Nástrojové brusky
Re: Nástrojové brusky
pokud je v nich karbid křemíku tak uvidíš v ploše kotoče takové třpytky no on ten červený hodně ubívá ale uděláš s ním pěkný povrch
Pumpička tam neni, tie knoty idú do dierky v puzdre, v ktorom sú ložiská, a samonasávajú vretenový olej na mazanie ložísk. Prebytočný sa zhromažďuje dole pod vretenom, kde je aj výpustný šrob.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
jojo tohle vím.že tam jsou ty knoty.a tamto s tím rádlovaným kolečkem je na zajištění vřetena proti otáčení?Nemátě někdo fotku jak to uvnitř má vypadat?
Ano je to na zaistenie vretena do drážky- pôvodne je tam iba jedna, tak som mu pridal ešte dve po o 120°
zdarec, nedávno jsem pořídil nástrojovou brusku BN 102, leč bez selenového usměrňovače (tuším je to SUJ 13) a tak nemohu používat kruhový el. magnet. Bratránek by mi něco podobného ukutil, ale nikde nemohu nalézt jeho parametry. Nevíte někdo kolik má mít ampér, nebo o nějaké náhradě či dokonce originální kus? Byl bych vděčen, děkuji za jakékoliv info.
Tých magnetov bolo viac druhov, poväčšine na 110V, no príkon bol rôzny- podľa velkosti. Skús zmerať odpor cievky, a podla Ohm. zákona vyrátať Watáž
OK, dobrý nápad, dík
Když mě odešel usměrňovač na BPH, kupoval jsem měnič 220 - 110V, 300VA, to si myslím by mělo stačit i na kruhový magnet.K tomu jsem nechal vyrobit usměrňovač a už to jede dobře 8 roků.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
může mi někdo říct jaké mají byt knoty v tej hlavě?kam až mají jít?jsou nějaký spešl nebo stačej jako do petrolejky?
už mám řemen tak to potřebuju dát do kupy.
už mám řemen tak to potřebuju dát do kupy.
jaké základní kotouče (pro domácí použití) do nástrojové brusky doporučujete a s jakou prodejnou či e-shopem máte zkušenosti? Děkuji za reakce.
ty knoty pokud prochází přez nějaké díry by v těch dírách neměly být moc stlačené jinak nebudou sát jinak je to jedno jestli si ušůláš váleček z hobdelníkového petrolejkového...
kotouče koupíš na tyrolit.cz a nebo hledat na bazarech a doufat až ti něco příjde a nebude to pomlácené či rozbité
kotouče koupíš na tyrolit.cz a nebo hledat na bazarech a doufat až ti něco příjde a nebude to pomlácené či rozbité
Chlapi potrebujem poradiť. Toto by mal byť asi prípravok na brúsenie vrtákov k N1. Stiahol som si návod od Tumlíka (týmto mu chcem verejne poďakovať za jeho stránky a príspevky) ale bohužial v návode sú práve všetky časti k tomuto prípravku zámerne vybielené a vynechané. Má niekto kompletný návod na N1 prípadne návod k tomuto prípravku?
Čiastočne si odpoviem sám čo som zistil. Ten vľavo by mal byť prípravok na uchytenie orovnávača. Ten v strede neviem z akého stroja je, ani na čo slúži.
K tomu prípravku na brúsenie vrtákov (2 príspevky vyššie) na N1 nemá nikto dokumentáciu?
K tomu prípravku na brúsenie vrtákov (2 príspevky vyššie) na N1 nemá nikto dokumentáciu?
to vpravo bude univerzální vřeteník či dělička prostřední přípravek nevím jinak v návodech toho moc nevyčteš,
ale na cnc fóru je ke stažení příručka brusiče a tam vše je celkem dobře popsané..musíš to pak sám vyzkoušet
ale na cnc fóru je ke stažení příručka brusiče a tam vše je celkem dobře popsané..musíš to pak sám vyzkoušet