Vyorávač brambor

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
mazhor

Re: Vyorávač brambor

#541 Nový příspěvek od mazhor »

Jestli je na tom vyoravaci nejaky jisteni nevim - treba poradi kluci,co ho uz maji doma. Vyoravac budu mit za 3011

cont33

#542 Nový příspěvek od cont33 »

tak moj vyoravač po uprave a stale vo vývoji... raz bude z toho kombajn... :)

http://cont7133.rajce.idnes.cz/vyoravac ... va2016.jpg
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

thovt

#543 Nový příspěvek od thovt »

Dopravník máš tak dlouhy že už by ti tomohlo padat rovnou na vozejk. :)

mastnacek

#544 Nový příspěvek od mastnacek »

Pane jo, tak to bych mel skoro traktor na konci radku a tvuj dopravnik na zacatku :) Jestli ono to tak nebylo mysleno schvalne?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#545 Nový příspěvek od Antony30011 »

Neni to trosku zbytecna paka na traktor? :-/

cont33

#546 Nový příspěvek od cont33 »

bude to davať na dalši pas ktorý pojde vedla toho vyoravacieho a pojde pomalšie a tam bude babosed na triedenie a pojde to zasobníka... Samozrejme že už to bude tahane a nie nesene. Toto bola skušobna verzia len čiste na preverenie funkčnosti.. :) A plan je taký že to bude skladačka podla podmienok pri zbere sa to bude dať odpojiť od zbytku a bude len vyoravač v pripade velmi mokreho roku zberu, a musi mi o dokazať pozberať kamen ktorý naloží na vlečku... Taký viacučelový stroj planujem z toho... :smich:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

cirda

Vyorávač brambor

#547 Nový příspěvek od cirda »

Dobrý dne,
začínám řešit jaký vyorávač brambor si mám pořídit.
Brambory sadíme takovým jednořádkovým sazečem od pána ze slovenska sám je vyrábí. Funguje dobře jen bych je dělal asi trochu jinak. (hustější sázení a jiné uchycení za traktor.
Vždy jsme používali takovou vidlici za varika, ale je to s ní čímdál pracnější. Síl ubývá a mnohdy je to pracné pak kopat v tom ještě kopačkou. Sestra používá pavouka, ale ten se mi nechce kupovat.
Přemýšlím, že bych si pořídil Teca z polska značky virax nebo český tek bulva 1 akpil.
Obrázek
Proto bych se Vás chtěl zeptatna několik otázek, kteří tyto mašiny máte a už s nimi máte zkušenost .

- Problém je, že nevím jak fungují když máme často půdu mokrou, tvrdou nebu hroudovitou.?
- A navíc jak tyto mašiny fungují když je pole zarostlé. Vždy jej před kopáním kosím a sbírám tu trávu, ale ty konce zůstavají a bývá jich moc. Bude to tomu tecu vadit?
- Jde u nich nastavit šířku sběru vyorávání?
- Dále pokud s tím má někdo zkušenosti jak je to s malými brambory takové ty pidibrambůrky jak nehet? ty zůstanou v zemi nebo zůstanou zasypané nebo je to taky vyoře tím pásem a ihned je přisype zemina.
zbíráme totiž všecko. I ty malé lulky. To vaříme slepicím pak.

Chtěl bych jej za traktor MT8 150.32 tříválec 34 koní. Což by asi neměl být problém. Síly má dost
Díky všem za odpověď.
Hezký den.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#548 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já mám teka od Šálka, ale letos už sem přešel na malej kombajn. Lidem se nechce sbírat :D
ad 1: do mokra to není, zalepí se pás, ale to žádnej kombajn, radši sucho, hrudy nevadí, dokad s nich nejsou schovaný brambory
ad 2: před sklizní nutno pomulčovač/posekat a pohrabat. Jinak se (aspoň mě) ucpával, ale to je běžná praxe snad u všech strojů na brambory
ad 3: nejde, bere tu šířku, co má radlice a pás... řádek brambor má dva standarty rozteče (62,5 a 75 cm pokud se nepletu)
ad 4: brambor to přehodí tak velkej, jak je malá díra mezi prsatama na pásu, tam nějaká mezera být musí, aby se prodrolila hlína

Jen otázka: proč bys brambory sázel hustěji, jestli sem t nahoře pochopil? Největších výnosů se dosahuje s bramborama, který sou nasázený cca 35 cm od sebe.

DYK

#549 Nový příspěvek od DYK »

Dovolím si pár vět. Všechny popsané jednořádkové pásové vyorávače jsou polské výroby. Mají některé shodné díly, které asi vyrábí jedna firma a přeprodává výrobcům. Název TEK dal těmto pásovým vyorávačům jeden výrobců pásového vyorávače. Šíře záběru dělené vyorávací radlice nelze měnit. Malá brambora propadne pásem dříve než má, ale bývá většinou vidět a lze ji tedy i sebrat. Ovšem v poli snad vždycky něco zůstane, proto se vláčí někdo používá i kultivátor s tím, že brambora vždy "vyplave" napovrch". Sázen strojem MT8 jednořádkovým sazečem musí být složitější a je to mrhání výkonem. Určitě bych zvolil dvouřádek a jednu ze standartních roztečí řádku i když tady asi 62cm bude jasná volba. Těžko se posuzuje podle popisu struktura půdy, ale platí, že když je mokro, tak se brambory prostě nevybírají, nebo teda já bych ty špinavce s hlínou nechtěl, to si raději počkám. I zralé bramboře je lépe v zemi než ve sklepě a čtrnáct dní se to nezblázní. Taky bych se kromě pásového vyorávače zaměřil na vytřásací se zadním výhozem. Určitě bude taky polskej nebo jakej. Sám s vytřásacím nemám žádnou zkušenost, rád bych ho vyzkoušel ve svých podmínkách, ale jak to udělat, že?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#550 Nový příspěvek od Antony30011 »

DYK píše: Sám s vytřásacím nemám žádnou zkušenost, rád bych ho vyzkoušel ve svých podmínkách, ale jak to udělat, že?
Koupit! Pak přijedu na inspekci já :driver: :smich:

DYK

#551 Nový příspěvek od DYK »

Mám problém s tiskem a blbě to schne, jinak bych asi koupil.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#552 Nový příspěvek od Lišák1 »

Já vytřásadlo mám, má to tedy boční výhoz a naprostá spokojenost. Brambory jsou pěkně v řádku, musí se sesbírat pouze první dvě brázdy a potom již vyořu celé pole. Ráno to vyořu, necháme ležet a po obědě se jde sbírat. Brambory pěkně oschnou a do sklepa jdou suché.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

vitex

#553 Nový příspěvek od vitex »

DYK píše:Mám problém s tiskem a blbě to schne, jinak bych asi koupil.
Tak na ty bankovky vezmi jiný papír,nebo barvu.

thovt

#554 Nový příspěvek od thovt »

V rusku mají stejný problém zajdi na vrákáč uděláš ho, youtube.com je to plný návodů.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#555 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ty Lišáku a kde ty brambory pěstuješ? To já se bojím nechat na polu brambory pod kopcema, natož vyoraný!
Vidíš Dyku, až ti to Víťa zprovozní, taky bych se jedné série Masaryků ujal :vysmech: :friends:

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“