Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Čelní nakladače
konesak: Prave jsem domluvil s technikem na mistnim dopravnim magistratu. Dle nej se celak do TP traktoru nepise. Je to samostatny celek a mel by mit svuj maly i velky TP, vyrobni stitek a vyrazene vyrobni cislo. Ani jedno muj polak nema. Takze zlegalizovat se me ho asi nezadari
- Veteranista!
To je nesmysl, typový list, štítek snad, ale vlastní TP?To by musel mít vlastní RZ(SPZ) chodit na technickou, platit povinné...
Copak silničáři mají na sněřný pluh TP?nebo třeba sidecar k motocyklu ho má?
To věřím, že spíš jako pluh, tan taky nemá TP, není zapsaný v TP traktoru a muže se s ním na silnici.
Copak silničáři mají na sněřný pluh TP?nebo třeba sidecar k motocyklu ho má?
To věřím, že spíš jako pluh, tan taky nemá TP, není zapsaný v TP traktoru a muže se s ním na silnici.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
Volal jsem ještě na místní STK co je třeba aby traktor s čelňákem prošel kontrolou - a bylo mi řečeno, že 1. buď musí být čelňák zapsán v TP a nebo za 2. musí mít technické osvědčení.
V obou případech se má zajet na STK i s výložníkem.
V obou případech se má zajet na STK i s výložníkem.
Spatne jsem to napsal-musi mit typovy list,coz je neco jako velky a maly TP, a vyrazene cislo, popr. stitek. Zadne cislo na svym polskym nakladaci nemam.
Dle nej se celak do TP traktoru nepise, protoze se bere jako samostatny naradi.
Dle nej se celak do TP traktoru nepise, protoze se bere jako samostatny naradi.
On to není malej a velkej techničák, ani typovej list.
Jmenuje se to technické osvědčení samostatného technického celku.Pro malej se mě nechce.Tady je velkej
To Veteranista: Ano i pluh silničářů to má mít
Jmenuje se to technické osvědčení samostatného technického celku.Pro malej se mě nechce.Tady je velkej
To Veteranista: Ano i pluh silničářů to má mít
- Veteranista!
Jo, tohle neznám a uznám svou neznalost, tohle beru, ale TP to není
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
Neporadil by mi někdo kde levně koupit nakladač na kubotu aste 15 ? klidně i starší kdyby někdo měl
-
chlapi, jedna technická otázka, jakou lamelu (keramiku nebo obyčejnou) namontovat do traktoru na který přijde ČN?
čeká mě výměna lamely na 7045( pedál zabírá nahoře, nevím jestli to pujde doštelovat na packách?) tak se rozhoduji co tam namontovat?
a co setrvák, má význam tam dát raději už ten 310mm ,nebo nechat origo 280mm (předpokládám, že tam bude origo)
díky..
čeká mě výměna lamely na 7045( pedál zabírá nahoře, nevím jestli to pujde doštelovat na packách?) tak se rozhoduji co tam namontovat?
a co setrvák, má význam tam dát raději už ten 310mm ,nebo nechat origo 280mm (předpokládám, že tam bude origo)
díky..
- zetorak jirka
Do čelňáku každopádně obyčejnou, u keramické neubejvá lamela , ale setrvák a je lepší měnít lamelu než setrvák, to je pak o jiných korunách
navíc keramika neklouže. Buď zabírá, nebo ne. Nic mezi.
ja tam mel keramiku, jeste od predchoziho majitele akdyz sem trebas couval tak v takovim tom momentu kdy uz zpojka lehce zabira ale jeste to moc nejede, tak bylo slyset jak to susti, pak sem menil nahonovku tak sem na pojezd dal obicejnou odpruzenou
-
Hoši díky..
Zdravím, měl bych taky dotaz. Mám čelní nakladač hauer, rok starý maká parádně. Ale ted co je zima se mi 2x stalo že mi nešel dát nahoru ani dolů. Vždy nastartuju vyjedu z haly, začnu vozit balíky a třeba po 15 minutách to nejde, vždy vypínám spínače hydrauliky a čeláku a po chvíli to zase maká . Předpokládám že za celý problém muže zima. Po prvé bylo asi -10 po druhý asi -5. Neví někdo proč by to dělalo a jak to vyřešit. Mám el. joystick takže předpokládám že to bude zlobit mezi převodem "el. rozvaděče" a hydraulickým rozvaděčem. Zajímavé je že ostatní funkce jdou jak kleště tak sklápění nařadí.
-
hoši,co mi doporučíte -co vše udělat před montáží samotného podvázání a ČN?
má cenu upravovat hrdlo nádrže- nalévání více z boku?
co dále?díky
má cenu upravovat hrdlo nádrže- nalévání více z boku?
co dále?díky
Zalezi jaky planujes typ nakladace a na jaky traktor. U me bylo treba upravit hrdlo nadrze, jinemu zavazi tyc rizeni a tretimu pasuje vse bez uprav.