Paliho 7211
Moderátor: Lukashil
Re: Paliho 7211
Prasknutá hlava. Daj ich otlakovať robia to u vás v poprade.
Chladic je v akom stave s vnutra???. Kedze ti to tlaci von aj za studena. Prasknuta hlava sa prejavy po miernom zahriati kedy sa teplom prasklina viac otvori. Za stuedena by to musela byt velka praklina, a tu by si mozno vsimol aj pri vymene tesneni.
Dnes som doviezol nový prírastok do strojového parku.
Ja tu nic nevidim
Parádna obracačka Odkiaľ si ju kúpil a za koľko, ak to nie je tajné? Koľko máš hektárov lúk?
Mám taký problém. Ako som vymenil gumy, tak mi teraz vznikla veľmi malá medzera medzi zadným blatníkom a kolesom. Zásterky musím mať iba vykasané hore, ináč by som ich odtrhol. Existujú tzv krátke blatníky. Je toto ono?:
http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2052
http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2052
pod zasterky byvali montovane take plechy aby zasterka nesla do pneumatiky. Ja mam pneu 26 a robi mi to iste. Tiez ich mam vykasane hore, proste nieje kedy urobit taky plech
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Mal by tam byť taký plech možno 30-40 cm.
Tak som ešte stihol zasiať pšenicu pred dažďami. Klasicky, orba, kultivátor a neklasicky rozmetadlom.
Poznatky: rozmetadlo sypalo v smere jazdy na ľavú stranu viac a to o dosť. Neviem prečo. S hnojivom to nerobí. Pravdepodobne preto, že hnojivo je ťažšie. Tak som sa tomu snažil prispôsobiť. Ak ma nejebne keď to vzíde tak dodám fotky.
Nutkalo ma ísť kúpiť sejačku z bazoša aj mamina ma k tomu nabádala, ale nejako sa to nestíhalo, bol som aj dosť chorý a slabý ako čaj. V piatok som oral do pol desiatej večer, v sobotu som to skultivoval a zasial. Uvidíme, možno bude sejačka na jar. A zas sa mi dačo kurví v hydraulike, páčka PMD si postupne sama preputuje zo zmiešanej na polohovú reguláciu. Ja už neviem, či sú dnu dáki škriatkovia alebo čo...
Zo tri fotky, vďaka chorobe sa mi ani nechcelo vyliezť z traktora dačo viac fotiť....
Poznatky: rozmetadlo sypalo v smere jazdy na ľavú stranu viac a to o dosť. Neviem prečo. S hnojivom to nerobí. Pravdepodobne preto, že hnojivo je ťažšie. Tak som sa tomu snažil prispôsobiť. Ak ma nejebne keď to vzíde tak dodám fotky.
Nutkalo ma ísť kúpiť sejačku z bazoša aj mamina ma k tomu nabádala, ale nejako sa to nestíhalo, bol som aj dosť chorý a slabý ako čaj. V piatok som oral do pol desiatej večer, v sobotu som to skultivoval a zasial. Uvidíme, možno bude sejačka na jar. A zas sa mi dačo kurví v hydraulike, páčka PMD si postupne sama preputuje zo zmiešanej na polohovú reguláciu. Ja už neviem, či sú dnu dáki škriatkovia alebo čo...
Zo tri fotky, vďaka chorobe sa mi ani nechcelo vyliezť z traktora dačo viac fotiť....
Paráda potom hoď fotky porastu. Aký si dal výsevok? Aj si tú pšenicu čo seješ nejako čistil?
Pšenicu som nečistil. Čistiť bude postrek na jar. A výsevok? Sial som cca 0,4 - 0,5ha (zas som prišiel k ďalšiemu poľu, čo tu chlapík vzdal gazdovstvo...) a vysypal som tam 4 vrecia cca 50kg.
Čiže výsevok poriadny. ked ja hovorím kamarátom, že sejem 200kg/ha tak sa mi smejú že načo tak moc.
To áno, tu sa dáva až do 220 kg/ha. Ale ja som to vysial na 0,5 ha...
ahoj vysevok dobry ja som sial 280kg/ha a oco povedal ze je to este malo