Z VARI na MT 8 132.2
Re: Z VARI na MT 8 132.2
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
deniels - děkuji, už je mi to jasné. Mně jde taky o vyorávání. Jde s tím vyorávat? Původně jsem chtěl jenom vyorávač. Vyhlédl jsem si tento:
Je to na www.framat.cz
Ale stojí 5000,- Kč zrovna jako ten kombinovaný. Ale šel bych docela rád i do té, jak říkáš, polské sekce. Kdyby uměla i vyorávat.
Je to na www.framat.cz
Ale stojí 5000,- Kč zrovna jako ten kombinovaný. Ale šel bych docela rád i do té, jak říkáš, polské sekce. Kdyby uměla i vyorávat.
Živila mne Císařsko-královská privilegovaná Severní dráha císaře Ferdinanda.
Za 5000,- Kč by z toho měl vyskakovat bramborový salát ozdobený papričkami.
- Martin_TDi
Podobný vyoravač jsem si kdysi posvařoval z odpadu. Neblázni, tohle se dá doma udělat.
Kupoval jsem v mountfiledu dvě vyoravací radličky za jejich frezu,bylo to ve slevě 400Kč kus a na babosedu jen vyndam přihrnovaci radlice ,posunu na rozteč vyoravani a nasadim vyoravaci,funguje to slušně.ke všemu jedu dva řadky najednou
Díky za vaše názory, kolegové, zkusím to vymyslet nějak jinak.
- Holder
Pak dej vědět jak Ježíšek nadělil !
Zatím jsem nucen nechat obě mašinky spolupracovat. Vari narotavátoruje a MT nadělá řádky pro brambory.
S MTčkem je mnohem těžší udělat rovné řádky než s Vari. Ale nakonec docela dobrý.
Ohrnutí zvládla Varina bez problémů. Rozchod kol je akorát.
Brambory vypadají docela dobře, přestože jsme je sadili o tři týdny později než v minulých letech.
Podařila se mi redukce na vyorávač. Uvidím, jak se osvědčí. Vzhledem k tomu, že vyorávač je z 12ti milimetrové pásoviny, mohl by přežít výkon MTčka.
S MTčkem je mnohem těžší udělat rovné řádky než s Vari. Ale nakonec docela dobrý.
Ohrnutí zvládla Varina bez problémů. Rozchod kol je akorát.
Brambory vypadají docela dobře, přestože jsme je sadili o tři týdny později než v minulých letech.
Podařila se mi redukce na vyorávač. Uvidím, jak se osvědčí. Vzhledem k tomu, že vyorávač je z 12ti milimetrové pásoviny, mohl by přežít výkon MTčka.
Zdravím dělat řádky rovné není jednoduché, problém je v tom že předek zratí trakci, zadek pořád tlačí v tomto okamžiku MT8 zatočí, to už nejde vyrovnat.
Řešení v huštení pneumatik přední náprava musí mí nahuštené pneumatiky na nejnižší dovolený tlak výrobcem pneumatik(u mě 120kPa ). Zadní náprava musí mít nahuštené pneumatiky na 180kPa.
Řešení v huštení pneumatik přední náprava musí mí nahuštené pneumatiky na nejnižší dovolený tlak výrobcem pneumatik(u mě 120kPa ). Zadní náprava musí mít nahuštené pneumatiky na 180kPa.
Tak to rozhodně vyzkouším při vyorávání. Uvídím jak udržím stopu.thovt píše:Zdravím dělat řádky rovné není jednoduché, problém je v tom že předek zratí trakci, zadek pořád tlačí v tomto okamžiku MT8 zatočí, to už nejde vyrovnat.
Zemáčky jsme letos úspěšně vyorali vyoravačem od VARI. Jako nutné se ukázalo opatřit redukci mezi MT a vyoravačem regulací výkyvu. A pak už to šlo jedna radost. U nás se zemáčky letos zvlášť vydařily. Rok, i když byl všelijaký, byl na ně perfektní. Stejně na jablíčka. Jenom trnek nebylo. Ale co, ještě mám slivovicu od předloňska.
Ale zato s orbou jsem teda dopadl. Po zorání čtvrté brázdy se z motoru ozvala příšerná rána a stál jsem nafleku. Motor natvrdo zakouslý. Ještě že mám pana Jurču ze Slavservisu skoro na dostřel. Přijel za dva dny a motor odvezl na opravu. Co se stalo uvidí, až to rozebere. Možná se rozpadla klikovka.
Toto je předposlední brázda. Ještě mi to dovolilo vrátit se zpátky a konec.
No a jako už několikrát mne zachránila VARI. Pokorně jsem jí dofoukal kola a zoral zbytek políčka.
Chudák MTčko zůstalo zakonzervované v brázdě. Jenom sundat pluh nás stálo dost námahy, protože byl v zemi. Traktůrek se nám podařilo dostat do garáže až za pomoci pana Jurči, VARI a celé rodiny.
Ale zato s orbou jsem teda dopadl. Po zorání čtvrté brázdy se z motoru ozvala příšerná rána a stál jsem nafleku. Motor natvrdo zakouslý. Ještě že mám pana Jurču ze Slavservisu skoro na dostřel. Přijel za dva dny a motor odvezl na opravu. Co se stalo uvidí, až to rozebere. Možná se rozpadla klikovka.
Toto je předposlední brázda. Ještě mi to dovolilo vrátit se zpátky a konec.
No a jako už několikrát mne zachránila VARI. Pokorně jsem jí dofoukal kola a zoral zbytek políčka.
Chudák MTčko zůstalo zakonzervované v brázdě. Jenom sundat pluh nás stálo dost námahy, protože byl v zemi. Traktůrek se nám podařilo dostat do garáže až za pomoci pana Jurči, VARI a celé rodiny.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je radost,to jsem zvědav,na co se příjde,co se stalo. Ať se daří
Velká rána je když se utrhne se ojnice, potka se píst s ventili.
Těžko říct. Ventily, po oddělání víček, vypadaly v pořádku. Tak se uvidí, až to mistr rozebere. Zatím nemá čas, protože má ještě pneuservis a to je v tuto dobu velké vytížení.thovt píše:Velká rána je když se utrhne se ojnice, potka se píst s ventili.