Když mě brali za vojáčka ..........a kam
Re: Když mě brali za vojáčka ..........a kam
Tak vo tom pedálu mi chvíli povídej. Tohle mi udělal kluk a bál se mi to přiznat. Já rozebral půl auta než jsem na to přišel. Tenkrát jsem měl skutečně chuť vraždit. V noci na parkovišti... Neznám lepší zábavu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
...a co takhle PAMÁTNÍK , psal si ho někdo z Vás na vojně ? Já ano . Je to už 40 let , co jsem rukoval a pořád ho mám . Občas do něj nahlédnu a zavzpomínám...
Tak to ti závidím. Také jsem si ho psal ale zmizel v propadlišti dějin. Měl jsem v něm adresu na nejlepšího kámoše z Opavska a už nikdy jsem se s ním neviděl. Zbylo jen pár fotek.
Památník to ne. Mám pár adres kluků co jsem s nima sloužil. Krom snad jednoho jsem je nepotkal a i toho jednoho jsem nestihl zaregistrovat zavčas a pozdravit.
Akorát dopisy mám schovaný a pár připomínek jako odznaky atak.
Když jsme u toho ,jakoupak jste kdo měl třídnost
Já se vyjádřím až dýl
Akorát dopisy mám schovaný a pár připomínek jako odznaky atak.
Když jsme u toho ,jakoupak jste kdo měl třídnost
Já se vyjádřím až dýl
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Já měl 1 řidiče ale jako šofér osobáku jsem za to neměl nic a tak jsem odmítl jít na Mistra. Kluci od náklaďáků měli za třídnost příplatky.
a kdo strihal metr a posilalho
tak metr byl povinnost.
Neznám vojáka který by neměl metr. My jsme jako mladí zobáci museli mazákům ukusovat čísla. Já to mladým už nedělal.
Posledních padesát čísel jsme škrtali sportku a metr zůstal na památku. Ještě nedávno jsem ho někde měl.
Dílna je dílna
Meter som zabudol odfotit. mam ho nastrihany v urne
Tak jsem taky sáhl do kredence.To malé hranaté je razítko vypižlané z gumy, abych měl potvrzení na tři dny cestovky na opušťáky. Třídnost už nevím, asi nějaká byla, o hodinu dýl a pár korun navíc. Řidič T 813 Kolos s podvalem P-50.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Ahoj Filipe,
Převážel jsi taky tank ?
Převážel jsi taky tank ?
Tank ne, ty jsme tam neměli. V žamberku byly děla 130, minomety 2s4 Tulipán, Grady a tohle, 2S7 PION, Lodní kanon 203 na spodku podobném T 72. Sotva se to na ten podval vešlo, sedělo to jen na vnitřních stranách pásů. Ale já to naštěstí nikdy nevezl, jen nějakou drobotinu, tohle se většinou nepřeváželo, tehdá šlo i přejet k vagonování zadem. Moc jsme s podvalama nejezdily, spíš s vleky, cisterny. Na střelbách se vozila s 813 munice, ten granát do toho měl asi metr a vážil na 4 vojáky k přenášení.lapav píše:Ahoj Filipe,
Převážel jsi taky tank ?
4011, 25 A, Zebra, Prcek