Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
staník

Re: Cestáři-údržba silnic.

#301 Nový příspěvek od staník »

Tak popoledni začalo sněžit,jen tak zlehka. Teď už to zůstává i na silnici a tak jsem se zrovna vrátil z vytahování auta z příkopy. Chlapíka překvapila dost ostrá zatáčka na konci rovinky :smich: Vždycky je přece za rovinkou zatáčka :-/
Tak tam šupnul tak pěkně že za ním byl stromek a před ním mostek. Navíc netušil kde má nová Oktávka místo pro oko na tažení.

Jinak co vím tak tady jezeďáci protahujou ale musí je poslat na trasu dispečer od správy silnic , inak jedou za svý. Navíc je ještě jezdí kontrolovat aby nepřipisovali.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

imaginaro

#302 Nový příspěvek od imaginaro »

ZipBene píše:Zetorak Jirka hubu jsem si nerozbil a jezdím podle toho jak to na silnici vypadá. Raději pojedu pomakleji na jistotu abych dojel, než čekal ve škarpě na odtah. Co mě děsí, jsou právě mistři světa co si myslí, že nad ně není a jejich auto je ochrání před vším. No a vadí mi že silničáři čekají že si řidiči poradí. A nepřestanu tvrdit, že dokud bude v pravidlech větička o přizpůsobení jízdy stavu vozovky silničáři nemají potřebu něco řešit. Netvrdím že to platí všude, ale na Benešovsku určitě. Když jedu z jižních Čech a silnice jsou v pořádku a přejedu Miličín a už se jet nedá, je asi někde něco špatně.
souhlas, kdybych jim v létě počítal jak dělají, napočítal bych jim minimálně 3h každý den ktery někde schovaní prospijou. Viděl už jsem to tu mockrát a dovedu si se slušnou pravděpodobností představit že v zimě je to stejné, ne-li horší. Rozdíl je akorát v tom že v létě jsou zaparkovaní v autech ve stínu stromů a v zimě sedí někde kde se topí. Předesílám, píšu o okresu olomouc. Napříad opaváci by ty olomoučáky zlehka a s přehledem strčili do kapsy, tam jsou fakt profíci.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

zetorak jirka

#303 Nový příspěvek od zetorak jirka »

zipBene : máš pravdu v to, že to není všude stejný. Ale taky by si lidi měli uvědomit, že kluci na těch sypačích maj každej na jedno auto úsek kolem 70km a tak nemužou být před každým spěchajícím autem, a pak , ty kluci jezděj na stejných autech a stejných gumách jako všichni ostatní řidiči nákladních aut a když je ledovatice nebo mraky sněhu tak nikdo už není schopnej jízdy a nadáváj, ale silničáři po takoví silnici jet musej ? A když jim to někde ustřelí a někomu to odřou, tak silničář nesilničář spůsobyl dopravní nehodu jako každej jinej. A že s tou širokou radlicej před sebou se motat po vesnicích mezi autama, není žádná sranda to určitě víme všichni. A je smutný, že dneska lidi úplně stratili respekt před majákama a vůbec jim ten průjezd neusnadnujou.

zetorak jirka

#304 Nový příspěvek od zetorak jirka »

imaginaro : Koukám že patříš mezi tu první nespokojenou sortu, a věřím tomu, že se taky nepředřeš. Jen že oni jsou celou dobu na GPS a nedovolej si uhnout trasy kterou maj určenou a nebo že tři hodony někde postávaj zašitý, už vůbec né v zimě, kde jim GPS monitoruje jak rychle jede , jestly hrne, nebo má radlici nahoře, jestli sype a jakou dávkou sype a to nepřetržitě sleduje dyspečink, Tak že tvoje hlášky jsou nesmysly a odpovídají dobám před 5ti až 10ti lety, kdy ještě nejely na GPS.

ZipBene

#305 Nový příspěvek od ZipBene »

Tak v tom souhlasím. Že lidi jiim to neusnadňují. Vidím to i sám. ti kluci v sypačích mají můj respekt. To co píšu se vztahuje na jejich dispečink. To dispečink rozhoduje kdo kdy a kam pojede. A hlavně kdy vyjede. A vím moc dobře, že dispečink tvrdí nejezdit, když staří ostřílení "kozáci" v sypačích už by jeli a měli raději kus hotový. Právě kvůli tvorbě náledí a závějí a podobně. Taky chápu že nemohou být všude najednou. Ale překvapí mě, že není ošetřená hlavní silnice kolem Benešova z Prahy na Tábor, když v noci přestalo sněžit a vyjíždím v deset dopoledne a že to tak je tomu věř.

zetorak jirka

#306 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Souhlasím a věřím, opravdu to není všude stejný a opravdu záleží na tom kdo má službu na dyspečinku.

DYK

#307 Nový příspěvek od DYK »

Jestli jste se dívali na ČT na to náledí, tak to je asi to, o co ZipBenemu šlo!! Toto přece nemůže projít bez spoluúčasti Rýdlových spolubojovníků. Jinak je to největší tlučhuba co kdy na ŘSD byla.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ZipBene

#308 Nový příspěvek od ZipBene »

Nedíval jsem se ale jde mi o to, že když už vědí co se bude dít měli by na to reagovat. Napaddne poprašek sněhu a je to kalamita. Před zimou jsou vždy připraveni a vědí jak na to. Nemůže je nic zaskočit. Už ty kecy mi vadí. Chápu že může přijít kalamita, že se sype a sype a oni nestíhají to se stává, ale vědět o tom co přijde a nechat to být, to mě štve. A že se tu stává, že poté co skončí v noci sněžení a silničáři na nejhlavnějších silnicích kolem Benešova Praha - Budějovice a Benešov - Vlašim nejsou vidět to nepochopím a to navíc po desáté dopolední.

DYK

#309 Nový příspěvek od DYK »

Jenomže v té televizi ukazovali ledovku, která nebyla schůdná, natož sjízdná. A Ten žvanil RÝDL přiznal, že až je zavolala Policie....

ZipBene

#310 Nový příspěvek od ZipBene »

Hm tak to je hustý. :-/ :-/ :-/ Proto jsem pro aby správa a údržba silnic měla spoluvinu na nehodách na neudržovaných silnicíh.

imaginaro

#311 Nový příspěvek od imaginaro »

zetorak jirka píše:imaginaro : Koukám že patříš mezi tu první nespokojenou sortu, a věřím tomu, že se taky nepředřeš. Jen že oni jsou celou dobu na GPS a nedovolej si uhnout trasy kterou maj určenou a nebo že tři hodony někde postávaj zašitý, už vůbec né v zimě, kde jim GPS monitoruje jak rychle jede , jestly hrne, nebo má radlici nahoře, jestli sype a jakou dávkou sype a to nepřetržitě sleduje dyspečink, Tak že tvoje hlášky jsou nesmysly a odpovídají dobám před 5ti až 10ti lety, kdy ještě nejely na GPS.
Že je monizorujou v zimě je možny, zo mají asi větší frmol než v létě a tak se to logicky snažijou líp rozplánovat. Al pochybuju že mají GPSky na těch starych prskačích kteryma o pijou diry. To opravdu vidím třikrát od jara do podzimu že prskají stejnej úsek, dva lidi v prskaču, za nim na kormidle ten jeden kterej to prská na zem a za ním další dva v dodávce. A to přijedou k nám do dědiny o čtvrt na osum koupit svačinu, zaparkujou za dědinou a sedijou tam do 9h. Pak začnou a prskají, udělají asi 300-500m (jednostranně) a kolem 10:30 zas někam zajedou se schovat pod strom(není to dohad, hodne lidí je vidívá) no a po jedenácté pěkně do hospůdky na meníčko, po obědě zase někam vyvalit a kolem 13h zase začnou a do fajrontu. Teda než vyjedou k základně aby jim to vyšlo na konec šichty. Spočítejsi to. To prskání mě vytáčí ze všeho nejvíc. Je to úplně k hovnu a strašně by mě zajímalo cenové srovnání s asfaltováním děr. Zajímavy že na opavsku jsem viděl zaprskaných silnic minimum- že by měli víc peněz? Pochybuju, spíš přišli na to že to jde i líp.
Kdyby existoval výmněnný program silničářů, tak by olomoučáci viděli jak se na opavsku maká.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

creative

#312 Nový příspěvek od creative »

Taky sem ten příspěvek ve zprávách viděl a doufám, že to viděl i příslušný státní zástupce a začne někoho stíhat pro obecné ohrožení. Dále jak píše Imaginario, tohle je i na Vyškovsku. Dokud to nebude někomu vadit, pořád to pojede v zajetých kolejích. Jak se začne na nešvary poukazovat na patřičných místech, možná se něco změní. Na podzim sem brouzdal z rodinou po Moravskoslezském kraji a divil sem se, jaká je tam úroveň co se týče údržby a kvality cest. A to se říká, že to je kraj chudý.

Britt

#313 Nový příspěvek od Britt »

Ne nadarmo vzniklo přísloví " Silný jako silnice ale líný jako silničář".
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

DYK

#314 Nový příspěvek od DYK »

Možná si řeknete, že to s tím nemá co společného, ale myslím, že jen na první pohled. Vemte si, co všechno se dnes vybírá za "poplatky" spojené s jízdou po komunikacích, tedy i dálnicích. Tak lze se lidem divit, že chtějí i nějaké změny? Že jejich remcání je hlasitější?

ZipBene

#315 Nový příspěvek od ZipBene »

DYKu souhlas. Známka a zatím podnikatelé silniční daň.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“