HON 053
Moderátor: Franta.cz
Re: HON 053
Hon je ve předu lehký a když chceš hrnou lžící zem, tak hrabe. Traktorbagr má váhu na zadku. Píšu o strojích, které nemají pohon 4x4. Pokud chceš pracovat s hlínou, jdi do traktorbagru, vím o čem mluvím, měl jsem Hona 051 a teď mám traktorbagr JCB.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Hon 053 je hlavne nakladac a nie buldozer. Na tlacenie dost trpy hlavny ram ako aj samotny kozlik vyloznika. V robote je to dozvarane na kazdom.
Kdyby mel nekdo zajem mam na prodej drapak na Hon cena 5000,- inzerat v inzerci foto na email
porucha pojezdu UN053
Pratele, nedokazal by mi nekdo poradit..
mam UN053, ale ted se mi snim neco deje. Kdyz zajedu do mensiho terenu (mesi nerovnosti na ceste) tak mi HON nedokaze projet/vyjet. Jedu na jednícku a plny plyn, a prijde mi ze tomu chybi tah. Neco se tam protaci (trosku to piska) a nic, trosicku se to pohne..ale nevyjede.
Nevite nekdo, kde muze byt zavada ? Jedna se o hydropohon ? Nez bych to vymontoval tak bych se poradil, kde hledat zavadu. Jak rikam, na rovine to potom jede, sice ne moc dobre ale jede
diky moc za radu predem, rad bych to uz cele dal do pucu.
mam UN053, ale ted se mi snim neco deje. Kdyz zajedu do mensiho terenu (mesi nerovnosti na ceste) tak mi HON nedokaze projet/vyjet. Jedu na jednícku a plny plyn, a prijde mi ze tomu chybi tah. Neco se tam protaci (trosku to piska) a nic, trosicku se to pohne..ale nevyjede.
Nevite nekdo, kde muze byt zavada ? Jedna se o hydropohon ? Nez bych to vymontoval tak bych se poradil, kde hledat zavadu. Jak rikam, na rovine to potom jede, sice ne moc dobre ale jede
diky moc za radu predem, rad bych to uz cele dal do pucu.
Re: porucha pojezdu UN053
Nevím jestli ti poradím dobře.Ale mrkni zespodu na ovládání SPV čerpadla.Už si to moc nepamatuju ale tuším že tam bylo nějaké táhlo od hydraulického válce a tam vznikají vůle.Kdysi jsme to nějak vymezovali.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Re: porucha pojezdu UN053
Taky bych začal u toho ovládání čerpadla. Najdeš ho pod startérem směrem k čerpadlu.
Pokud to ovládání je v pořádku a vůle jsou dostatečně vymezený, tak pak změřit tlak na
hydromotoru. Měl by mít tlak 300-340 bar. pokud je tlak pod 250 bar. tak je nutná výměna
čerpadla a zároveň se mění i hydromotor.
Pokud to ovládání je v pořádku a vůle jsou dostatečně vymezený, tak pak změřit tlak na
hydromotoru. Měl by mít tlak 300-340 bar. pokud je tlak pod 250 bar. tak je nutná výměna
čerpadla a zároveň se mění i hydromotor.
-
Zdravím,tak jsem se taky stal majitelem HONa 053.Jestli by to nevadilo,chtěl bych se poptat na pár věcí.
1. mám na něm kola 16,9 -30,vadí to něčemu?
2. tahá někdo za HONem vlek?
3. dá se někde sehnat střecha?popř. nevyrobí ji někdo,nebo neprodá?
4. nabízím origo spodní výfuk,bo to předělám na komín.
5. tady jsem četl o nějakém posilovači spojky,ten tam nemám,je to nutné?
Děkuju.
1. mám na něm kola 16,9 -30,vadí to něčemu?
2. tahá někdo za HONem vlek?
3. dá se někde sehnat střecha?popř. nevyrobí ji někdo,nebo neprodá?
4. nabízím origo spodní výfuk,bo to předělám na komín.
5. tady jsem četl o nějakém posilovači spojky,ten tam nemám,je to nutné?
Děkuju.
myslim ze ty kola by nemeli necemu vadit, ja tam mam ty siroky z ska 4 a ty berou jinak jeden rok sem zanim tahal valnik s 9 balikama kdyz sem musel svazet sam slo to ale pomalu ty presuny vetsinou sem musel jet jen na 1, strechu budu v blizke dobe delat pac mi ji rozebral vitr
-
Díky.Ohledně těch kol mám obavy,jestli to nebude vadit při nabírání on ten nakladač je celý předkem dovrchu a ještě jestli nebude jednička moc rychlá.Jinak ten vlek bych tahal jen prázdný,k naložení pak bych pro něj dojel traktorem.Nemáte někdo foto závěsu?A tu střechu budeš dělat z laminátu nebo z plechu?
https://postimg.cc/image/hxbzq5pib/
https://postimg.cc/image/hxbzq5pib/
no to se ukaze jestli pri tak zvedlim predku ppujde nabirat, nejspis jo zaas vejs dosahnes. Strechu udelam plechovou. Tady je robet vydet ten zaves http://frturek.rajce.idnes.cz/kydani_ov ... C02892.jpg
-
Díky,jaký je rozměr těch pneumatik?
530-610x24 tet sou jedny na bazosi sou teda uplne sjety ale dysky udajne jdou na hona
-
Díky.Teď mám možnost koupit tady blízko, disky s pneu těch 530-610x24 a nebo origo disky s traktorovým pneu 14,9-24.Které budou lepší do terénu?Nebudou se ty 14,9-24 moc mačkat?
Neměl by někdo fotku filtru hydrauliky u Hona a cenu filtrační vložky. Díky.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
zrovna sem tedka taki začal řešit tento problém,http://www.monsta.cz/nahradni-dily-na-s ... 3960740028
ale ta cena mi přide trochu mooc
jinak by mel mit označeni H22
dneska jel bracha a dupla hadice od hydropojezdu,,tak trosku ropna katastrofa:)moc oleje nezustalo:(takže dam hned novy něco ještě mam ze zasob kolik se vleze do hona vite někdo presne?? a ty vlozky tam jsou 2 stejne??a ještě jeden dotaz
přide mi že otoč je dost slaba,jinak ma silu jako bejk..jen otoč čim to?ma svoje čerpadlo??
ale ta cena mi přide trochu mooc
jinak by mel mit označeni H22
dneska jel bracha a dupla hadice od hydropojezdu,,tak trosku ropna katastrofa:)moc oleje nezustalo:(takže dam hned novy něco ještě mam ze zasob kolik se vleze do hona vite někdo presne?? a ty vlozky tam jsou 2 stejne??a ještě jeden dotaz
přide mi že otoč je dost slaba,jinak ma silu jako bejk..jen otoč čim to?ma svoje čerpadlo??
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)