vaření poloos
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: vaření poloos
A co COčko? Jde vůbec svařovat poloosy a podobně COčkem? A musí to bejt nějaká profi mašina, nebo stačí běžné COčko (co mám i já doma) s drátem 0,8mm a proudem tuším max. 150A ?
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
-
Tak sem našel tu elektrodu s kterou sem tu poloosu vařil... mrkněte na to.. http://www.chemweld.cz/?p=productsMore& ... -WELD-8200
-
Cočkem vařim každej den v práci a vim že obalovanou elektrodou je ten svár kvalitnější.Sice to trvá o chvilku dýl zavařit,ale je kvalitnější už jen to že struska umožní sváru pomalejš chladnout.U cočka ho ještě ochlazuješ ochranou atmosferou kterou na něj foukáš.A od cočka je ten svár takovej tvrdší a myslim že i náchylnější na prasknutí.V práci vařim cočkem 500 tak že s tim neni problém zavařit cokoliv.Provaří to snad všechno.Nemyslim si že 150 je dostačující na poloosu.Ale v žádnym případě bych to coočkem nevařil.Ani tou 500. elektroda je elektroda.Už jen záleží z čeho je poloosa a vybrat na to tu správnou.Technologie postupu hraje také svou roli.Dobře připravit materyál... sčepovat poloosy do sebe trochu festovějš a aby tam bylo Včko.No a pak už možná menší předehřev nebo bez a krásně provařit v několika vrstvách.Žádný studenáky.Je dobrý to ještě trochu přeplátovat a nechat co nejpomalejš chladnout aby se zabránilo co nejvíc vnitřnímu pnutí.(čim větší vnitřní pnutí tim náchylnější na prasknutí) no to je asi všechno co k tomu můžu říct.Terablick píše:A co COčko? Jde vůbec svařovat poloosy a podobně COčkem? A musí to bejt nějaká profi mašina, nebo stačí běžné COčko (co mám i já doma) s drátem 0,8mm a proudem tuším max. 150A ?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale ne každej má doma 10 svářeček
-
ja dam poloosi do presnej trubky vyvrtam 3plus3 diery ktore zavarim poloos nezvaram tym nedochadza k pnutiam je to 100perc.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to vypadá schůdně a mohlo by to držet . A když to praskne, snadno se to opraví .
Je to ten správny materiál na tento druh zvarov percento niklu je dosť vysoké čo zaručí húževnatosť prechodovej vrstvy a tým aj dokonalé previazanie materiálov a pevnosť v klze je zhruba stejná ako bežných poloosí.Kurt.Adrenaline píše:Tak sem našel tu elektrodu s kterou sem tu poloosu vařil... mrkněte na to.. http://www.chemweld.cz/?p=productsMore& ... -WELD-8200
Tak dá sa to variť aj malou mašinkou ale dobre je potom miesto zvaru predhriať aspoň na takú teplotu keď začne materiál meniť farbu a dať čo najmenší posuv drôtu pri plnom prúde tak aby zvar bol prehriaty.Pevnosť bežného drôtu je okolo 470 Re (SG2)čo je dosť málo preto je dobré zvar preplátovať kusom trubky a zavariť.Terablick píše:A co COčko? Jde vůbec svařovat poloosy a podobně COčkem? A musí to bejt nějaká profi mašina, nebo stačí běžné COčko (co mám i já doma) s drátem 0,8mm a proudem tuším max. 150A ?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady...To bych asi zvládl .
No jo, ale co když máš poloosu jako já, ta je tlustá skorát tak, že proleze sotva takovím kroužkem za ložiskem a po zavaření se svár musí ještě kapánek přebrousit, aby se protáhnul tím kroužkem. To potom to přeplátování, nebo zesílení trubkou nejde. Musí se to zavařit hned dobře, aby se s tím nemuselo už nic dělat. Už jsem tady někde psal, vždycky mi prdne poloosa za svárem a nikdy ne při tahu nebo větší zátěži. Vždycky mi praskla při jízdě z kopce, třeba s prázdnou vlečkou. Je to tím, že kolo hrká a rovnoměrně netáhne. Tím jak to z kopce hrká tak poloosa praskla.
Tam na fotce je trošku vidět ten kroužek a ten je za tím ložiskem napevno a má průměr tak asi o 5 mm větší, než průměr poloosy.
Tam na fotce je trošku vidět ten kroužek a ten je za tím ložiskem napevno a má průměr tak asi o 5 mm větší, než průměr poloosy.
pokial ti to praskne za zvarom chyba je zmena štruktury materialu poloosi následkom rýchleho ochladenia, skus to pred zvaraním nahriat na teplotu asi 300 stupnov, zavarit s nie velkými A , dohrev 1-1,5hod.300stupnov a ihned žíhat asi pri 550-630 stupnov a nechat pomaly chladnút v popole, ale môže byt že to je nezvaritelný mat.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
A nebo prostě z kopce jezdi přes jinou rychlost aby to šlo plynule a neškubalo to . Jakoby brzdi motorem. Poloosa bude trvale v záběru a nepraskne.
Skús napísať z čoho je tá náprava,lebo ak je z polského fiatu tak je to určite nezvariteľný materiál to drží len silou vôle a vždy to praskne,to len vyrobiť novú na mieru.To je ale problém skoro všetkých poloos z osobákov.
- Dřevák
jen doplním, vařil jsem onu zmíněnou oktávku s trabantem, elektrodou 123, vybrousil jsem to do V, nečepoval, ohřál jsem to na plynovým vařiči, a svařil, co se mi trochu nezdálo, to jsem vybrousil a dával vrstvy na sebe, pak jsem to zahrabal do popela a nechal vychladnout. A drží to.
Můžete stokrát tvrdit, že to nepůjde, ale dokud to nezkusíte, bude to jen pouhý tvrzení
- jirka_holub
Do jakyho popela se to dava?Dřevák píše:jen doplním, vařil jsem onu zmíněnou oktávku s trabantem, elektrodou 123, vybrousil jsem to do V, nečepoval, ohřál jsem to na plynovým vařiči, a svařil, co se mi trochu nezdálo, to jsem vybrousil a dával vrstvy na sebe, pak jsem to zahrabal do popela a nechal vychladnout. A drží to.