Mne odisli trubky pri "odkamenovani" chladiacej sustavy kyselinou citronovou a octom. Tie trubky su velka slabina tychto traktorov. Treba podla Jaro25 vymenit za medene. Islo to vcelku lahko. poistene modrym Loctite. Postup Jaro25 je myslim aj na zaciatku fora v pripravkoch...Tomáš B. píše:Jó nemrzka dobrá věc, ale mně to asi spapalo trubky u zdvihátek a mám vodu v oleji
Obecna diskuse
Re: Obecna diskuse
Naposledy upravil(a) rosch8 dne sob říj 29, 2016 8:32 pm, celkem upraveno 1 x.
Mě dávali klasické ocelové.Za to silnější .Kura tož když to vydržalo 50 let do teď tož ňa to myslim přežije...
Libor :-)
Do 25-ky je dobrá každá nemrznúca zmes. Ak je tesnosť zabezpečená len usadenými nečistotami, potom to môže spôsobiť tečenie, ale nič "zdravé" to nezožerie. Tie trubky v hlave sú fakt často prežrané od hrdze, ale najviac to koroduje pri večnom vypúšťaní a napúšťaní systému, keď po vypustení je všetko vlhké a vzdušný kyslík robí svoje.
Velice pěkně napsanéJaro25 píše:Do 25-ky je dobrá každá nemrznúca zmes. Ak je tesnosť zabezpečená len usadenými nečistotami, potom to môže spôsobiť tečenie, ale nič "zdravé" to nezožerie. Tie trubky v hlave sú fakt často prežrané od hrdze, ale najviac to koroduje pri večnom vypúšťaní a napúšťaní systému, keď po vypustení je všetko vlhké a vzdušný kyslík robí svoje.
Diky chlapi tak ste me presvedcili v pondeli jdu pro fridex a destilku a naleju to tam. Jinac ja mam vloni motor delanej takze kolem vlozek je krasne cisto, pumpa taky zgeneralkovana, hlava taktez - medene trubky, mrazovky, atd.(prorezaveni trubek byl taky duvod proc traktor dostal takovou peci jakou dostal) akorat chladic jsem rozdelanej nemel ale ten po prohlidnuti nalejvacim hrdelm vypadal dobre. Jeste premyslim nad termostatem, jenom se bojim toho ze utrhnu ty ctyri srouby na chladici co jsou pro jimku termostatu a budu muset chladic rozpajet. Ted tam je prisroubovana klasicky priruba s trubkou a matky s tema sroubama byli dost orezle tak sem se do toho ani nepostel a nechal sem to tak bez termostatu. Jinac deda tam padesat let co je traktor doma lil jen vodu z potoka. Ne z kohoutku. Takze chlapi jeste jednou diky.
Jsem kutil, mám malou dílnu, víc mě nezajímá...
Termostat je dobra vec. Motoru je lepsie, ked je zohriaty. Bez termostatu to predpokladam nevytlacis viac, ako na 50-60°. A dlho to trva, co je v podstate problem, motor ide dlho studeny.Syki píše:Diky chlapi tak ste me presvedcili v pondeli jdu pro fridex a destilku a naleju to tam. Jinac ja mam vloni motor delanej takze kolem vlozek je krasne cisto, pumpa taky zgeneralkovana, hlava taktez - medene trubky, mrazovky, atd.(prorezaveni trubek byl taky duvod proc traktor dostal takovou peci jakou dostal) akorat chladic jsem rozdelanej nemel ale ten po prohlidnuti nalejvacim hrdelm vypadal dobre. Jeste premyslim nad termostatem, jenom se bojim toho ze utrhnu ty ctyri srouby na chladici co jsou pro jimku termostatu a budu muset chladic rozpajet. Ted tam je prisroubovana klasicky priruba s trubkou a matky s tema sroubama byli dost orezle tak sem se do toho ani nepostel a nechal sem to tak bez termostatu. Jinac deda tam padesat let co je traktor doma lil jen vodu z potoka. Ne z kohoutku. Takze chlapi jeste jednou diky.
Akus dat WD-40 tak nabohato a nechaj navzlinat hodinku dve. Mozes aj do druheho dna. Potom skus povolit.
S tim ohrevem je to pravda trva to dlouho nez se ohreje. Vzdycky to jen tak lechtam nez se aspon malinko ohreje. No zkusim to povolit ale nejdriv nekde sezenu jimku a termostat. A musim tady pohledat z ceho to tam davate (tusim ze z nakeho majora) a s mojim stestim tri srouby povolim a posledni utrhnu. :-D
teleso termostatu kupis nove z UR1. Pasuje, ja som ho prerabal. Tak isto termostat z UR1. Kupis v normalnom obchode ND zetor. Alebo cez web shop.Syki píše:S tim ohrevem je to pravda trva to dlouho nez se ohreje. Vzdycky to jen tak lechtam nez se aspon malinko ohreje. No zkusim to povolit ale nejdriv nekde sezenu jimku a termostat. A musim tady pohledat z ceho to tam davate (tusim ze z nakeho majora) a s mojim stestim tri srouby povolim a posledni utrhnu. :-D
Akurat natrubky na hadice boli hrube, tak som ich presustruzil a vlozil do nich medene trubky. Ale s hrubsimi hadicami ktore tam boli povodne, to bude pasovat. Len ta bocna trubka, ktora ide do cerpadla, ma iny uhol, tak budes mat zalomenu hadicu, alebo si tam urobis nieco z medenych trubiek, ako ja.
A otvory na upinacie skrutky, treba okruhlym pilnikom trosku roztiahnut smerom von, nove teleso termostatu ma mensiu roztec, ale rodiel je asi iba 1 mm, takze to mas hotove razdva.
Pripadne kukni do mojho vlakna.
Termostat ma pohyb asi 10 mm, takze medzeru od dna treba dat asi 8 mm, vtedy ten termostat funguje velmi pekne. Predtym som mal iba 5 mm a bolo to malo, motor sa neohrial viac, ako na 70°, prilis skoro sa zatvaral maly okruh.
Ja som otacal o 180° ten spodny tanierik, ktory uzatvara maly okruh. Je na hriadelke isteny iba drotenou poistkou, tak to ide otocit lahko. Inak by som mal medzeru skoro 15 mm co je uz velmi vela a motor by sa nechladil. Teraz mam tych 8 mm a pride mi to optimalne, vodu mam okolo 85° ustalenu.
Pozri odtialto dolu:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 1#p1262811
a tu je potom uz namontovany:
http://img13.rajce.idnes.cz/d1303/11/11 ... ge_166.jpg
Já tam vrazil termostat z 3011 jak píšeš , ale jímku jse nemusel předělávat.Mám originální , dal jsem tam podložku 2mm na silikon, vrazil termostat do jímky a fakčí jakza mlada ....za 15 minut mám 65°C
Rozumim tomu dobre ze jsi tu podlozku 2mm nalepil na dno originalni jimky? Ted si to nemuzu honem vybavit.
Na original jimke je na vrchu vybranie pre termostat. Ten povodny limec termostatu bol zrejme hrubsi. Ten novy UR1 termostat je z tenkeho plechu a preto tam lieta v tom vybrani a nebude ti tesnit, bude prepustat vodu do chladica, aj ked bude termostat uzatvoreny. Ja som tam tiez daval O kruzok do rohu toho osadenia so stenou 2 mm, aby pritlacil termostat o tesnenie ktore je medzi chladicom a tou jimkou.Syki píše:Rozumim tomu dobre ze jsi tu podlozku 2mm nalepil na dno originalni jimky? Ted si to nemuzu honem vybavit.
proste aby termostat nelietal volne. Ked to budes skladat dokopy, tak to pochopis sam.
To nove teleso z UR1, tam nie je tento problem, tam je to vybratie pre prisposobene ten termostat tiez z UR1, takze tam som to neriesil. Iba som jemne pomazal cervenym silikonom okraj termostatu, nech to tesni.
Rosch mosim Ti trochu oponovat...mě to tam sedlo jak prdel na hrnec...a nic nepropouští.Ano ta jímka byla moc hluboká tak sem tam vrazil podložku na silikon... Ale na spodek jímky ne na termostat a je to ok.Daj ho tam a uvidíš..
Ja som namiesto podlozky otocil ten tanierik na konci. Ale vsak to je v podstate jedno, ide o to, znizit vzdialenost od dna jimky.Libor Z25 píše:Rosch mosim Ti trochu oponovat...mě to tam sedlo jak prdel na hrnec...a nic nepropouští.Ano ta jímka byla moc hluboká tak sem tam vrazil podložku na silikon... Ale na spodek jímky ne na termostat a je to ok.Daj ho tam a uvidíš..
Ja som musel dat O-kruzok hore do toho osadenia. Je mozne ze som ho mal niekedy presustruzene a tym apdom bolo hlbsie. Bohvie, co tie traktory za tych 60 rokov zazili...
Hej, zabudol som, navrtal som este 2x 1.5 mm dierky do vrchneho tanierika kvoli odvzdusneniu komory termostatu. Ked som lial vodu, tak to pekne bublinkovalo v chladici... Na termostate nebola dierka ziadna.
Caute, koupil jsem teda na petadvacu teleso termostatu a termostat na 3011 a zjistil jsem kdyz sem termostat povaril tak ho pri otvirani ta pruzina vychiluje a ten spodni talirek nepasuje souose na spodni diru ktera by mela uzavrit ten maly okruh a je tam mezirka asi 2mm. Nemate nekdo zkusenost? Napadlo me udelat na dno te jimky podlouzku do ktere bych udelal diru tak 22mm aby ji ten termostat uzavrel na 100%. Ale aby nebyla mala a nebrzdilo to prutok. Vlastne nic by se asi stat nemuselo jen by se o malinko rychleji otevrel termostat. Co vy na to? Diky
Myslím, že je krivý ten odliatok telesa. Keď som ho dal na sústruh, tak dosť hádzal ten výstupný nátrubok.
Ja som vlepil dovnútra medenú rúrku 28x1,5 lebo som musel na niečo napojiť medené koleno, takže vnútorný priemer som zmenšil na 25 mm a tým pádom mi tanierik zakryl cely otvor. Ale mal som to mimo osi aj ja, teraz si mi to pripomenul...
Môžeš to riešiť aj podložkou s menšou dierou. Ja by som ju dal na 2 skrutky, závity zamazané silikónom.
Ja som vlepil dovnútra medenú rúrku 28x1,5 lebo som musel na niečo napojiť medené koleno, takže vnútorný priemer som zmenšil na 25 mm a tým pádom mi tanierik zakryl cely otvor. Ale mal som to mimo osi aj ja, teraz si mi to pripomenul...
Môžeš to riešiť aj podložkou s menšou dierou. Ja by som ju dal na 2 skrutky, závity zamazané silikónom.