Cestáři-údržba silnic.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cestáři-údržba silnic.
co myslíš že je lepší jet v hycáku pěkně ve stínu a nebo na planině:))) taky si představ co dělá to vedro s tím asfaltem. To co vím tak silničáři jsou někdy na pěst, ale většinu prací co mají nařízený je obcí, městem atd.. když mají špatně řešení cedulí u opravy silnic nebo firmy co to dělají tak dostavají za to pěkný pokuty:) jinak by za to měl dostat asi nejvíc projektant, protože na všechno musí být vypracovaný nějaký ten projekt či tak něco. nevím jak u vás ale tady třeba vychází protivínský listy (já to nekupuju protože tam není nic zajímavýho) ale tuhle se mi dostal jeden do ruky a zrovna tam řešili stromy co vedou od Boru k nám (chvaletice) nějaký řízení že vyhrala nějaká firma s péči o zeleň, no a výsledek byl ve finále takový, že nějaký děda s babčou objeli stromky u silnice dali nějakou ochranu a něco prostřihly a kam děda došahl tak to oříznul, a ajhle byl konec léta jezdili velký traktory s ještě většíma sběrákama a ty větve co je takový dubový úsek všechny orvaný a v silnici naházený, tak mi občas přijde některý práce jsou úplně zbytečný, to o tom jak si některý silničaři dělají dřevo na zimu vím svý:)))
Kukej třeba u nás za vsí je to zarostlí stromama a keřema mezi tím. Každou zimu je silnice od lesa suchá. Vyjedu za to stromořadí a končím. Když je sníh tak je tam konec silnice. Zafoukaný. Takže když by to vykáceli, tak by byl konec světa hned za zahradou.
Když teď půjdu můžu jít v pohodě a jak přejdu tyhle stromy tak bude funět vítr jako prase tam. Je to otevřené třeba 2 km nikde nic.
Dále když půjdu je tam asi 5 zajíců, pár bažantů a čeho si nejvíc cením tak na zimu tam přijdou koroptvičky. Je to takovej šurší pás kde mají tyhle zviřátka rej. Jsou tam i jiní ptáci, strakapoudi a většinou se stane že tam má srna každej rok mladý. A vegetují tam, Sice tam jezdí auta, ale jak je to tady na vsi, tak asi 50 za den. Když to zmizí, zmizí i ten život co tam je.
Nevím, třeba to má víc minusovejch věcí, ale já vidím spíš jen ty malinkatý plus.
Protože dál je to holí, vykácený cestáři. Tam je jen tráva a vyježděná škarpa od těch velkejch traktorů protože se potkávají dva a nevejdou se tak jezdí škarpou. Jak vypadá krajnice nebudu ani psát. Tam co jsou stromy to není. Větve by jim zavírali zrcátka. No a jde to zastaví dole na place a nechá druhého projet. A pokračuje. Tam kde je holo, jedou škarpou.
Asi jsem stará škola a mám rád, když to není ,,mrtvé" i kolem silnice.
Když teď půjdu můžu jít v pohodě a jak přejdu tyhle stromy tak bude funět vítr jako prase tam. Je to otevřené třeba 2 km nikde nic.
Dále když půjdu je tam asi 5 zajíců, pár bažantů a čeho si nejvíc cením tak na zimu tam přijdou koroptvičky. Je to takovej šurší pás kde mají tyhle zviřátka rej. Jsou tam i jiní ptáci, strakapoudi a většinou se stane že tam má srna každej rok mladý. A vegetují tam, Sice tam jezdí auta, ale jak je to tady na vsi, tak asi 50 za den. Když to zmizí, zmizí i ten život co tam je.
Nevím, třeba to má víc minusovejch věcí, ale já vidím spíš jen ty malinkatý plus.
Protože dál je to holí, vykácený cestáři. Tam je jen tráva a vyježděná škarpa od těch velkejch traktorů protože se potkávají dva a nevejdou se tak jezdí škarpou. Jak vypadá krajnice nebudu ani psát. Tam co jsou stromy to není. Větve by jim zavírali zrcátka. No a jde to zastaví dole na place a nechá druhého projet. A pokračuje. Tam kde je holo, jedou škarpou.
Asi jsem stará škola a mám rád, když to není ,,mrtvé" i kolem silnice.
-
Řekl bych také, že dost vycucají spodní vodu nebo vodu co stojí kolem a silnice se pak nepropadá.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
No stejně jste mě nepřesvedčili Strom dle mého nemá u silnice co dělat. Samozřejmně je potřeba zachovávat přírodu. To o namrzající rose navátým sněhu a hřejícím slunci mě nepřesvedčilo vůbec. Mám bratranca v Kalifornii a je zajímavý,že jaký tam jsou hice a asfalt neteče....
Zde si můžete prostudovat historii:
http://komunalweb.cz/strom-jako-doprovo ... omunikaci/
http://komunalweb.cz/strom-jako-doprovo ... omunikaci/
to záleží na kvalitě asfaltu, tady se používá šmejdskej protože u nás se na všem šetří.tomous píše:No stejně jste mě nepřesvedčili Strom dle mého nemá u silnice co dělat. Samozřejmně je potřeba zachovávat přírodu. To o namrzající rose navátým sněhu a hřejícím slunci mě nepřesvedčilo vůbec. Mám bratranca v Kalifornii a je zajímavý,že jaký tam jsou hice a asfalt neteče....
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
1) je to pěknýtomous píše:Jen se zeptám "znalců" jakou výhodu mají stromy u silnice??? Nemyslím když vede silnice lesem,ale výsadbu podél silnice? No koňma už se nejezdí.........
2) nepráší se
3) v létě se silnice nepřehřívá, takže neteče asfalt a nemusí pak na silnici sypat písek/štěrk, který akorát ničí auta
4) pokud je v zimě sníh, netvoří se na silnici tolik závěje
a když už nic jiného, tak stromořadí u silnice vypadá pěkně jak v zimě, tak v letě, o jaru a podzimu ani nemluvě. a že se občas nějaký blbec s sutem o strom namotá, to není chyba stromu ale toho blbce. strom se neuhne. ne nadarmo je v zákoně o provozu ustanovení, že řidič musí přizpůsobit rychlost stavu cesty. je-li cesta úzká, se stromama, nemůže tam valit 100 na plný plyn.
Předpovědi expertů jsou většinou jen o něco málo lepší než náhoda
-
je to přesně tak jak píší ti 2 nade mnou jen dodám že ten co se omotá kolem stromu už nevjede třebas jinému do protisměru prostě příroda takové eliminuje sama a příroda se chová nade vší pochybnost lépe než člověk
Jezdím 27 let a ještě se mi nestalo, aby mi nějaký strom vstoupil do cesty. V létě jedu radši alejí než po rozpálené dálnici. No a v zimě při jízdě z kopce kde je nějaká strž, nebo stráň si říkám jesti by mě ten strom podržel, abych se neskutálel dolů a byl nasr....ku. Samozřejmě při rychlosti přiměřené povrchu vozovky.
Za mě stromy kolem silnic ANO. A taky už několik let dosazujeme alej třešní mezi dvěmi vesnicemi.
Za mě stromy kolem silnic ANO. A taky už několik let dosazujeme alej třešní mezi dvěmi vesnicemi.
za jak dlouho poseka traktor 5km příkopu? jede 3x jednu stranu a strany jsou dvě,tzn 30km sekání +16km doprava?
za jak dlouho vykope s jcbčkem traktorbagrem 4cx příkop o delce 10km?
za jak dlouho vykope s jcbčkem traktorbagrem 4cx příkop o delce 10km?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Stromy určitě, ale staré vykácet, pokud jsou blízko a zasahují větve do silnice. Kdo nejezdí tahačem nebo autobusem, tak tohle jako problém nevidí. Větev se dokáže při sněhové nadílce tak položit přes noc do cesty, že je problém.
Trochu zimího jinovatkového pokoukání. Tohle je kolem vsi focený, sice už pár roků naspátek. Ale jak se vejš píše, příroda si umí udělat ,,panorámata"
A tady jsou staré ale zdravé lípy, které jsou kousek od silnice. No a to kácet jen kvůli tomu, že jsou kousek od silnice?
Tohle je za naší zahradou foceno od konce. V tomhle roští je v zimě celkem klidno. Ale jak sleze sníh a až do napadnutí nového, je tam pořádně rušno. Jak jsem psal na zimu se tam stěhují koroptve. Těch je tady už tak málo že je to celkem rarita. Když se to vykácí, koroptve se stratí a ostatní zvířena jak by smet. Bude tam jen holá škarpa a na ní stařina. Nebo kopřivy jak les.
A tady jsou staré ale zdravé lípy, které jsou kousek od silnice. No a to kácet jen kvůli tomu, že jsou kousek od silnice?
Tohle je za naší zahradou foceno od konce. V tomhle roští je v zimě celkem klidno. Ale jak sleze sníh a až do napadnutí nového, je tam pořádně rušno. Jak jsem psal na zimu se tam stěhují koroptve. Těch je tady už tak málo že je to celkem rarita. Když se to vykácí, koroptve se stratí a ostatní zvířena jak by smet. Bude tam jen holá škarpa a na ní stařina. Nebo kopřivy jak les.
přes silnici dokáže padnout strom i z větší vzdálenosti, to by muselo být bezstromí hodně metrů od krajnice.
Jinak chápu, že větve někdy mohou zasahovat do silnice (i když je cestáři více či méně odborně ořezávají), na druhou stranu se divím hlouposti některých kamioňáků, kteří na jednu stranu objíždějí po okrskách zpoplatěné úseky a současně říkají, že po nich musí jet prostředkem, protože chytají o větve.......
Jinak chápu, že větve někdy mohou zasahovat do silnice (i když je cestáři více či méně odborně ořezávají), na druhou stranu se divím hlouposti některých kamioňáků, kteří na jednu stranu objíždějí po okrskách zpoplatěné úseky a současně říkají, že po nich musí jet prostředkem, protože chytají o větve.......
-
kochám se oto,krása...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí