K těm kamioňákům. Když jsem ještě dávno dělal s plechem, vyráběl jsem občas klukům do kamionů takové ,,pantoflové poličky". Když se u některých typů kamionu otevřou dveře tak jsou tam takové schůdky a jsou jako vmáčklí do kabiny. Zavřeš dveře a tím zavřeš i ty schůdky. Tak se na dveře naohýbala polička která zalejzala do toho jednoho schodu. Na poličku pantofle a pěkně se zavřeli dveře a bylo uklizeno. Otevřel dveře nazul jak říkali kluci ,,cuklíky" a tradá kolem auta.
Jak se tu píše, oni měli v autě naklizeno protože když to valíš hodiny někde po silnicích a máš puštěnou klimatizaci nebo topení, tak to zvedá natahenej prach v kabině a celej den to tam přežvykuješ. Takže když dostal novej stroj, první byla polička. Tam zůstal i bordel na pantoflích, písek třeba co jezdili v pískovně s pískem. Oni jinak jezdili jen v ponožkách co vím. protože když jedeš hodiny a máš na noze boty, pálejí hnáty. Proto jezdili jen tak bez bot. Takhle mi to vždycky vysvětloval. Na zemi i jinde pořádek jak u dochtora na jipce!
Ještě s těma kamionama, kdysi dávno do firmy jezdili kamiony s materiálem ze Švedska. Nestalo se, aby Švéd přišel v zimě ve sněhu pěšky, že někde u nás v kotárech zůstal zapadlej. Pamatuju si jezdil tam jeden často, Olaf se jmenoval a ten pokaždý přijel, sníh, mokro, vylezl z auta a měl na nohách dřeváky jak nosívaly starý babky kdysi na vesnici. On měl v kolech nastřílený hroty a když bylo víc sněhu nepamatuju si, že by jel bez řetězů. A to když měl kamion v zadu dvě nápravy, nebyl línej je dát na obě dvě jak říkal, hned jak najel na souvislou vrstvu sněhu a jet s níma až k nám. Jo a když viděl jak jsme jeli s Trabantem čuměl jako péro z gauče a hned jsme mu to museli ukázat a taky samozřejmě půjčit zařídit si. Povídal, že Trabanta nikdy neviděl takhle z blízka a uplně celej byl paf, když si mohl s ním zajezdit! Domlouvali jsme se s ním přez našeho šéfa, on cosi uměl s ním mluvit a hlavně rukama a posuňkovou řečí!
Někdy se hodil i kus bloku a tužka a obrázky a hned jsme se domluvili. Jenže on to byl ,,světák" a cosi asi prošel a znal.