YANMAR 1500D
Moderátor: DYK
-
Re: YANMAR 1500D
Ložiska su dobre , ono má tendenciu sa naklapať v vertikalnej polohe a už 2X sa my stalo pri zapojenom predku , že my kvoli tomu zohlo spojovačku na riadení a kolesá šli od seba , bolo to pri cuvani v dosť velkom stúpaní a vytočenom rajte , ešte ma napadlo ,či to nespôsobuje niektorý čep riadenia len kua čím by sa dali nahradiť alebo kde ích zohnať.
cepy sa daju zohnat, len teda moc sa mi nechce verit ze by si ich mal zle, v podstate cep je zly vtedy ak jedno koleso zafixujes a druhym sa da hybat, vtedy jeden z tych cepov je vadny , toto vyskusaj a uvidis, Pepa 36 ti zozenie capy ak by si chcel, daj mu vediet
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
-
Ahoj panstvo trochu to oprašim .
Potreboval by som poradiť kde surne zoženiem štarter nový alebo aj zanovný ale funkčný , môj sa už poručal 100A bateria si s ním neporadí . jednoducho nova baterka a nepretočí ani ked je zohriaty motor musím len cez dekompres a teraz ako je zima tak ani tak nie a nie poriadne roztočiť .
AD: isto je na chybe štarter mam to zistené. Ďakujem za info.
Potreboval by som poradiť kde surne zoženiem štarter nový alebo aj zanovný ale funkčný , môj sa už poručal 100A bateria si s ním neporadí . jednoducho nova baterka a nepretočí ani ked je zohriaty motor musím len cez dekompres a teraz ako je zima tak ani tak nie a nie poriadne roztočiť .
AD: isto je na chybe štarter mam to zistené. Ďakujem za info.
skus siluvky u brna , traktorservis.cz. ja som tam zohnal tyc riadenia nna yanmar 1700 , normalne ju mal skladom
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
ahoj,mužu se zeptat jakym zpusobem se startuje s tim DEKOMPRESOREM?Mam tak zan mar 17 a nevim jak se to použivá a na co to vlastně je...diky za odpověd.smetana píše:Myslím že tyto motory nemaj žhavení a ani nepotřebujou motor má přímé vstřikování alespon muj yanmar 1700 tak že jen dekompresor a chytá při -15 oplně skvěle ta nádobka nevím k čemu slouží ,,,,, nebo tyhle slabší verze maj jinej motor??
S dekompresorem se startuje tak, že se se zataženým snadněji roztočí motor aniž by motor tolik zatěžoval startér a spuštěním (zamáčknutím) ve vyšších otáčkách motor snadněji chytne. Po zkušenostech s 1401d mohu říct že se žhavící svíčkou v sání jsem startoval i při -18°C bez sebemenšího problému na drc. U Himíka mě čeká sehnat nové svíčky a pak to už snad půjde také, jinak půjdu cestou svíčky v sání.
ano , musis mat dekompres zapnuty - to znamena ze nevznika t´´lak vo valcoch ale ide ako keby oblukou-dekompresom prec , ked je motor roztoceny tak dekompres pustis a nafta zrazu pod tlakom chytne , ak mas vsak naprd naftu a baterku nejaku slabsiu na startovaci prud tak ked ti to nechytnwe na druhe pretocenie tak v podstate to musis skusit znova , pretp je aj v tychto dvojvalcoch dost velky zotrvak ktory v podstate dokaze tie valce pretocit po vypnuti dekompresu - rada na zaver - treba dat dobre aditivum do nafty a skusat startovat aj so zapojenou nabijackou , to ti pomoze dat vacsi prud na starter , vela zdaru
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Aditivum jsem nikdy nepoužil. Vždy přileju trochu benzínu a je to v pohodě. Ještě že to nejsou motory s turbem . V naftě je totiž hodně biosraček a to parafinuje jak blázen. Zapoměl jsem přilít benzín a filtr byl nacpaný substancí jako máslo hustou. S benzínem se vše vrátilo do normálu. Benzín používám přes 20let v traktorech a nikdy sem neměl jediný problém.
no presne na to je to aditivum aby to nebolo ako maslo
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Možná blbá otázka - jaký tam leješ poměr 1:20 popř. jiný???? (litr benzínu na 20l nafty)
jj, benzín se dával i na vojně do techniky. Ale dnes mi to přijde nějak zbytečné...
Jinak k tomu startéru. Něco nového? Nešel opravit?
Jinak k tomu startéru. Něco nového? Nešel opravit?
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Zhruba 1:20-15. Leju to podle oka. Mě přijde zbytečné shánět aditivum, když ho mám v kanystru v garáži , on v tom velký rozdíl nebude. Cenu neřeším jen to je jednoduché a pro lenivé .
Dnes jsem kupoval naftu do -28°C. Ještě si udělám zásobu na léto a aditiva neřeším. Benzín přilévam při změně období na zimu, když dojde zásoba zimní nafty, jinak se snažím celý rok fungovat na zimní naftu.
Dnes jsem kupoval naftu do -28°C. Ještě si udělám zásobu na léto a aditiva neřeším. Benzín přilévam při změně období na zimu, když dojde zásoba zimní nafty, jinak se snažím celý rok fungovat na zimní naftu.
-
kua starter neopravím čo by som sa aj pototo. jednu stranu tu od pastorku by som zvladol ale v zadu pod cievkou nie je puzdro len nejaký plech a na nom naletovane uhlíky čiže osobne si myslím , že by my stačili puzdra aj tá strana s uhlíkma a bolo by po probleme len kua všade co som volal tak som nič nevybavil
Objednávali ste niekto diely priamo z http://www.hoyetractor.com/, nejaké skúsenosti s doručením z tejto stránky?
Aký olej používate pre tieto traktorky, (motorvý, prevodový) všade sa píše 15W40 do motora, ale nikde sa neudáva špecifikácia podľa API.
Aký olej používate pre tieto traktorky, (motorvý, prevodový) všade sa píše 15W40 do motora, ale nikde sa neudáva špecifikácia podľa API.