Toho oleja ti kolko usl do motora? Vytislo ti pri tom aj gufero na kluke? U nas si to chlap vsimol podla toho ze mu zacalo ist tasie riadenie a ked drblo olej na vrtulu.Franta.cz píše:Před deseti rokama mě prorazilo gufero od čerpadla a hydraulika natekla do motoru a motor jezdí pořád.
Letní motorovej olej bych si do řízení nenalil.
Náplně Zetor
Moderátor: Lukashil
Re: Náplně Zetor
Vytekla skoro celá náplň nešlo motat volantem.Tak jsem začal hledat kde je olej .
Aby to vyhodilo gufero na klice na to není důvod.Motor je odvětranej.
Aby to vyhodilo gufero na klice na to není důvod.Motor je odvětranej.
To odvetranie neni vzdy dokonale priechodne. Jemu vysiel olej na remenicu von. Gufero bolo viac ako polovicov hrubky vonku. Ale kazdy ma svoje skusenosti.
-
Tak díky za rady! mám sice dilema jestli tam nalít ten motorák.. nebo to co tam má patřit.. oboje má asi své pro a proti .
Neblázni a nalej tam normálne hydrauliku.
Naštěstí s ucpaným přepadem v motoru jsem se ještě nesetkal.pavel sk píše:To odvetranie neni vzdy dokonale priechodne. Jemu vysiel olej na remenicu von. Gufero bolo viac ako polovicov hrubky vonku. Ale kazdy ma svoje skusenosti.
Nicméně v v případě který jsi uvedl neměl olej z posilovače nic společného se závadou.Problém byl s ucpaným přepadem kvůli kterému vyletěl simerink na klice.Následně mu vytekl olej z motoru a ten se přidřel.
-
Taky se kloním k té hydraulice. Asi ten motorák má své výhody, ale kdyby tam měl být tak by ho tam dávali originálně.. Jaký tammáš?
-
http://www.prodejoleju.cz/paramo-22/paramo-hm-32-10l/
podle toho co jsem se dočetl, tak by tam mělo být tohle
podle toho co jsem se dočetl, tak by tam mělo být tohle
S motora sa vypustilo 17 litrov oleja Kluka beha dodnes tej nebolo nic.
-
Chtěl jsem se zeptat zda těch zmiňovaných 32litrů v převodovce při práci v terénu je horní ryska na měrce nebo je to víc....? Případně cca kolik mm nad.
32 je typ oleje,ne množství.
Hmmm. To je aky? Origo neposkodena mierka prevodovky ma 3 risky. Min. -Max.- a ta najvyssie je zvysena napln tych 32l. Ta sa pouziva pri agregacii traktora v kopcovitom terene. Inak do prevodovky olej PP-80.
Co poradí Pavel nad tím nemudrujte. Mám u 7245 v řízení M7ADS III jako v motoru a bez problémů.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
3 rysky měly horáky, jestli to později sekali i do ostatních nevím ale co jsem viděl úzký 72 tak měly jen 2 rysky(všechno to byly ročníky cca 85-6)
A rozumný důvod proč používat v servu motorák? Za dob 40 byl motorák i v převodovce a dnes ho tam nikdo nepoužívá.
A rozumný důvod proč používat v servu motorák? Za dob 40 byl motorák i v převodovce a dnes ho tam nikdo nepoužívá.
-
Mám motor, a převodovka 7045 zbytek 7245...teď namontovanej čelák a po zaběhnutí a naplnění...odzkoušení čeláku...ani ta měrka nedostane na olej jinak má jen dvě čárky....... hydraulika jasný PP80