost těsně do styku třináct let U těch přírubovejch válců se to dělalo tak,že se na tu z metráže uřízlou a zarovnanou trubku přivařila příruba,potom se podle vnitřního průměru přetočil na povrchu pásek pro lunetu a až potom se v lunetě soustružil závit a centráž pro víko. Jestli na hotovej válec vařej přírubu,tak je to prasečina. Je pravda,že někdy se vnitřní průměr trubky hnul i po soustružení,potom se dala trubka přehonovovat - ale to tam ještě nesmělo bejt přivařený dno. Tady by třeba šlo dno odpíchnout,trubku přehonovat a zpátky přivařit,ale to už by možná vyšlo líp nechat udělat novej válec.
Dneska jižní Morava -19°C
Kamarád mě u baráku parkuje Valtru série A(kupovaná nová duben 2016).Naskočila na první brnknutí .Za dvě hodiny vylezu ven a on tam ještě stojí
,,po dvou minutách chodu to začne pištět a píše nedostatečný tlak oleje okamžitě vypněte motor".Firma mu doporučila vyměnit veškeré filtry s tím, že od rána nestíhají brát telefony .No křísil to od 8 do 12 hodin pak to konečně rozmrzlo .
To co píšou v manuálu to mě dostalo.Pokusím se reprodukovat co nejvěrněji.
Zlatej Zetor.
Kamarád mě u baráku parkuje Valtru série A(kupovaná nová duben 2016).Naskočila na první brnknutí .Za dvě hodiny vylezu ven a on tam ještě stojí
,,po dvou minutách chodu to začne pištět a píše nedostatečný tlak oleje okamžitě vypněte motor".Firma mu doporučila vyměnit veškeré filtry s tím, že od rána nestíhají brát telefony .No křísil to od 8 do 12 hodin pak to konečně rozmrzlo .
To co píšou v manuálu to mě dostalo.Pokusím se reprodukovat co nejvěrněji.
Valtra nejlepší traktor do lesa akorát musí dělat nepřetržitě nebo parkovat u zásuvkyNávod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře
Důležité: V případě že teplota klesne pod 0°C startujte pouze s předehřevem motoru.
Zlatej Zetor.
tj zajímavý dyt je to finskej traktor...tam je pod nulou i v létě
ale v -19 startovat traktor bez ohřevu to je už přeci jen dost velkej mráz
To je docela strelec https://www.youtube.com/watch?v=URKtgIW ... 73.5027278
To vím moc dobře, otec dělal celý život ve VP F-M na horizontce, ale napřed je třeba broušením udělat rovinu, až pak se honuje, aby se dokonale srovnal nerovný povrch po brusce v podélné ose váce.Franta.cz píše:Honování je dokončovací technologie, jež má za cíl zajistit dokonalou jakost povrchu. Honují se válcové součásti: vnitřní a vnější plochy. Cíl: Odstranění vlnitosti povrchu.
Ovalitu a jiné deformace válce honovací hlava nesrovná, proto se brousí.
Je možné, že tady tohle vydutí je malé a půjde to ale osobně bych to přetáhl na brusce a pak vyhonoval
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
ahoj Franto potrebuji radu když zaslepim to viko hydrauliky muze ta spatečka na olej jit normalně přes viko dnes mi odešla ta kostka dekuji za raduFranta.cz píše:Dneska jižní Morava -19°C
To co píšou v manuálu to mě dostalo.Pokusím se reprodukovat co nejvěrněji.Valtra nejlepší traktor do lesa akorát musí dělat nepřetržitě nebo parkovat u zásuvkyNávod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře
Důležité: V případě že teplota klesne pod 0°C startujte pouze s předehřevem motoru.
Zlatej Zetor.
-
jo bez predehrevu motoru je ted ouvej,mam na lkt motor po go jestli je to komresi nebo tim ze sem nechal seřidit cerpadlo ,nevim ale v 5- mi ted startuje jak driv při -20 , ty problemy s naftou co uz sem letos mel sem vživotě nezažil,at natankuju kde chci v prusvitnejch kanistrech dole vecne mlíko neb to tece jak prújem,a to mi jeste letos ni jednou neječeli čerpadla takže hovno mráz
s tou valtrou bych to videl taky na naftu plnou chcanek pochybuju ze na severu si to dávaj do nafty,vo vejkendu dam do auta zas sud trubku necham je do pulky a uvidim snad ta kejda zvostane dole
s tou valtrou bych to videl taky na naftu plnou chcanek pochybuju ze na severu si to dávaj do nafty,vo vejkendu dam do auta zas sud trubku necham je do pulky a uvidim snad ta kejda zvostane dole
Hrozně rád bych si tu zamachroval jak mi dnes Valtra A, ale stará, krásně chytla, jenže mi v ní lehce umírá baterka , takže dneska taky parkuje u zásuvky , jedna nabíječka a druhá předehřev. Jinak nafta z Čepra a aditiva a ráno, i když spí v lese, normálně na 2. protočení.Franta.cz píše:Dneska jižní Morava -19°C
To co píšou v manuálu to mě dostalo.Pokusím se reprodukovat co nejvěrněji.Valtra nejlepší traktor do lesa akorát musí dělat nepřetržitě nebo parkovat u zásuvkyNávod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře
Zlatej Zetor.
Ty nové 3válce už jsou moc prošpikované elektronikou Ale stejně se mi tomu nechce věřit, vyhrabal jsem návod a nemohla by to býti chyba v překladu, nemyslí předehřev nasávaného vzduchu?
- michalkri
Nam se v praci v tech mrazech taky dari. Jak bylo pod 20 tak nafta ve vyvazecce ne a ne rozmrznout a v harvestoru zaclo neco cvakat v motoru, kterej uz ma sice 30 000 mth ale ten mraz to dodelal.
Takže oprava, nemyslí, fakt to tam je:
"DŮLEŽITÉ: Pokud je teplota pod 0 stupňů, vždy používejte ohřívač motoru (součást standartní výbavy)"
Ještě že návody nečtu
"DŮLEŽITÉ: Pokud je teplota pod 0 stupňů, vždy používejte ohřívač motoru (součást standartní výbavy)"
Ještě že návody nečtu
-
to bereš na čepru tu naftu bez chcanek,mam to z ruky ale skusim jí,na tu sem upne zapomel
na bazosi je jinac peknej igland s dálkovim
Dřív bejvávala u Čepra 100% bez biosložky, ale od loňska prý musí pajcovat řepkou všechno, tak fakt nevím Dávám pro jistotu aditivum pro filtrovatelnost a zatím jezdím. Sklenička s filtrem je čistá a když do Vimeka leju z kanystru tak taky není parafín vidětpepikorliklocal píše:to bereš na čepru tu naftu bez chcanek,mam to z ruky ale skusim jí,na tu sem upne zapomel
Nebo maj kuci finský holt lepší naftu a nepočítaj s čím, že se v čechách zanesou filtry parafinem.zikajay píše:tj zajímavý dyt je to finskej traktor...tam je pod nulou i v létě
Já tankuju vervu a jezdím vpoho narozdíl od jinejch se zetorama v okolí.
To jestli je ale rozumný v těch -20 vůbec něco dělat je věc druhá...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Může, ale musíš to dát do správný rychlospojky.zetor 7245ukt píše: ahoj Franto potrebuji radu když zaslepim to viko hydrauliky muze ta spatečka na olej jit normalně přes viko dnes mi odešla ta kostka dekuji za radu
Tady se bavíme o desetinách milimetru v jednom místě.Mě to trvalo půl roku až rok než se to těsnění ojelo.Sniper píše:
To vím moc dobře, otec dělal celý život ve VP F-M na horizontce, ale napřed je třeba broušením udělat rovinu, až pak se honuje, aby se dokonale srovnal nerovný povrch po brusce v podélné ose váce.
Ovalitu a jiné deformace válce honovací hlava nesrovná, proto se brousí.
Je možné, že tady tohle vydutí je malé a půjde to ale osobně bych to přetáhl na brusce a pak vyhonoval