Pístnice

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
mikale

Pístnice

#1 Nový příspěvek od mikale »

Zdravím, mám dotaz na pístnici používanou na vzv. Začínám s opravou menší zdvižky z nějakého vzv kterou si chci přizpůsobit do zadní hydrauliky na svůj stroj. Dovezl jsem ji od kamaráda který ji kdysi sehnal ale sám ji nepoužil. Mám dotaz ohledně pístnice. Je k tomu originální ale celé to je rozebrané tak abych to pak poskládal dobře. Pístnice je by měla být podle mě jednočinná-dole má jeden vstup ale nahoře má ještě jeden otvor pro nějaké další připojení. Je o hodně menší než dole tak nevím jestli to je nějaký přepad nebo jestli tam chybí třeba nějaký zámek nebo něco. Když tak to můžu nafotit kdyby bylo potřeba. Děkuji za radu.

ota

Re: Pístnice

#2 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, měli jsme v práci malou ještěrku Destu taková ta tříkolka nosnost něco kolem 1200 nebo max 1500 kg. Ta měla na té hlavní pístnici také nahoře ještě otvor a závit. Nebylo to uplně navrchu, ale nahoře. Když ji dovezli bylo to zamotané nějakým hadrem. Nikdo si toho nevšiml celou dobu. Potom se vedení rozhodlo, že ještěrku pošle do generálky. Odvezli a když ji přivezli po generálce bylo tam zase ten otvor ale našroubované kolínko a trubka od toho vedla někam do ještěrky. Usoudili jsme že je to asi odvětrání a i přepad. Nikdy v minulosti tím níc nevyteklo, ale bylo slyšet syčení, když se rychle zvedalo, nebo spouštělo.

vitex

Re: Pístnice

#3 Nový příspěvek od vitex »

Je to odvětrání a patří tam vzduchový filtr.Do ještěrky to bylo zavedené aby se tam neprášilo.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“