Jasne postup demontaze diky, nicmene je nutne demontovat v urcite poloze, at se zachova poradi vstrikovani. Tohle me trapi. V dilenske prirucce jsem to nenaselhonza461 píše:Vyndej vstřikovací trubky,sundej plech co je na chlazení od ventilátoru kterej taky vyndej,odpoj přívod a přepad nafty,dva šrouby za a dva před čerpadlem na 13 klíč,poviyáhni a je tvoje,práce na chvíli.
motor Praga V3S
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: motor V3S
Ak budes davat to cerpadlo spat na motor, tak si pri demontazi oznac polohu unasaca spojky. Podla toho ho das naspat. Aj tak to potom bude treba dostelovat na spojke.
Takze dulkovacem si oznacim na spojce, vpravo/vlevo rysku. Poloha valcu treba prvniho nehraje roli (horni/dolni uvrat)?
Motor si mozes natocit na prvy valec (je u zotrvacnika). Ono aj ked si to oznacis fixkov. Na sucasti spojky by som moc neklepal. Pozor na pertinaxovu vlozku. Rada praska.
Nema nekdo zkusenost/radu. Jak zapojit zadni couvaci svetla na Ventře, pomoci spinace na pristrojovce bych nerad (beru jako posledni moznost), treba pres domecek na prevodovce, nebo radici.paku/tyc.
Diky za info
Diky za info
Chci se zeptat, provedl jsem takovou stredni opravu motoru Vejtrasky, vymenil jsem nove ojnice, vcetne salku, dal nove pistni krouzky a koupil nove hlavy, a nechal nastavit vstrikovaci cerpadlo.
Tedka jsem to cele smontoval, a zkusil bych to rozbehnout. Ale potrebuji se optat, jaky olej tam tedka mam nalyt ? Aby se to pripadne cele nejak sedlo. Nemate nekdo radu.
Diky
Tedka jsem to cele smontoval, a zkusil bych to rozbehnout. Ale potrebuji se optat, jaky olej tam tedka mam nalyt ? Aby se to pripadne cele nejak sedlo. Nemate nekdo radu.
Diky
Zdravim Pani.
Menil som spojku na cerpadle a asi som rozladil cerpadlo. Viete mi niekto povedat kde su risky na motore na nastavenie cerpadla, chcel by som to nastavit presne.
Dakujem
Menil som spojku na cerpadle a asi som rozladil cerpadlo. Viete mi niekto povedat kde su risky na motore na nastavenie cerpadla, chcel by som to nastavit presne.
Dakujem
Na motore na kluke mas plechovu remenicu, alebo uz liatinovu?
Mam uz liatinovu, ale neviem ci to je origo, lebo nemam napinaciu kladku na ventilator.
Popis nastavenia predvstreku je pisany vysie. Na remenici su znaky. Musis si najst hornu uvrat na prvom valci (vzadu u zotrvacnika). T.j. Piest musi byt v HU a ventili musia byt uplne zatvorene. Zaroven vy ti mala sediet aj riska na remenici oprito tomu koliku co je na bloku. Predvstrek je 13-15 stupnov pred HU. O tolko musis kluku motora vratit spät (druha riska). Potom mozes nastavit na spojke cerpadla pociatok vstreku. Dobre je mat na prvom elemente (prvy od regulatora) odpojenu rurku pre prvy valec (ten pri zotvacniku) a nasrobovanu kapilaru. Ak mas motor M2 tak je predvstrek 20- 22stupnov pred HU.
Tomu vsetkemu chapem, len nikde nevidim ziadne rysky, ani na motore ani na remenici.
Foto by nebolo, aby som vedel co hladat.
Dakujem
Foto by nebolo, aby som vedel co hladat.
Dakujem
Na remenici byvaju zaseky na hrane blisie k bloku. Skus ju drotenou kefou okefovat. Casto to byva pod farbov. Starsie motory mali aj risky na zotrvacniku dole cez to okienko pod spojkou. Plechova remenica mala dokonca na remenici odvrtanu na hrane malicku dierku ktora znacila HU. Pripadne kukni v manualoch a navdoch. Je tam toho dost aj o P- V3S.
Skusim zajtra no to pozriet, ked sa dostanem k V3S, mame snehu po kolena.
Re: motor Praga V3S
Zdravim Pani.
Podla popisu vyssie sa mi podarilo nastavit predvstrek, ALE v prirucke pise ze sa nastavuje koniec vstreku.
Viete niekto ako to ma byt spravne, zaciatok alebo koniec.
Teraz ide celkom ok, este trochu dymi na sivo.
Dakujem
Podla popisu vyssie sa mi podarilo nastavit predvstrek, ALE v prirucke pise ze sa nastavuje koniec vstreku.
Viete niekto ako to ma byt spravne, zaciatok alebo koniec.
Teraz ide celkom ok, este trochu dymi na sivo.
Dakujem