Křovinořez
Re: Motorove kosačky a krovinorezy
a to na něm má erár ještě pomalu 500 babek...
Předpovědi expertů jsou většinou jen o něco málo lepší než náhoda
veď to sa mi nedzá akosi moc dobre to vyzerá na to aby to bola pravda
Výrobce nelže http://tzchengyang.en.alibaba.com/produ ... 40F_5.htmlVedra píše:Kdyby ten výrobce aspoň tak okatě nelhal. 3,8 kW to určitě
nejvíce lžou čeští obchodníci a ješte udavají špatné údaje špatný míchací poměr paliva.
Pro hobby uplně stačí, jsou na to levné náhradní díly, za kvalitu, komfort a zajištení sítě servisu se musí zaplatit.
http://www.vari.cz/katalog/krovinorezy/ ... b/cp:1100/ nachlup stejný jen plast trochu jiný.
nahradní díl nakupují z polska https://www.hobynaradi.cz/strunova-hlav ... a-mar-pol/
cena směšná mám pořád původní
nahradní díl nakupují z polska https://www.hobynaradi.cz/strunova-hlav ... a-mar-pol/
cena směšná mám pořád původní
Směšné to je. Obsah motoru 42.7 kubíků a výkon dva koně (1.25kW) při spotřebě 610g/kw.h. Technika motoru musí být taky bezkokurenční Opravdu - To se vyplatí!!!! Z takových parametrů by KWF byla úplně paf. Rčení, neseču s tím denně je v tomto případě úplně nepodstatné, to člověk šetří jen svoje zdraví, důležitější je, jak dlouho seču, když už to vemu do ruky.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
mám dotaz trochu z jiného soudku, u křovinořezu mc culloch odešlo zapalování, nové stojí pomalu 1600 stovek s dopravou. křovinořez je dneska 13 let starý, sice mc culloch, ale....co navrhujete.
trochu pomatením smyslů jsem mezitím koupil jiný, také mc cullocha a tak jsme na vážkách - mít dva nebo jeden a toho druhého hodit do kopřiv.
nebo že by ho někdo za pár stovek chtěl, uvedl do provozu?
trochu pomatením smyslů jsem mezitím koupil jiný, také mc cullocha a tak jsme na vážkách - mít dva nebo jeden a toho druhého hodit do kopřiv.
nebo že by ho někdo za pár stovek chtěl, uvedl do provozu?
Předpovědi expertů jsou většinou jen o něco málo lepší než náhoda
DYK: Mám to jako hobby křovinořez 1litr benzinu na sezonu. Tak mě je fuk kolik to žere.
Když je nevhodně zvolený nástroj na porost každy křovinořez bude žrát. Špatná obsluha zvýší spotřebu paliva.
Když je nevhodně zvolený nástroj na porost každy křovinořez bude žrát. Špatná obsluha zvýší spotřebu paliva.
Jo, jenže u "normálních" křovinořezů v této kubatuře už neexistuje snad žádné omezení použitého nástroje. A výkon je taky úplně jinde. Průměr trubky a tím pádem všeho s tím souvisejícím je úplně jinde, úhlový převod je jinde. Všechno je jinde.
Krovinořez funguje seká s příslušenstvím nijak se motor nezadýcháva má 3 x uloženou hřídel , ješte lépe utěsněné ložiska proti prachu než ole-mac. Co je normální je mi fuk. Jen takový zajímavý poznatek motor má tužší chod motoru než stihl.
Tužší chod motoru? Dobrej postřeh A víš proč? Taky si uvědom, že to tření má co do činění se spotřebou výkonu a "výrobou" tepla. Když jsi u toho Stihlu, třeba takový FS 410 má objem motoru 41.6 ccm a výkon 2kW. Výkon je o šedesát procent vyšší přitom objem motoru o cca tři procenta nižší. Pokud teda dobře počítám.
Pouze jen překlep mělo být tišší chod má lepší laděný výfuk .
Motor má jehličkový ložiska , tužší je když uplně nový musí se zaběhnout 35min má to litinový válec.
Stihl má hliník něm je nanesený nikasil nemusí se zabíhat.
FS 410 má jehličková ložiska ale za 20 tácu, proč dáváš jako příklad profi třídu když tu byl dotaz na hobby. To přece nejde srovnávat. Pro moji potřebu předražené a zbytečné , kdyby mi to vědělávalo tak jo. Co já sekám tak mě číná vydrží 10let těch mejch 32 stromů co musím obsekat a trochu toho chroští.
Motor má jehličkový ložiska , tužší je když uplně nový musí se zaběhnout 35min má to litinový válec.
Stihl má hliník něm je nanesený nikasil nemusí se zabíhat.
FS 410 má jehličková ložiska ale za 20 tácu, proč dáváš jako příklad profi třídu když tu byl dotaz na hobby. To přece nejde srovnávat. Pro moji potřebu předražené a zbytečné , kdyby mi to vědělávalo tak jo. Co já sekám tak mě číná vydrží 10let těch mejch 32 stromů co musím obsekat a trochu toho chroští.
Já se Stihlem nezačal. Nejdřív struna a potom porovnání "tuhosti" nebo teda hlučnosti? Já se toho jen přidržel. Těžko se u Sthilu hledá hobby s tímto obsahem motoru, přes 40ccm. Ale můžeme jít o třídu niž. FS 240 nebo FS 260. Pořád menší obsah motoru a pořád větší výkon. I 36.3ccm má větší výkon. Ale jasně, máš pravdu vynechme Stihl. Nemá ve společnosti strojů za 3.50 co dělat.
Položím tu otázku jak se provádí udržba struny nylonové když se křovinořez uskladnuje na delší dobu co se provadí se strunou před sečením.
Kdo to ví?
Kdo to ví?
Nevím co se strunou. Já už léta seču jen s flexi blade a tu mám ve vodě.
Ano
Flexi blade znám nemám takový porost abych to musel kupovat. Na keře nebo kuřici používám pilový kotouč.
Flexi blade znám nemám takový porost abych to musel kupovat. Na keře nebo kuřici používám pilový kotouč.