zetor 8045
Moderátor: Lukashil
-
Re: zetor 8045
motor 8002 je origo turbo co maju 100 a ten ide oproti 80 ovela lepsie ci vykonovo tak aj do otackoch
-
na 100-ky nech nikto nevravi ze su na prd je to dabel stroj a 8401 maju iba predpripravu na turbo tak ze je to to iste ale musi aj vstrekovacie cerpadlo vymenit
-
odbiehame od temy, povodne sa tu riesilo tesnenie hlavy, cize by som rad tuto vec rozdebatil lepsie.
pravidelne robievam opravy na lkt81t, cize je tam turbo motor. neviem, ze ake vy davate tesnenie pod hlavu ale u mna chalanovi vydrzi tak cca rok. po roku ho normalne prepali, resp. aby som to upresnil, tak co je urobene operklovanie okolo vloziek, tak to prepali a stredom cez tesnenie tlaci kompresiu do vody...uz neviem, ze ake tesnenie by som tam zalozil. uz som aj rozmyslal tam urobit nejake ocelove kruzky, co by zachytavali tu najvacsiu teplotu a kompresiu. ma este niekto podobny problem, alebo sa nestretol s takym niecim? uz sa dokonca kupila aj nova hlava na motor, blok som meral, ci nie su utopene vlozky... a nic..nejake napady?
inac, v tomto motore som zalozil olejove cerpadlo zo 6valca a odvtedy kluka vydrzi dvojnasobok a turbo tiez, vrelo odporucam.
pravidelne robievam opravy na lkt81t, cize je tam turbo motor. neviem, ze ake vy davate tesnenie pod hlavu ale u mna chalanovi vydrzi tak cca rok. po roku ho normalne prepali, resp. aby som to upresnil, tak co je urobene operklovanie okolo vloziek, tak to prepali a stredom cez tesnenie tlaci kompresiu do vody...uz neviem, ze ake tesnenie by som tam zalozil. uz som aj rozmyslal tam urobit nejake ocelove kruzky, co by zachytavali tu najvacsiu teplotu a kompresiu. ma este niekto podobny problem, alebo sa nestretol s takym niecim? uz sa dokonca kupila aj nova hlava na motor, blok som meral, ci nie su utopene vlozky... a nic..nejake napady?
inac, v tomto motore som zalozil olejove cerpadlo zo 6valca a odvtedy kluka vydrzi dvojnasobok a turbo tiez, vrelo odporucam.
-
tesnenie 1.5 mm som menil po 20 rokoch a daval som take iste 1.5 mm hrube cena cca 12 eur
nemusí když dá jen turbo tak táhne hned od spoda ne jako stovka .... ale každý at utrácí jak uzná za vhodné motoru stačí jen vzduch kdo neskusil neuvěří a teoretikové at mlčí.... nebylo to na tebe... ale na dalšíMatej-Karnaj píše:na 100-ky nech nikto nevravi ze su na prd je to dabel stroj a 8401 maju iba predpripravu na turbo tak ze je to to iste ale musi aj vstrekovacie cerpadlo vymenit
Měli jsme na podniku "oturbenou " E-512(kombajn),upraveny byl pouze sací a vyfukový trakt,do palivove soustavy se nešahalo výkon neskutečně stoupl,motoricky byla lepší než E-514,která měla výkon vyšší o 30 koní,spotřeba klesla o 1lt/ha a to se pouze přidal vzduch,můžu potvrdit to co píše kolega výše.
Nazdar mám presne ten samý problémhotday píše:odbiehame od temy, povodne sa tu riesilo tesnenie hlavy, cize by som rad tuto vec rozdebatil lepsie.
Ahoj,
mám drobnou připomínku k těsnění pod hlavou o které jsem se tady nedočetl.
Zhruba po 50 Mth se musí znovu přetáhnnout hlava a pak seřídit ventily.
Pokud to neuděláte tak těsnění nevydrží a propálí se.
mám drobnou připomínku k těsnění pod hlavou o které jsem se tady nedočetl.
Zhruba po 50 Mth se musí znovu přetáhnnout hlava a pak seřídit ventily.
Pokud to neuděláte tak těsnění nevydrží a propálí se.
-
Dotahovanie hlavy 2x berem ako automatiku. Ale aj napriek tomu mi ho prepaluje.