Palov ISEKI TU140F
Moderátor: DYK
Palov ISEKI TU140F
Zdravim vas traktoristi.
Mám 50r.a som zo Slovenska.....okr.Šaľa
Stal som sa aj ja na jeseň tr.novým majitelom malotraktoru ISEKI TU140F.....nakolko na fore je malo majitelov podobneho traktorika tak v vasim dovolenim som čerpal info od vyšších levelov.....predsa mi napiste ked bude aktualne dianie....
Dlho som uvazoval o zmene traktora pred tim som mal AGZAT....musel som to zmenit kvoli zdravot.probl.ale to tu nechcem rozoberať.
Nechcel som naschval väčsi......nemám velke pole ale akurat....zahrada,vynasanie smeti,pomoc okolo domu atd....
Podarilo sa mi po dlhom hladani kupit temêr bez ,,,,HRDZE!!! A garazujem ho....aspon cez zimu....na jar uvidime....
Velmi rad poslem aj ja neake napady,,,fotky,,,atd.
Mam ho len dva mesiace ale uz vela veci som na tom porobil,,prirobil,,,pozisťoval aj od vás za čo som vďačný.
Píste aspon cez zimne veceri.....na jar mozno kazdy bude uz ,,,,,,ofline,,,,
Pozdravujem.
Palo.
Mám 50r.a som zo Slovenska.....okr.Šaľa
Stal som sa aj ja na jeseň tr.novým majitelom malotraktoru ISEKI TU140F.....nakolko na fore je malo majitelov podobneho traktorika tak v vasim dovolenim som čerpal info od vyšších levelov.....predsa mi napiste ked bude aktualne dianie....
Dlho som uvazoval o zmene traktora pred tim som mal AGZAT....musel som to zmenit kvoli zdravot.probl.ale to tu nechcem rozoberať.
Nechcel som naschval väčsi......nemám velke pole ale akurat....zahrada,vynasanie smeti,pomoc okolo domu atd....
Podarilo sa mi po dlhom hladani kupit temêr bez ,,,,HRDZE!!! A garazujem ho....aspon cez zimu....na jar uvidime....
Velmi rad poslem aj ja neake napady,,,fotky,,,atd.
Mam ho len dva mesiace ale uz vela veci som na tom porobil,,prirobil,,,pozisťoval aj od vás za čo som vďačný.
Píste aspon cez zimne veceri.....na jar mozno kazdy bude uz ,,,,,,ofline,,,,
Pozdravujem.
Palo.
Re: Palov ISEKI TU140F
Ahoj, sledujem že si založil vlastné vlákno.
Poslal som ti správu ohľadom toho poľského pluhu. Pokiaľ chceš môžeme sa aj tu pobaviť. Snažil som sa pochopiť vkladanie fotiek no proste španielska dedina...
Vlado
Poslal som ti správu ohľadom toho poľského pluhu. Pokiaľ chceš môžeme sa aj tu pobaviť. Snažil som sa pochopiť vkladanie fotiek no proste španielska dedina...
Vlado
Tož vítej Merilu, nějaké fotečky traktorku by nebyly ? Já mám 155-ku a taky jsem chtěl něco malého, obratného kolem baráku. Jsem naprosto spokojený, Iseki je prostě mazlík ! Ted jsem sehnal starou káru na GO, takže přes zimu z toho bude sklopka....
Naposledy upravil(a) tobig dne úte pro 06, 2016 9:20 pm, celkem upraveno 1 x.
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea
... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
TA 227 Chelsea
Tobig , mal si nejaké problémy s tou 155? Ja ho sedlám 5r a zatiaľ spokojnosť bez nejakých veľkých investícií...akurát gumy 300e...a oleje ale to je v pohode.
Zatím se nic neprojevilo, ale asi ani nemohlo, mám ho jen chvilku cca 1/2 roku. Vybíral jsem dlouho, původně jsem chtěl Kubotu. Nakonec jsem koupil iseki, ač jsem do té chvíle o te značce moc nevěděl...
Každopádně na to stáří (cca 30let ??) je až v moc dobrém stavu - jen malá vůle v řízení....
Každopádně na to stáří (cca 30let ??) je až v moc dobrém stavu - jen malá vůle v řízení....
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
TA 227 Chelsea
TA 227 Chelsea
Pozdravujem vás.Velmi ma potešili príspevky uvítame aj väčších borcov...ale myslím si že najbližšie to asi majú k sebe TU-SERIE...inak podla toho co cítam tak vlastne tieto malotraktori sa moc nerozlišujú principiálne....samozrejme som "nováčik" tak preto aj ja sa pridám zo skúsenosťami aj s fotkami,už na tom pracujem nieže by som nechcel dávať cez tú aplikáciu ale kolega má svoj server a ked ma to naučí dám aj fotky samozrejme ved aj ja som sa za tie tri mesiace čo mám traktorík ani nezastavil a ponúknem čo som urobil.
Samozrejme po kúpe ako prvé nasleduje : výmeny olejov náplní hlavne motor,predný náhon,prídavná prevodovka,a nakoniec sa chystám aj na výmenu hydraulicky-prevodového oleja len zisťujem presne aká tam má byť.
Montoval som LED.svetlá do zadu aj na osvetlenie bolcne lebo pri šere som nevedel odpojiť vlečku atd.atd.
musel som vymeniť aj klínový remeň bol na totalku.
Dúfam-že ked niekto kúpi traktorík aj ked ako píšete má 30.rokov môže poslúžiť veľa rokov len podmienka je NEPREŤAŽOVAŤ....nemôžeme sa postaviť na päť hektárov s malotraktorom...no nájdu sa aj takí ale skor či neskôr bud to vymenia za väčší alebo na tom niečo odíde na.trvalo....
Ja osobne mám záhradu cca.3á.a pole 1/2-ha.na zemiaky,,,práce okolo domu,, bývam blízko pri Váhu tak aj rybačka-malí obytný príves prejdem násyp a zakotvím.... ...to je len plán.......
Náhradné diely ešte budú na tieto stroje aspoň to tak vyzerá.... Nakoniec sami sme to vybrali no nie....keby sme sa rozhodovali len kvoli ND. čo v dnešnej dobe nie je nikdy isté tak si priplatíme a kúpime novú KUBOTU za 7 ts.....či....Ved si priznajme popri práci : potrebujeme aj HOBY alebo novú "hračku"
Palo.
Samozrejme po kúpe ako prvé nasleduje : výmeny olejov náplní hlavne motor,predný náhon,prídavná prevodovka,a nakoniec sa chystám aj na výmenu hydraulicky-prevodového oleja len zisťujem presne aká tam má byť.
Montoval som LED.svetlá do zadu aj na osvetlenie bolcne lebo pri šere som nevedel odpojiť vlečku atd.atd.
musel som vymeniť aj klínový remeň bol na totalku.
Dúfam-že ked niekto kúpi traktorík aj ked ako píšete má 30.rokov môže poslúžiť veľa rokov len podmienka je NEPREŤAŽOVAŤ....nemôžeme sa postaviť na päť hektárov s malotraktorom...no nájdu sa aj takí ale skor či neskôr bud to vymenia za väčší alebo na tom niečo odíde na.trvalo....
Ja osobne mám záhradu cca.3á.a pole 1/2-ha.na zemiaky,,,práce okolo domu,, bývam blízko pri Váhu tak aj rybačka-malí obytný príves prejdem násyp a zakotvím.... ...to je len plán.......
Náhradné diely ešte budú na tieto stroje aspoň to tak vyzerá.... Nakoniec sami sme to vybrali no nie....keby sme sa rozhodovali len kvoli ND. čo v dnešnej dobe nie je nikdy isté tak si priplatíme a kúpime novú KUBOTU za 7 ts.....či....Ved si priznajme popri práci : potrebujeme aj HOBY alebo novú "hračku"
Palo.
Nazdárek.....Ja som taki nevedel co je to za značku.... nebojjj.....ved aj zo ženou ked som sa spoznal nevedel sem aká je to "značka" až po tom:zly: tak to je i ze stroji....Ja sem taki pokukoval po KUBOTE.....nakonec volba je aj cena a nasel sem slusnej ISEKI za 3000€.mne to zatim postačuje dodnes ma "zamestnával"traktor ale pomalu se to už obrací opačne....poslem fotky ked budem vedieť.... Palotobig píše:Zatím se nic neprojevilo, ale asi ani nemohlo, mám ho jen chvilku cca 1/2 roku. Vybíral jsem dlouho, původně jsem chtěl Kubotu. Nakonec jsem koupil iseki, ač jsem do té chvíle o te značce moc nevěděl...
Vúle zízení by nemel bít problem je tam servo ??.....moje nemá ani mi nevadí...v Českej rep.tiež majú ND.videl som na nete.
Presne ste pritrafili je to Takovej"MAZLÍK" aj pro mne no ale musí bít užitočnej,,,,doteraz som ja pracoval pre traktor ale už budúci týždeň možno bude odhrňať sníh....
Dakujem za odpoved...pozriem sa.......fotky...no čo mám povedať zatial ani ja neviem ale sa naučíme-dúfam do bud.t. Paloiseki155 píše:Ahoj, sledujem že si založil vlastné vlákno.
Vlado
Ahoj Merilu
Tak vitaj na fóre, sused , nech ti traktorík dobre slúži a robí ti len radosť
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
ˇˇDakujem,môj prvý traktor bol URSUS bez predného náhonu r.1976....samozrejme otec na tom chodil v jrd.bol zelený a pamätám sa že to foter dostal ako fungláč a mal jednu zadnú pneumatiku : GOODYEAR druhú "klasiku" tá G..Y...vydržala životnosť traktora.....to len tak.....Ursus 73 píše:Ahoj Merilu
Majte sa.
Ahojte chlapi,
čo sa týka oleja v prevodovke je tam hydraulicko-prevodový MOL FARM NH Ultra.Dostať na pumpách Slovnaft alebo vám ho objednajú v 10l balení. V prevodovke je cca 15l takže dve balenia. Slovnaft.sk tam nájdete v poradcovi pre výber maziva aj ISEKI ,nie naše ale to je jedno.
Pokiaľ by ste hľadali filter prevodového oleja tak ho nenájdete, je totiž v prevodovke na úplne blbom mieste.
Posilňovač riadenia to nemá treba namontovať guľu na volant a ide to v pohode.Ja pravidelne streknem trochu WD na tyčky a gulače riadenia.
Vlado
čo sa týka oleja v prevodovke je tam hydraulicko-prevodový MOL FARM NH Ultra.Dostať na pumpách Slovnaft alebo vám ho objednajú v 10l balení. V prevodovke je cca 15l takže dve balenia. Slovnaft.sk tam nájdete v poradcovi pre výber maziva aj ISEKI ,nie naše ale to je jedno.
Pokiaľ by ste hľadali filter prevodového oleja tak ho nenájdete, je totiž v prevodovke na úplne blbom mieste.
Posilňovač riadenia to nemá treba namontovať guľu na volant a ide to v pohode.Ja pravidelne streknem trochu WD na tyčky a gulače riadenia.
Vlado
Zdravim. Ja mám na TU140-ke filter hidrauliky a prevod.pod spojkovím pedálom a je podobný ako olejový filter.takí plechový ani ja nemám posil.tak robím ako vy-mažem to...je to v poho...iseki155 píše:Ahojte chlapi,
Vlado
[stream][/stream]