Martinův TK
- Martin_TDi
Re: Martinův TK
Záruka by dle zákona měka být 2 roky a je jedno jestli je to winea nebo cokoli jiného ne?
Však jo... to je úplně jedno Maximálně neuznají záruku pokud nedodržíš pravidelnou údžbu, výměny nebo pokud si myslíš že máš traktor o třídu až dvě větší a prostě přeceníš jeho možnosti. Když s tím děláš s rozumem, tak se nic, na čem by neuznali záruku nestane
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Mě zajímá záruka s ohledem na ježdění v lese,jak sem pochopil z příspěvku kde je psáno jestli je kloubák vhodný do lesa
- Martin_TDi
Tak dneska jsem se byl ubezpečit u jednoho známého, že Winea bude pro mé podmínky ten správný stroj. Ten známý má 6 ti-leté Cabrio od novoty, které využívá zejména k dopravě materiálu a potvrdil mi, že jak v lese tak na cestě, na malých políčcích má občas problémy s malým rejdem a musí i několikrát couvat. Vyzkoušel jsem si to a na silnici která má asi 5m šířky jsem se neměl šanci se na jednou otočit. Jinak ale na Cabrio pěl chválu co se týče odolnosti, vybavenosti, silného 36 koňového motoru, dobře dimenzovaných brzd a malé poruchovosti.
Proměřil jsem si svoje příjezdové a průjedové cesty a mám jasno o tom, že budu brát Wineu. :) Pevně věřím, že když ji budu mít od novoty, tak mi bude dlouho sloužit a snad jednou i mému synovi :) !
Proměřil jsem si svoje příjezdové a průjedové cesty a mám jasno o tom, že budu brát Wineu. :) Pevně věřím, že když ji budu mít od novoty, tak mi bude dlouho sloužit a snad jednou i mému synovi :) !
Takže příští týden objednáváš? 30 nebo 36 HP? Osobně bych se nebál té "slabší" verze, jednak ten motor je jednodušší, ten traktor je neskutečně kompaktní (roztomilý ) a dávají tam kola 6,5-16, takže ani ten motor tolik netrpí s tou novou převodovkou, která je od podstaty trošku rychlejší než původní. Jinak používat hydraulický olej z převodovky (jako tomu už u nafoceného traktoru je) je počin správným směremMartin_TDi píše:Tak dneska jsem se byl ubezpečit u jednoho známého, že Winea bude pro mé podmínky ten správný stroj. Ten známý má 6 ti-leté Cabrio od novoty, které využívá zejména k dopravě materiálu a potvrdil mi, že jak v lese tak na cestě, na malých políčcích má občas problémy s malým rejdem a musí i několikrát couvat. Vyzkoušel jsem si to a na silnici která má asi 5m šířky jsem se neměl šanci se na jednou otočit. Jinak ale na Cabrio pěl chválu co se týče odolnosti, vybavenosti, silného 36 koňového motoru, dobře dimenzovaných brzd a malé poruchovosti.
Proměřil jsem si svoje příjezdové a průjedové cesty a mám jasno o tom, že budu brát Wineu. Pevně věřím, že když ji budu mít od novoty, tak mi bude dlouho sloužit a snad jednou i mému synovi !
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tu bošárnu by si jako mohli odpustit. Nový traktor co jde nastartovat kusem větvičky
Nebo 1m metr drátu stačí přivést + cívku starteru a jede se.
Aspoň aby byl zamykatelný odpojovač.
Odpojovač už dlouho nemontují... natož uzamykatelnýthovt píše:Nebo 1m metr drátu stačí přivést + cívku starteru a jede se.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Martin_TDi
Jo, pokud mi to vyjde, tak bych chtěl asi v pátek zajet do Prostějova a objednat Wineu s motorem Lombardini 36 koní. Kola beru klasické 7,5x16", navíc jen ochranu podvozku a hadic + zadní rámový závěs. Závaží do kol budu asi vyrábět. Líbila by se mi ještě origo bržděná a sklopná vlečka, ale taky je to celkem balík peněz. No čas ukáže co bude možné.
Jinak máte pravdu chlapi, ta bosch spínačka je už v dnešní době přežitek, který jde obejít i šroubovákem. Možná časem udělám nějaké zabezpečení.
Jinak máte pravdu chlapi, ta bosch spínačka je už v dnešní době přežitek, který jde obejít i šroubovákem. Možná časem udělám nějaké zabezpečení.
- Vinea 30Hp Comfort
Veškeré zabezpečení vyráběné fabrikou je k ničemu,protože jsou k tomu plánky,které napoví případnému zloději ,nebo nepovolenému použivateli, jak je obejít,nebo vyřadit,ale takové ukryté tlačítko nebo vypínač je ve většíně případu nepřekonatelný problém.Viděl jsem zajimavé zabezpečení: do přívodu proudu na startér a zápalování příp. vstřik.čerpadlo se vloží relé,které je při startu ovladané tlačítkem(které se musí držet po dobu starování)po nastartování až zhasne kontrolka mazání motoru,sepne spínač(musí se namontovat spínač ,který spíná při tlaku,nebo rozpínací relé) ,přes který se uzavře obvod spínající relé,pak se tlačítko uvolní a tlak oleje zabezpečí,aby relé zůstalo sepnuté .Je to zaroveň zabezpečení motoru,při ztrátě tlaku oleje, motor sám vypne.
- Martin_TDi
Lukáši, copak je možné mít u Šálka i jinou než zelenou barvu ? Červená by se mi líbila asi víc než zelená. Na barvu jsem se neptal...
Možnosti na zabezpečení je mnoho, ale tajný vypínač je výborný pomocník. Mám takto zabezpečené auto spolu se zámkem řadící páky a velmi se mi to osvědčilo.
Možnosti na zabezpečení je mnoho, ale tajný vypínač je výborný pomocník. Mám takto zabezpečené auto spolu se zámkem řadící páky a velmi se mi to osvědčilo.
šalek dava červenou a oranžovou. Teda to jsem viděl. Takže by ti mohl udělat na přani co chceš.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
- Martin_TDi
Hm, tak mám malého brouka v hlavě. Je to přesně jak říkáš, ta červená by byla super ale ne se žlutými nápisy. Synovi se líbí víc ta zelená. No pozeptám se jestli nemají jinak barevné nálepky.