Keře jsou nanic, jednak se v nich budou skrývat zvířata, takže jich více poleze do silnice a jednak řidič nemá šanci vidět přes keř, zda se mu nechystá zkřížit cestu nějaká lesní zvěř. Proto jsou stromy mnohem výhodnějšíkutil tim píše:Stromy mám rád, ale ne u cesty, ovocné se nesklízejí a mrtvých mají na svědomí dost i těch , co nehodu nezpůsobili.Proč nevysazují podél cest keře, které by auto ztlumilo a nezpůsobovalo tragické nehody.Jel jsem na jaře před 40 lety na J 350 svítilo zapadající slunko a místní dobrodinec z JZD vývážel hovnocucem kejdu a jelikož bylo mokro na poli tak to stříkal z cesty a celou zatáčku polil kejdou, bylo štěstí ,že vysazená trnka měla jen 5 cm urvaná stupačky a salto do pole, naražené koleno a nejhorší vyjet z rozbahněného pole.
Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
Musel by to být udržovaný plot z keřů, kterými nic většího neproleze, ne nějaké houštiny.
když vidím, jak je složité (ať již objektivně či z důvodu nechuti) pro cestáře udržovat stromy, tak udržovaný plot z keřů je naprosté scifi.
Navíc co by to muselo být za keř, aby jim neprošla srnčí či černá
Navíc co by to muselo být za keř, aby jim neprošla srnčí či černá
Myslíte že pár cenťáků je problém jen u nás? .))
http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/ ... -1.3881744
http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/ ... -1.3881744
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
http://www.novinky.cz/krimi/423995-ledo ... mrtvi.html
Děkujeme cestářům, zase je to na metál. Psal sem to v černé kronice, že by dispečer měl být stíhán za takovou práci. Věděli o tom, že to přijde.
Děkujeme cestářům, zase je to na metál. Psal sem to v černé kronice, že by dispečer měl být stíhán za takovou práci. Věděli o tom, že to přijde.
U nás je to od rána na brusle a páni ještě nejeli-dispečer asi ještě chrápe.... Ale už jsem si zvyknul,že se musím spolíhat hlavně na sebe.
U nás bylo doteď bez ledovky a bez mrazu.
Teď začalo sněžit ale zůstává to jen na trávě.
Teď začalo sněžit ale zůstává to jen na trávě.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Dopolko jsem jel k Packovi na vysocinu pro svarecku a u Mnichovic a Ondrejova(kvuli bourackam na D1) jsem jel jedine po krajnici a krokem 5-6km/h kdyz jsem vystoupil z auta tak jsem sebou praštil .Ted jedu ku praze po D1 teplota na nule mokro rozsoleno.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
-
- Kontaktovat uživatele:
v zimě se halt jezdí vopatrně a styl jakým mě dneska předjížděl blb se stříbrnou oktávkou, mlha a mrzlo - nemoh sem mu přát nic než aby za zatáčkou skončil v pangejtu. Takovej člověk je nebezpečnej úplně všem.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz si vemu kolik trubek na mě blikalo a troubilo dnes na mokru+1°C na D1 od Jihlavy do Prahy a to jsem jel mezi120-130km/h A ještě víc mlhovkářů ( samozřejmě jsem ji používal také ale jen tam kde byla mlha a ne viditelnost 3/4 km).
- zetorak jirka
Je zajímaví sledovat, jak každý co si rozbije čuňu a nebo pomačká auto, tak hledá vinu na silničářích, ale že by se sám přispůsobyl stavu silnice ,to né.
a proč nejezdíš Honzo (exot) v pravém pruhu?
Většina přispěvovatelů tady jsou staří bobři, pro ty mladší jeden tip:
Při jízdě, pokud si nejsem jistý, poznám náledí krátkými trhavými pohyby volantem sem /tam. Jen trochu - žádný točení. Pokud se auto houpe - OK námraza není.
Pokud auto jede furt rovně a na volant nereaguje - bacha klouže to. Zkouška platí jen pro pár nejbližších metrů, za další zatáčkou (horizontem) to může být uplně jinak.
Tenhle manevr používám těsně před předjížděním, nemám čas trávit život za výletníkama na sjetých gumách.
Většina přispěvovatelů tady jsou staří bobři, pro ty mladší jeden tip:
Při jízdě, pokud si nejsem jistý, poznám náledí krátkými trhavými pohyby volantem sem /tam. Jen trochu - žádný točení. Pokud se auto houpe - OK námraza není.
Pokud auto jede furt rovně a na volant nereaguje - bacha klouže to. Zkouška platí jen pro pár nejbližších metrů, za další zatáčkou (horizontem) to může být uplně jinak.
Tenhle manevr používám těsně před předjížděním, nemám čas trávit život za výletníkama na sjetých gumách.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Zetorak Jirka hubu jsem si nerozbil a jezdím podle toho jak to na silnici vypadá. Raději pojedu pomakleji na jistotu abych dojel, než čekal ve škarpě na odtah. Co mě děsí, jsou právě mistři světa co si myslí, že nad ně není a jejich auto je ochrání před vším. No a vadí mi že silničáři čekají že si řidiči poradí. A nepřestanu tvrdit, že dokud bude v pravidlech větička o přizpůsobení jízdy stavu vozovky silničáři nemají potřebu něco řešit. Netvrdím že to platí všude, ale na Benešovsku určitě. Když jedu z jižních Čech a silnice jsou v pořádku a přejedu Miličín a už se jet nedá, je asi někde něco špatně.
-
zip proboha jsi řidič s povolání jak tě vubec muže napadnout taková hovadina že z pravidel by měla zmizet ta věta.Uvědomuješ si vubec tu hovadinu že řidič by nebyl povinen přizpusobit jízdu stavu a povaze vozovky.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
No obvykle vpravo jezdim vlevo jen pri odbocovani nebo predjizdeni.Vcelku dost jezdim v raichu a tam neni problem predjizdetnaprosto bez problemu jedu v pravem pruhu kouknu do zrcatka vyhodim blinkr a pokud nemam jine o hooodne rychlejsi auto vlevo za sebou tak predjizdim kazdy kdo jede v levem pruhu hodne rychle uz z dalky vidi co chci udelat tak sunda nohu z plynu a necha predjizdejiciho predjet a pak zas praskne do koni(samozrejme kdyz potrebuju predjet nemuzu pred nekoho necekane vjet.Proste je tam nechovaj jako hovada!!!Jizda odsejpa nikdo se nerozciluje proste pohoda a to neni problrm jet pri vhodnych podminkach jet i doost rychle a pri tom bezpecne.