Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
aumirek

Re: Cestáři-údržba silnic.

#346 Nový příspěvek od aumirek »

ipo píše:Len moje dva postrehy. ...ked som isiel s manzelkou do porodnice pred 11rokmi, bol december, cestu zablokoval skrizeny kamion. Vyskocil z neho chlapik v tricku a v slapkach :zly: ,,hele nema tady nekdo tatrofku? ,, ...mal som chut ho nakopat. A k ,nam, vozia sol z Polska, ako brat hovori ked som ju sypal ,ta, cestou na spät to uz reagovalo a topilo sa, toto je... akesi slabsie, nereaguje :-/
Toto jsem psal taktéž bohužel creative tvrdil že píši pičoviny že ten kamion je řidičuv domov takže dle něj to je normálka
Jinak je fakt že dříve to dělal i kun no dnes by stačil traktor v každé dědině co by to měl na starost.Bylo by to pro něj práce třebas na hodku a sto traktoru tudíž to zvládne za hodku na celém rajonu.No dnes to je tatra a trvá ji objet rajon třebas 100 hodin.Takže co je výhodnější

tucnakk

#347 Nový příspěvek od tucnakk »

Tady se píše o vyhrnování a sypání škvárou nebo pískem-to je dobrá věc po dobu kdy mrzne.
Zrovna včera cesta z lyžování mě o tom přesvědčila.Zbytky sněhu na silnici povolily přes den a udělaly se tři koleje
které potom zmrzly.A to je potom :rally:

Pavel

#348 Nový příspěvek od Pavel »

jeste za statku sme chodily stavet podle silnic snehovy zabrany tam kde nejvic hrozily zaveje nevim kterej rok to byl tady to zafoukalo a prohrnoval sem dt 90 cestu protoze ten ma hreby stalinem to neslo ten jak ma skorny tak jezdil jak na bruslich kus toho pluhu drevenyho jeste je za kulnou ten sel roztahovat nebo z uzovat nejdriv to tahaly za konema a pak za svobodakem a 25 zetorem ani natom chlapy nemely boudy to byly historky co vypravely mam jeste doma fotky jak se po staru delaly silnice a pred nama parkoval parni valec kde obsluha mela i topice a stromy podle silnic strilely v parezu ledkem a naftou

aumirek

#349 Nový příspěvek od aumirek »

tucnakk ono je potřeba zvolit postup dle situace.Ne vždy je dobrý štěrk jindy zase není vhodná sul a někde se ani nesmí použít taktéž ve velkém mrazu sul nefunguje.Ale opravdu bylo lepší mělo li každé jzd nebo pod na starost svuj kousek než centrál na celý okres to potom stihnout nemohou ani při nejlepší vuli.Kdysi dávno jsem u silničářu dělal měli jsme celej okres a jel jsi kam tě poslal.Mimoto byli smlouvy s jzd které měli přiděleny svuj rajon a navíc v mnoha exponovaných usecích byl i člověk co mě po krajnici hromádky štěrku a prošel to s lopatou a ručně proháze.No to už dnes nejde při tom provozu by ho někdo smetl

imaginaro

#350 Nový příspěvek od imaginaro »

ale ltávě v těchto případech je to potřeba. Centralizmus nefunguje. V olomoucu je +2 a u nás je -2 a jiny podmínky. Jenze operátor pošle všude stejny. A když se k tomu pripočítá i časovy spoždění že v olmiku 6h pršelo ale u nás už 4h sněží ........ tak už je to úplně mimo. A to se radši nebavím o tom že když začne chumelit, tak na opavsku cca po hodině projedou z pluhama silnicu 2.tř. a tady když začne sněžit 23:30 tak MOŽNÁ vyjedou ve 4ráno.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

creative

#351 Nový příspěvek od creative »

Virtuální silničáři s dispečerem Aumirkem to všechno prohrnou, až tedy někdy napadne.

aumirek

#352 Nový příspěvek od aumirek »

creative jsi vul a to ne virtuální už i tím tvrzením jak je normální jezdit kamione v cuklích

ZipBene

#353 Nový příspěvek od ZipBene »

aumirku drtivá většina kamioňáků řídí v pantoflích. Boty nechávají u dveří. Kdyby tam lezli v botech jako já tak tam mají bordel. A spát v bordelu není to ptravé ořechové. Navíc lezou do spaní a jen prase tam poleze v botech. Co je blbý, že v těch pantoflích vyleze na silnici v zimě a čumí co má dělat.

aumirek

#354 Nový příspěvek od aumirek »

zip něco jiného jsou pantofle pokud odpočívá ale něco jiného je v nich řídit to bys jako profik měl znát ke každé činosti je mimo jiné potřebné i příslušné vybavení a k řízení určitě nepatří pantofle no ale to vám zajisté i říkaly na školení

smetana

#355 Nový příspěvek od smetana »

V dnešních kamionech ti stačí jedna noha brzda plyn předvolba kvaltu a pak to but řadí samo nebo s pomocí spojky taky jsem kdysi jezdil v obyčejném nákladáku v pantoflích a to byla jen liazka sklápěč když jsme jezdili balenou asfalt na pokládku silnice tak by si v těch botech potom neodlepil nohy od pedálu a s tou čistotou souhlasím nejsi dobytek aby si v tom spal boty na stupačku a je to 8) 8) 8) v osobáku taky jezdím v letě v pantoflích co je na tom divného
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

staník

#356 Nový příspěvek od staník »

Je dost kluků co do stavebnin přijedou a když otevře kabinu tak je i bez těch pantoflí. Jinak že se přezouvají to je celkem pochopitelný. Kolikrát mají v kabině větší pořádek jak leckdo doma. ;-)
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

ZipBene

#357 Nový příspěvek od ZipBene »

Problém s pantoflema za volantem je jen v jedné věci. Policii to moc zajímat nebude, ale můžou řidiče v pantoflích nahlásit na úřad práce a ten může udělit pokutu za nepracovní obuv.

mareko

#358 Nový příspěvek od mareko »

No většina řidičů jezdí v ponožkách a ty cukle mají na schodu u vstupu do kabiny. Ti ortodoxní mají dřeváky . Jo a když vyskočí v tričku ,tak to proto. že má v kabině 22 stupňů.Ono už to není trambus. Sedí 9 hodin denně tak nebude v zimní bundě a kanadách. Cukle za volantem nosí občas někdo na kamionu ,ale policie v Německu a zap. Evropě to dost pokutuje.

Co se týče D1 bez komentáře . Projedete celou Evropu od Antverp a všude se předsoluje a nějak reaguje na povětrnostní podmínky . Jen na D1 mají vždy důvod proč to nešlo. 80 % řidičů to objede pokud nemusí tak tam nejede . Pokud je týden na netu psáno,, že bude námraza a oni se to dozví od policie, tak by tam měli dát na dispečink gramotné lidi a ne fotry ce neumí ovládat ani mobilní telefon. Ono už to pochopili v celé Evropě jen Češi si myslí že jsou pupkem světa .
Jinak ti soudruzi co zde radí a umí přizpůsobovat 40 tunový kolos stavu vozovky na ledu, by se měli přihlásit do soutěže vtip za stovku. tam by to možná zabralo :potlesk:
diesel to je koncert

ota

#359 Nový příspěvek od ota »

K těm kamioňákům. Když jsem ještě dávno dělal s plechem, vyráběl jsem občas klukům do kamionů takové ,,pantoflové poličky". Když se u některých typů kamionu otevřou dveře tak jsou tam takové schůdky a jsou jako vmáčklí do kabiny. Zavřeš dveře a tím zavřeš i ty schůdky. Tak se na dveře naohýbala polička která zalejzala do toho jednoho schodu. Na poličku pantofle a pěkně se zavřeli dveře a bylo uklizeno. Otevřel dveře nazul jak říkali kluci ,,cuklíky" a tradá kolem auta.
Jak se tu píše, oni měli v autě naklizeno protože když to valíš hodiny někde po silnicích a máš puštěnou klimatizaci nebo topení, tak to zvedá natahenej prach v kabině a celej den to tam přežvykuješ. Takže když dostal novej stroj, první byla polička. Tam zůstal i bordel na pantoflích, písek třeba co jezdili v pískovně s pískem. Oni jinak jezdili jen v ponožkách co vím. protože když jedeš hodiny a máš na noze boty, pálejí hnáty. Proto jezdili jen tak bez bot. Takhle mi to vždycky vysvětloval. Na zemi i jinde pořádek jak u dochtora na jipce!
Ještě s těma kamionama, kdysi dávno do firmy jezdili kamiony s materiálem ze Švedska. Nestalo se, aby Švéd přišel v zimě ve sněhu pěšky, že někde u nás v kotárech zůstal zapadlej. Pamatuju si jezdil tam jeden často, Olaf se jmenoval a ten pokaždý přijel, sníh, mokro, vylezl z auta a měl na nohách dřeváky jak nosívaly starý babky kdysi na vesnici. On měl v kolech nastřílený hroty a když bylo víc sněhu nepamatuju si, že by jel bez řetězů. A to když měl kamion v zadu dvě nápravy, nebyl línej je dát na obě dvě jak říkal, hned jak najel na souvislou vrstvu sněhu a jet s níma až k nám. Jo a když viděl jak jsme jeli s Trabantem čuměl jako péro z gauče a hned jsme mu to museli ukázat a taky samozřejmě půjčit zařídit si. Povídal, že Trabanta nikdy neviděl takhle z blízka a uplně celej byl paf, když si mohl s ním zajezdit! Domlouvali jsme se s ním přez našeho šéfa, on cosi uměl s ním mluvit a hlavně rukama a posuňkovou řečí! :D Někdy se hodil i kus bloku a tužka a obrázky a hned jsme se domluvili. Jenže on to byl ,,světák" a cosi asi prošel a znal. 8)

creative

#360 Nový příspěvek od creative »

Jsou zde tací, co všechno ví, jak to je, jak by to mělo ví, ale teoreticky. Pak vylezou od počítače a jsou v prdeli.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“