Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
Je to normální? Nebo snese to schovívavost?
http://auto.tn.nova.cz/clanek/novinky/z ... cekat.html
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Celej součastnej systém zimní údržby silnic stojí za hovno.Pokud mají u silnic stav pracovníku na celoroční údržbu tak je jasný, že když začne padat sníh nemůžou to zvládnout a to nemluvím o to, že pohotovost prostě nemůžou držet všichni zaměstnanci.
Když jsem byl malej kluk tak v každým JZD okolo měli aspoň tři sněhový radlice.Na podzim se strhla vždycky rvačka o to kdo bude radlice nasazovat.V rostlinný traktoristi přez zimu nemají co dělat a za prohrnování měli přesčasy, pohotovost atd.Jak to bylo řízený nevím, ale napadli dva cenťáky sněhu a traktory lítali o stošest nehledě na hodinu.Klidně i v jednu v noci.Silničáři jezdily s erťákama bez pluhů 80km/h a jen solily a silnice byly čistý .
Dneska traktoristi na zimu povině onemocní, nebo jsou na pracáku a silničáři nestíhají.Smutný je že to vlastně stojí úplně stejně jako když jezdily jen to jde z jinejch kasiček.Pojištovny platí škody, sociálka podpory atd.
Skurvenej systém radši lidem zaplatí málo za nicnedělání než aby jim zaplatil pořádně za práci
Když jsem byl malej kluk tak v každým JZD okolo měli aspoň tři sněhový radlice.Na podzim se strhla vždycky rvačka o to kdo bude radlice nasazovat.V rostlinný traktoristi přez zimu nemají co dělat a za prohrnování měli přesčasy, pohotovost atd.Jak to bylo řízený nevím, ale napadli dva cenťáky sněhu a traktory lítali o stošest nehledě na hodinu.Klidně i v jednu v noci.Silničáři jezdily s erťákama bez pluhů 80km/h a jen solily a silnice byly čistý .
Dneska traktoristi na zimu povině onemocní, nebo jsou na pracáku a silničáři nestíhají.Smutný je že to vlastně stojí úplně stejně jako když jezdily jen to jde z jinejch kasiček.Pojištovny platí škody, sociálka podpory atd.
Skurvenej systém radši lidem zaplatí málo za nicnedělání než aby jim zaplatil pořádně za práci
- zetorak jirka
Franto, máš naprostou pravdu. A je smutný že to tak nefunguje dnes. Taky jsem tak jezdil a jezdím už 30 let ale už jen pro obec. Na víc dříve se jezdilo rozumnějc a hlavně pomalejc a bylo na silnici míň aut. dnes je silnice plná sylnejch aut, který ledas kdo ani nezvládá ale hlavně že letí. Smutný je to že ten režim na udržbě silnic říděj dyspečinkyl který většinou vědí o špatným stavu až když jim někdo zavolá, nebo podle předpovědi počasí, jináč to snad ani nejde, nikdo nemůže být všude. Eště smutnější je to, že to všechno padá na hlavy řidičů sypačů, kteří to nemaj šanci ovlivnit, a změnit.
dle mne to schovívavost snese, meteorologové mají také s ledovkou co do činění a nikdo jim nenadává.DYK píše:Je to normální? Nebo snese to schovívavost?
Chocerady, Minkovice.... takový prdele kde dávaj lišky dobrou noc kolik by těch sypačů mělo být v pohotovosti - aby okamžitě ošetřily všechny silnice včetně těch III. třídy?
Když je náledí má jet jen ten kdo fakt musí - musí jet paparazi kterej jede natáčet bouračky?
Dnes jsem jel Doksy - CL - Lovosice - Praha - Neratovice - Doksy. 7°°h - 20°°h. Sypač jsem žádný nepotkal, klouzalo to všude - ale jen tak že normální člověk to projede.
Eště sem zapoměl - je tu někdo kdo si dříve vozil s sebou lopatu a pytlík písku?
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Lopatu ano,teplou deku a pseudo 4x4
-
kluci,vozíte lopatu?tady je to na severu normální.zima je normální,ledovka je normální,vichřice je normální.hned si nevoláme silničáře.kluk,co tady hrne pro obec čeká na výzvu starosty,kdy do toho skočit.běda,aby si svévolně dělal hodiny.to by byl podezřelej a možná by mu to nezaplatili.ted nam posypala obec ledovku drtí,všechno funguje.jé ted koukám,že se borač zeptal na to samé,hned poznám severskýho jezdce......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
jj, eště by to chtělo pár dní mrazíky -20°C
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
-
Podle mne je normální že v zimě je hladko spíše mi přijde nenormální když z kamionu vyleze řidič v cuklách a řve že je hladko a plně souhlasím s tím co psal bouračDYK píše:Je to normální? Nebo snese to schovívavost?
Já si myslím, že jsme si až tak nerozuměli. Když je zima, má se jezdit pomaleji a opatrněji. Když je ale ledovica po které se nedá ani jít na dálnici či silnici I třídy je to v dnešní době, podle mne, špatně. Už nejsou takové zimy s přívaly sněhu od listopadu, náklady na údržbu musely klesnout, tak co je za problém, když meteorologové varují, preventivně posypat? Píšu o tom proto, že ani tyto silnice nemají včas a řádně ošetřené. Čidel a kamer na nich je myslím víc než ....... Jak se před časem taky chlubil hlavní žvanil Rýdl. Že v jeden čas není ošetřeno i na nižších třídách beru a chápu, jen mi teda snad i přijde, že je dřív ošetřeno na nich , než jinde.bourač píše:dle mne to schovívavost snese, meteorologové mají také s ledovkou co do činění a nikdo jim nenadává.DYK píše:Je to normální? Nebo snese to schovívavost?
Chocerady, Minkovice.... takový prdele kde dávaj lišky dobrou noc kolik by těch sypačů mělo být v pohotovosti - aby okamžitě ošetřily všechny silnice včetně těch III. třídy?
Když je náledí má jet jen ten kdo fakt musí - musí jet paparazi kterej jede natáčet bouračky?
Dnes jsem jel Doksy - CL - Lovosice - Praha - Neratovice - Doksy. 7°°h - 20°°h. Sypač jsem žádný nepotkal, klouzalo to všude - ale jen tak že normální člověk to projede.
Eště sem zapoměl - je tu někdo kdo si dříve vozil s sebou lopatu a pytlík písku?
- zetorak jirka
Dyku, tys to teda řekl krásně, když je zima má se jezdit opatrně, ale když je ledovatice tak to je špatně a lidi byt opatrný nemusej ? to je přece normální zima jako vždycky,a k ní to taky patří. A potom. když prší, tak se solit nedá a jak do toho začne mrznout,tak za pár mynut je pozdě je už pozdě, Jak bys tohle řešil, možná by si nechali poradit , leda že by jsme poručily svatýmu Petroj tam nahoře.
No já narážím na takovou ledovicu, že se podle sklonu vozovky jinam nedostaneš ani po nožičkách a snad ani když zaujmeš polohu 4x4. Já pamatuju když se ještě jezdilo převážně po uježděném sněhu krytého inertním posypem, kde se postupem času vyjely koleje a i led objevil, ale to není tento příklad. Hlavně se neplatilo za dálnice, silniční daně a podobné výpalné. Nebo teda ať vybírají, ale taky se líp starají, vždyť lze říci, že se něco rapidně zlepšilo? Zajímavý, že jinde to jde.
Asi vím jak to DYK myslí a souhlasím s ním. Keců mraky a člověk by předpokládal, že dálnice a silnice 1. třídy na tom budou líp a ono ne.
Ano, celou dobu o tom mluvíme. Žádný kalamity se nedějou a dálnice ochromí namrzající mlha, která se dá ošetřit. Franta s Tondou nebo s kým tady vytahujou traktory, jak odhrnujou virtuální sníh.Do toho se zamotá ještě Aumirek z nazouvákama. V čem myslíš, že ten řidič kamionu asi řídí? Kolikrát se jezdí i na boso, protože se v tom bydlí!!!
-
tady to dělaj jinak,když hrozí nebezpečí třeba ledové kalamity,tak silnici na Polsko přes Harrachov zavřou pro kamiony,dokud není upravená a sjízdná.čekaj.... http://jablonecky.denik.cz/zpravy_regio ... 61130.html
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
hodně blbej názor obhajovat řízení kamionu v nazouvákách tím že v to i bydlí.Já bydlím bytě přesto nechodím doma v pohorkách jen proto že v nich chodím venku.Pochopím že blondýna řídí v lodičkách na jehlách ale u profíka bych předpokládal jiný přístupcreative píše:Ano, celou dobu o tom mluvíme. Žádný kalamity se nedějou a dálnice ochromí namrzající mlha, která se dá ošetřit. Franta s Tondou nebo s kým tady vytahujou traktory, jak odhrnujou virtuální sníh.Do toho se zamotá ještě Aumirek z nazouvákama. V čem myslíš, že ten řidič kamionu asi řídí? Kolikrát se jezdí i na boso, protože se v tom bydlí!!!