YANMAR 1500D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Odpovědět
Zpráva
Autor
tibik

Re: YANMAR 1500D

#61 Nový příspěvek od tibik »

Ložiska su dobre , ono má tendenciu sa naklapať v vertikalnej polohe a už 2X sa my stalo pri zapojenom predku , že my kvoli tomu zohlo spojovačku na riadení a kolesá šli od seba , bolo to pri cuvani v dosť velkom stúpaní a vytočenom rajte , ešte ma napadlo ,či to nespôsobuje niektorý čep riadenia len kua čím by sa dali nahradiť alebo kde ích zohnať.

tractor

#62 Nový příspěvek od tractor »

cepy sa daju zohnat, len teda moc sa mi nechce verit ze by si ich mal zle, v podstate cep je zly vtedy ak jedno koleso zafixujes a druhym sa da hybat, vtedy jeden z tych cepov je vadny , toto vyskusaj a uvidis, Pepa 36 ti zozenie capy ak by si chcel, daj mu vediet
Tractor
Rychlejsie to nepojde

tibik

#63 Nový příspěvek od tibik »

Ahoj panstvo trochu to oprašim .
Potreboval by som poradiť kde surne zoženiem štarter nový alebo aj zanovný ale funkčný , môj sa už poručal 100A bateria si s ním neporadí . jednoducho nova baterka a nepretočí ani ked je zohriaty motor musím len cez dekompres a teraz ako je zima tak ani tak nie a nie poriadne roztočiť .
AD: isto je na chybe štarter mam to zistené. Ďakujem za info.

tractor

#64 Nový příspěvek od tractor »

skus siluvky u brna , traktorservis.cz. ja som tam zohnal tyc riadenia nna yanmar 1700 , normalne ju mal skladom
Tractor
Rychlejsie to nepojde

jenovka

#65 Nový příspěvek od jenovka »

smetana píše:Myslím že tyto motory nemaj žhavení a ani nepotřebujou motor má přímé vstřikování alespon muj yanmar 1700 tak že jen dekompresor a chytá při -15 oplně skvěle ta nádobka nevím k čemu slouží ,,,,, nebo tyhle slabší verze maj jinej motor??
ahoj,mužu se zeptat jakym zpusobem se startuje s tim DEKOMPRESOREM?Mam tak zan mar 17 a nevim jak se to použivá a na co to vlastně je...diky za odpověd.

j.kubec

#66 Nový příspěvek od j.kubec »

S dekompresorem se startuje tak, že se se zataženým snadněji roztočí motor aniž by motor tolik zatěžoval startér a spuštěním (zamáčknutím) ve vyšších otáčkách motor snadněji chytne. Po zkušenostech s 1401d mohu říct že se žhavící svíčkou v sání jsem startoval i při -18°C bez sebemenšího problému na drc. U Himíka mě čeká sehnat nové svíčky a pak to už snad půjde také, jinak půjdu cestou svíčky v sání.

tractor

#67 Nový příspěvek od tractor »

ano , musis mat dekompres zapnuty - to znamena ze nevznika t´´lak vo valcoch ale ide ako keby oblukou-dekompresom prec , ked je motor roztoceny tak dekompres pustis a nafta zrazu pod tlakom chytne , ak mas vsak naprd naftu a baterku nejaku slabsiu na startovaci prud tak ked ti to nechytnwe na druhe pretocenie tak v podstate to musis skusit znova , pretp je aj v tychto dvojvalcoch dost velky zotrvak ktory v podstate dokaze tie valce pretocit po vypnuti dekompresu - rada na zaver - treba dat dobre aditivum do nafty a skusat startovat aj so zapojenou nabijackou , to ti pomoze dat vacsi prud na starter , vela zdaru
Tractor
Rychlejsie to nepojde

j.kubec

#68 Nový příspěvek od j.kubec »

Aditivum jsem nikdy nepoužil. Vždy přileju trochu benzínu a je to v pohodě. Ještě že to nejsou motory s turbem :wink: . V naftě je totiž hodně biosraček a to parafinuje jak blázen. Zapoměl jsem přilít benzín a filtr byl nacpaný substancí jako máslo hustou. S benzínem se vše vrátilo do normálu. Benzín používám přes 20let v traktorech a nikdy sem neměl jediný problém.

tractor

#69 Nový příspěvek od tractor »

no presne na to je to aditivum aby to nebolo ako maslo 8)
Tractor
Rychlejsie to nepojde

mikiki

#70 Nový příspěvek od mikiki »

Možná blbá otázka - jaký tam leješ poměr 1:20 popř. jiný???? (litr benzínu na 20l nafty)

ladiki

#71 Nový příspěvek od ladiki »

jj, benzín se dával i na vojně do techniky. Ale dnes mi to přijde nějak zbytečné...

Jinak k tomu startéru. Něco nového? Nešel opravit?

j.kubec

#72 Nový příspěvek od j.kubec »

Zhruba 1:20-15. Leju to podle oka. Mě přijde zbytečné shánět aditivum, když ho mám v kanystru v garáži :), on v tom velký rozdíl nebude. Cenu neřeším jen to je jednoduché a pro lenivé :vysmech: .
Dnes jsem kupoval naftu do -28°C. Ještě si udělám zásobu na léto a aditiva neřeším. Benzín přilévam při změně období na zimu, když dojde zásoba zimní nafty, jinak se snažím celý rok fungovat na zimní naftu.

tibik

#73 Nový příspěvek od tibik »

kua starter neopravím čo by som sa aj pototo. jednu stranu tu od pastorku by som zvladol ale v zadu pod cievkou nie je puzdro len nejaký plech a na nom naletovane uhlíky čiže osobne si myslím , že by my stačili puzdra aj tá strana s uhlíkma a bolo by po probleme len kua všade co som volal tak som nič nevybavil :vztek:

roman27

#74 Nový příspěvek od roman27 »

Yanmar 1510d

matoooooo

#75 Nový příspěvek od matoooooo »

Objednávali ste niekto diely priamo z http://www.hoyetractor.com/, nejaké skúsenosti s doručením z tejto stránky?
Aký olej používate pre tieto traktorky, (motorvý, prevodový) všade sa píše 15W40 do motora, ale nikde sa neudáva špecifikácia podľa API.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“