Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
Ono možná uzavření silnice je prostředek, jak co nejrychleji silnici bezpečně zprůjezdnit. A dělají to asi i proto, že vzhledem k členitosti této části komunikace by při špatné údržbě docházelo k dosti tragickým situacím, škodám a možná se vyhnou i povídání řidičů, že z druhé strany vyjel úplně v pohodě a tady je toto. Taky by možná za tu cenu co budujeme km komunikace mohla být i vyhřívaná. Alespoň ve "známých úsecích". Třeba padesátej (řádově) km dálnice D1 je snad nejznámější úsek. Pak je to taky o způsobu použití té které techniky a technologie. Je snad třicet let známá věc, že na preventivní ošetření komunikace, hrozí-li jen ledovka, sypání soli moc účinné není, neb solné krystaly projíždějící auta "vymetou" do krajů. Ale jsou na světě i jisté aplikátory roztoků či chemikálií , které se na místě udrží daleko více - účinněji. Ono by možná taky stálo za to, zaměřit se s nákupy aut zimní údržby na jejich technické vybavení než na to, co za znak mají na přední masce, nebo zda mají sedačku v Ankaře a AC. Já tím ani naštvu řidiče těchto vozidel, ale prosím pochopte, že z pohledu uživatele komunikací mě to jejich pohodlí vůbec nezajímá a chápu, že sednou do toho, co jim dají. Takže a suma sumárum neviním je. Dělají co se jim řekne, kdy se řekne a do čeho je posadí. Ten problém je jinde. Takže ten řidič solničky co si myslí, že se snažím říci, že jen on dělá svoji práci špatně se plete. Takových oborů, kde pracovník ví, že to co dělá není zrovna ono, ale jinak nemůže - systém, řády a vedení je daleko víc. Závěrem chci říci, že jsem rád, že mě někteří pochopili bezezbytku. Nesnažím se něco ukrývat mezi řádky, jen se asi neumím přesněji vyjádřit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
dyk souhlasím s tebou co píšeš více.Ono ssolit preventivně je i dost neučiné.A padá li mrznoucí mlha tak otázka náledí je jen pár minut.A není v lidských silách to ošetřit okamžitě po celém useku.Navíc sul při větším mrazu neučinkuje.A solit jak mnozí říkaj preventivně není to pravé a oni by první řvaly že jim za rok odejde kastle.To by mohli začat na podzim a skončit na jaře.Souhlas že při nákupu auta není rozhodující značka na kapotě.V první řadě by to mělo být vhodné pro daný učel ale i to pohodlí řidiče má své opodstatnění.Ono sedíš li v tom 12 hodin tak to pohodlí má velkej význam i na kvalitě odvedené práce a bezpečnosti.Jelikož jsem to kdysi dělal něco o tom vím.Ten řidič většinou sype tam kde ho poslaly a to co mu nařídily.Také mi nadávaly že je hladko a já jedu s plným sypačem bez sypáni jak frajer.Bohužel ten usek patřil měštákum nebo jiné partě já jel na svuj usek.Takže než nastane to globální oteplení tak nejlepší bude doufat že to silničáři zvládnout přesto se spoléhat na sebe a přizpusobit jízdu počasí tak jak to ukládá zákon.
Ps a tudíž i to jeho pohodlí by tě mělo zajímat poněvadž unavený řidič zvládne mnohem méně než řidič pracující ve slušných pracovních podmínkách
Ps a tudíž i to jeho pohodlí by tě mělo zajímat poněvadž unavený řidič zvládne mnohem méně než řidič pracující ve slušných pracovních podmínkách
Naposledy upravil(a) aumirek dne sob pro 24, 2016 12:19 pm, celkem upraveno 1 x.
To se musí zažít. Za každou cenu pičoviny psát nemusíš.aumirek píše: hodně blbej názor obhajovat řízení kamionu v nazouvákách tím že v to i bydlí.Já bydlím bytě přesto nechodím doma v pohorkách jen proto že v nich chodím venku.Pochopím že blondýna řídí v lodičkách na jehlách ale u profíka bych předpokládal jiný přístup
-
creative tak teda nevím jako řidič nákladáku jsem toho za 40 let zažil dost.A jestli tím že tvrdím že cukle nepatří jako obuv řidíče kamionu je pičovina nechám na posouzení jiných
A pro tvé info namrzající mlha vždy ochromí provoz na silnici není v lidských silách tomu předejít záleží jen na jak dlouho
A pro tvé info namrzající mlha vždy ochromí provoz na silnici není v lidských silách tomu předejít záleží jen na jak dlouho
malá technická dle mého názoru - píšete že krystalky soli se odfoukají mimo silnici. No při hrozícím náledí si myslím že je právě nanejvýš vhodné použít solanku, místo toho aby ju lili do čerstvyho sněhu když jedou se zvedlou radlicou, jak jsem to už hodněkrát viděl. Ta solanka by tam vydržela dýl a to namrzání by dost spomalila.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
-
ono s tou solankou máš pravdu jen to má háček.U nás ji máme dost je to odpad z chemičky takže neznám dostupnost po celé republice.Za druhé správa silnic má halu na sul to není problém problém by možná byl pro tu solanku.A další ta sul v porovnáni se solankou je neškodná a neagresivní věc.Do solanky jsme jednou dali v práci velkej hřebík do týdne zmizel.
- zetorak jirka
Solanky mají na každé správě dostatek, je to jen nasycený rostok ve vodě rozpuštěný soli, kterou sypou na sylnici, a vyrábějí si ji samy. Ostatní roztoky jsou chemické sračkya, jsou agresyvnější jak na sylnici tak i na auta a živ. prostředí. Ty ale všude nemaj. Jinak solanka jen urychluje účinnost soli , jinak je to to samý.
-
jirko no asi máš pravdu já tu solanku bral jako skušenost z ostravy kde to braly z chemičky a byl to nějaký sajrajt odpad z výroby a byl teda sakra agresivní
Jirko, tak jsem to právě slyšel, proto jsem psal že by ju měli použít na suchou silnicu když hrozí námraza.
Jinak jste tu psali že je blbost solit když prší - tak to vysvětlete olomoučákům, v podvečer pršelo a doprotivky jedoucí auto tak solilo že mě ohodilo i čelní sklo. Viděl jsem že dost té soli lítalo rovnou do škarpy. Na koncu ledna si budou zasestěžovat že už nemají sůl.
Jinak jste tu psali že je blbost solit když prší - tak to vysvětlete olomoučákům, v podvečer pršelo a doprotivky jedoucí auto tak solilo že mě ohodilo i čelní sklo. Viděl jsem že dost té soli lítalo rovnou do škarpy. Na koncu ledna si budou zasestěžovat že už nemají sůl.
-můj dědeček-
-můj dědeček-
- zetorak jirka
Je to smutný, ale i tak to někde je.
Len moje dva postrehy. ...ked som isiel s manzelkou do porodnice pred 11rokmi, bol december, cestu zablokoval skrizeny kamion. Vyskocil z neho chlapik v tricku a v slapkach ,,hele nema tady nekdo tatrofku? ,, ...mal som chut ho nakopat. A k ,nam, vozia sol z Polska, ako brat hovori ked som ju sypal ,ta, cestou na spät to uz reagovalo a topilo sa, toto je... akesi slabsie, nereaguje
kdyz tady jeste skodovka , cukrovar a tiba jeli skvaru to snad bil nejlepsi posyp ten zabral na vsem a byl ucinej neco sem seji nahazel zjara pak jeli cestari honem mely upravenou zici a skrabaly ji zkrajnic pryc a odvazely
to kdyz chlapy vypravely jak muj deda cestar hrnul za konema jeste drevenym pluhem a rucnim dvoukolakem delal posyp co to bylo za drinu a rano musel mlikar a prvni autobus projet
to kdyz chlapy vypravely jak muj deda cestar hrnul za konema jeste drevenym pluhem a rucnim dvoukolakem delal posyp co to bylo za drinu a rano musel mlikar a prvni autobus projet
Pavel
K tomu dřevěnému pluhu :
Můj děda to kdysi při vyprávění také vzpomněl. Tři sedláci mívali službu a do pluhu se zapřahaly tři páry koní. Pluh býval ten klasický dřevěný, okovaný šíp.
K tomu dřevěnému pluhu :
Můj děda to kdysi při vyprávění také vzpomněl. Tři sedláci mívali službu a do pluhu se zapřahaly tři páry koní. Pluh býval ten klasický dřevěný, okovaný šíp.
Pavle přesně tak. Jsme moc přetechnizovaní a zapomínáme věci které dříve byly běžné.
o uklízení posypu si tady můžem nechat zdát. Pokud použijou někdy štěrk, na jaře na to kašlou a nechají to auta vyházet do příkop. Na opavsku to na jaře autama sbírají aby měli posyp na další zimh a nemuseli toho tolik znova kupovat.
-můj dědeček-
-můj dědeček-