Motor Škoda 100 - čierny dym z motora

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
allias75

Motor Škoda 100 - čierny dym z motora

#1 Nový příspěvek od allias75 »

Ahojte. Mam vo svojom stroji motor zo Škody 100. Dlhšiu dobu, cca 3 roky stál v aute, kým som ho dal do traktora. Ide v pohode, ale keď zošliapnem plyn na podlahu, tak z výfuku vyjde oblak čierneho dymu. Aj sviečky sú odymené do čierna, ale len odymené. Nie sú mokré od oleja, aj dym z výfuku nie je masný , skôr v ňom je taká sadza. Motor olej neberie, tak uvažujem, že krúzky by mali tesniť, tesnenie pod hlavou som menil, lebo som zabrusoval ventily,predstih je tiež OK, točí na šupu. Neviete poradiť v čom je záhada?? :-/

sekalsemmalo

Re: Čierny dym z motora

#2 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

ja jsem to taky mel .u favorita.sli jsme po bohatosti smesi.no,ale nakonec jsme se dostali k tomu,ze misto mot.oleje jsem mel benzin a odvetranim do karbece mi sla ale hodne BOHATA SMES.navic to ani nejelo.po vymene membrany cerpadla se to odstranilo.my jsme si k tomo cvicne a asi zbytecne vymenili krouzky ,nez jsme na to prisli,ze je to tou membranou.ale co.no,radit nemuzu,tak jsem ti popsal jenom jednu nasi zkusenost.pockej si na dalsi od kluku.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

martyny

#3 Nový příspěvek od martyny »

prosimte posli foto stroja malo se vydi traktorky s akovejma motorama jako 120 1000 100 atd aspon ja moc nevydel díky

allias75

#4 Nový příspěvek od allias75 »

Pozri do sekcie 4x4 Štvorkolka od Jara a uvidíš :) .
Dal som ho to traktora z viacerých príčin. Jednou bola aj finančná, nakoľko staviam aj dom :) a potom aj to, že motor má asi cca 15000-20000 km po vložkovaní. Veľa detailov na motor tam asi nebude, ale ak by bolo treba, tak dodáme 8) .

martyny

#5 Nový příspěvek od martyny »

velmi pěkné... jen skoda ze tam nejde dat prevodovka rovnou treba z 1203 nebo tak

allias75

#6 Nový příspěvek od allias75 »

Vliezla tam z Favorita a presne. Potreboval som čím kratšiu a s velkým prevodom a zavarený diferenciál to poriešil.

Frantík

#7 Nový příspěvek od Frantík »

Černý dým - mnoho paliva nebo málo vzduchu. Hledej. Předpokládám ulití vlivem netěsného jehlového ventilu, vadný plovák, vysoká hladina, ..............
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Odpovědět

Zpět na „Motory“