Kombajn Claas Columbus
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: class Colombus
No mam cca 4-6 ha rocne vyplati se takovy kombajn nebo si to nechat radeji pokosit sluzbami?
Ahoj,pekne ti to fachčí , a myslim,že 1ha trvá aspon 2,5 hod,záleží aj od porastu.A či sa vyplatí?Ja som napr. teraz tiež kupoval kombajn preto,lebo chodim do práce a potrebujem si vymlátiť vtedy,kedy mi to vyhovuje a nie keď to vyhovuje vlastníkovy kombajnu...Aj minulú žatvu som ešte o 22:00h prešlapoval na roli a čakal...a ráno do roboty.Z ekonomického hladiska sa kombajn pod 20 ha podla mňa nevyplatí...
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
-
- Kontaktovat uživatele:
tak koukám na tvůj kombajn a koukám že mám doma z něj přední nápravu:)))
Ekonomicky ne ale jak rikas to cekani a byt zavisly je o nervy a jeste kdyz je spatne pocasi pak dva dny hezky ale stejne nikdo neprijede az proste prijdes na radu, par znamych tu v dedine ma policka tak bych neco i mohl vydelat na provoz, prave premyslim o takym classu 2m zaber aby se vlezl i pod pristresek
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Je to hlavne o te nezavislosti aneb jedu kdy chcu ja. Kamarad ho takle taky ma, ja o necem taky premyslim, ale jeste na to neprisla rada. Masinka je to mala ale jede. Mit penize tak premyslim ale o necem lepsim s 3m listou.
hoj,tak jak píšou chlapy, je to o tem že je pěkně tak sednu a jedu nemusím se nikoho doprošovat a uhánět,kupoval sem to za šrot.cenu bez motoru tak
se mi to vyplatilo a sem tam i nějaká formanka.
se mi to vyplatilo a sem tam i nějaká formanka.
- vasek775
s takovím jsme také začínali akorad lišta byla 2,10m a motor tam byl perkins 4valec vodou chlazený srali jse mi na tom koncoví prevody u kol je to tam spatne vymysleny ale kdyz se to vyladilo tak sekal jak das hektar 2h kdyz to slo dobre a pak se prodal a borec s tim jel 380km po ose a dojel v pohode
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
Nevite jaka je realna cena za takovy stroj?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Podle stavu. 20-30 tis za schopnej kus. Se spatnym motorem tak 15.
Teraz bol na sk bazosi Columbus za 3000 eur...A bežne ich vidiet tak okolo 1500-2000 eur,je to kus od kusu...
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Mam Europu. Koupil jsem ji jako vrak a pak ji celou udelal. U nas uz byl problem ze mali kombajny zrusili a na mali kousek se spatnym pristupem nikdo nepojede. Tak jsem se na to chtel taky vykaslat a nakonec jsem koupil toto. První roky jsem sekal docela dost nejvic asi 9ha za sezonu. Takze ted uz je kombajn davno zaplaceny. Skoro bych vymenil za větší ale tak nejak nevim za co. Pokud bude zajem mohu taky nahodit nejake fotky
class columbus
chlapi nevite rozměr řemenu co pohani regulator otaček,. je to origo wv brouk
Re: class columbus
tak na konec se sehnal ale je jinjy problem,. nechce nam chytit už sme vymenili svičky kondik, indučku a i se nechal seštelovat předstih a pořad se to nedaři,. neví co stím chlapy
- majkvazovski2
Re: Kombajn Claas Columbus
zdravím,
koupil jsem kombajn Columbus, funkční, předchozí majitel s ním mlátil zhruba 5ha ročně. je v dobrém stavu, je v něm originál motor WV brouk vzduchem chlazený, šlape, ale nelíbí se mě, že je benzínový /z bezpečnostních důvodů/.
Chtěl bych proto provést výměnu za naftový.
Obracím se ty z vás, kteří s tím máte nějaké zkušenosti s prosbou o radu.
Chci motor relativně snadno dostupný, na který se dají sehnat ND, samozřejmě takový, který vyhovuje potřebám kombajnu a pokud možno co nejlépe trasplantovatelný místo stávajícího/ s nějakými úpravami samozřejmě počítám/
Dokážete poradit ?
díky za názory
Jirka
koupil jsem kombajn Columbus, funkční, předchozí majitel s ním mlátil zhruba 5ha ročně. je v dobrém stavu, je v něm originál motor WV brouk vzduchem chlazený, šlape, ale nelíbí se mě, že je benzínový /z bezpečnostních důvodů/.
Chtěl bych proto provést výměnu za naftový.
Obracím se ty z vás, kteří s tím máte nějaké zkušenosti s prosbou o radu.
Chci motor relativně snadno dostupný, na který se dají sehnat ND, samozřejmě takový, který vyhovuje potřebám kombajnu a pokud možno co nejlépe trasplantovatelný místo stávajícího/ s nějakými úpravami samozřejmě počítám/
Dokážete poradit ?
díky za názory
Jirka