kubota b6000 alebo tk14?

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
JardaCNC

Re: kubota b6000 alebo tk14?

#16 Nový příspěvek od JardaCNC »

Je tam rozdíl - cena - rok výroby - 2 vál - 3 vál. apod. Je to na tobě co vlastně chceš. Na brambory ber klidně B 5000.

boker

#17 Nový příspěvek od boker »

Dobry den. Vlastníme 15 000 metru pozemku v 650 mnm. Jde o 8000 louky, potom docela svah (ktery je kolem lesa mírnější) a nad svahem zbytek pozemku. Na pozemku stara roubenka k budoucí demolici. Nadherné místo, ktere chceme uz konecne zacít kultivovat a v budoucnu se i snad usadit. Farmaříme v míste bydliste, víme do ceho jdeme. Ale finance nam nedovoluji řešit vse najednou, chceme nejprve začít pracovat a vytvářet silnejší pouto k místu. Také tři male deti cloveka brzdí k rychlým rozhodnutím typu prodeje soucasneho bydlení a demolice + stavby.

Nutne potrebuji v tomto clenitem pozemku mulčovat tyto kvanta trávy. To vidím jako primární, pokud tam mame co delat. Minulý rok jsem se neuspesne snazil ziskat nejakeho místního traktoristu. Dnes uz si lide moc nepomahají, nikdo není ochoten. A uz me to s..e. Nechci být zavislý, resim vlastní moznosti. Bubnovkou bych se asi zblaznil.Tak vybírám malotraktor s mulcovacem, a pokud by nekdy byly zvířata, dokoupil bych bubnovku
Problem je, ze kdyz ctu Vase prispevky, je to pro mne mluva v jinem jazyce. Nerozumim autum, natoz traktorum, kridele, kardan (ten jsem dnes dily googlu nastudoval) Je mi to az trapné, potreboval bych k nekomu do učení... Prosím o radu, co by bylo na mé potreby nejlepsí. Hlavne tedy trava, orba vyjímecne, jeste tahat nejaky vlek (odvoz bordelu, privezení materiálu)

Dekuji

mark

#18 Nový příspěvek od mark »

Mám trochu zkušenosti s TK14 a o trochu míň s Kubotou, ale kluci tady většinu vlastností a rozdílů zmínili. Kubotu používám na plečkování, proorávání brambor a rotavátorování. S TK hlavně ořu, vyorávám brambory, tahám káru, prostě těžší práce než s Kubotou. Ta je lehounká a na některé práce nestačí. Tekáčka se právě kuli tomu zbavovat nehodlám, i když v plánu bylo, že ho Kubota nahradí. Mulčovače mám dva, ale k většímu malotraktoru, a to k Farmáři, který je výkonnější. Jeden mulčovač s jedním velkým nožem - s vertikální osou rotace, a druhý mulčovač jako cepák - s horizontální osou rotace. Oba mají záběr asi 120cm, s cepákem se při vyšší trávě motor traktoru trochu trápí. Farmář má asi 22koní, a je to jen tak tak. Za Kubotu ani TK 14 bych mulčovač moc nedoporučoval, hlavně ne na větší plochy. A jestli je pozemek mírně svažitý, mělo by TK při zařazeném náhonu - jen s předkem, problém svah vyjet. Jestli někdo máte mulčovač na Kubotě, taky by mne zajímalo jak si s tím poradí, ale na pozemek 15000 metrů bych radši viděl něco výkonnějšího

Reider

#19 Nový příspěvek od Reider »

čemu vadí když se vývodák točí do leva? -> kterému příslušenství?

mark

#20 Nový příspěvek od mark »

Snad všemu, rotavátor by se točil obráceně, sekačka nebo mulčovač taky, ale spíš by se netočily vůbec, když budou mít kardan s volnoběžkou.
Myslím že Kuboty 7000 a 5000 mají pravostranné otáčky a Kubota 6000 levostranné. Někdo mi to říkal, a proto prý nejde vzájemně střídat nářadí...

peyrak

#21 Nový příspěvek od peyrak »

dá se k tomu dokoupit převodovečka co to otočí

JardaCNC

#22 Nový příspěvek od JardaCNC »

Taky to nema klasickou 6 drazku , ale asi 20 drazku. Delal jsem uz asi pro SHK Sebranice 30 ks redukci na klasiku 6 drazku . Pak to uz vadi min :vysmech:

mark

#23 Nový příspěvek od mark »

Ja mám na K 5001 šestidrážku, ale je o dost menší, takže taky potřebuju redukci :)

JardaCNC

#24 Nový příspěvek od JardaCNC »

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“