Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Šéďa

Re: Vlekem bez SPZ legálně po silnicích

#61 Nový příspěvek od Šéďa »

honza461 píše:šedo,takže podle tebe majitel pozemku určí že nemáš nárok na případnou škodu a tím je to závazný?Ku..a vy tam máte zákony a to nebydlíme daleko od sebe. 8) Ty plodíš perly a nejhorší na tom je že tomu i věříš a to ted nemyslím jen toto ale zase jsi spokojenej člověk,všechno brát :) s takovou lechkostí. :) :friends:Není to tak že si mužeš určit svá pravidla na tvém zabezpečeném pozemku?Veřejná cesta muže být i na soukromém pozemku a to mi nevykládej že si mužeš určit třeba to ježdění na druhé straně.Nebo jsi o tom nikdy neslyšel že veřejná cesta muže mít soukromého vlastníka? :)
Kua proč reaguješ, když neumíš číst a vybíráš si jen co se ti hodí.
Je pravda, že jsem to napsal ve spěchu a nesrozumitelně, měl jsem napsat o veřejně přístupném a neveřejně přístpném místě. Ale taky jsem napsal, že jak projede vrátnicí už musí dodržovat naše předpisy.
Takže stačí jen závora s parkovacím automatem a už to není veřejně přístupné místo.
Naposledy upravil(a) Šéďa dne úte zář 13, 2016 6:42 pm, celkem upraveno 1 x.

oco13

#62 Nový příspěvek od oco13 »

Polné cesty majú ten problém že nie sú skolaudované a zapísané v passporte cestnej siete. Takže majitel môže určiť čokolvek ,otázka je ako to vymôže. Rovnako používatel nemusí dodržovať nič pokial nepríde polná stráž a neopýta sa za akým účelom sa vlastne na tom pozemku nachádza???
Fór je v tom , že ak idem do svojho lesa tak hájnik má právo skontrolovať čo tam vlastne budem vykonávať, rovnako to platí pre polia ,lúky a pasienky.

honza461

#63 Nový příspěvek od honza461 »

Kua šedo,to mi nikdo neřekl že se nemá reagovat na tvuj příspěvek,jsme lidi a stačí to napsat a už nebudu.Jo a platí to jen na tento nebo na ostatní tvoje bludy,pardon ,příspěvky. :) Jsi nákej podrážděnej čoveče,neber to tak všechno vážně. :)

honza461

#64 Nový příspěvek od honza461 »

oco mi nemáme polnu stráž u nás je to jednodušší. :friends:

oco13

#65 Nový příspěvek od oco13 »

To ako fakt??? a polesný a porybný sú čo????

honza461

#66 Nový příspěvek od honza461 »

Polesný a porybný.A nechceš se semnou hádat že je to to samý jako esenbák,že ne??? :)

oco13

#67 Nový příspěvek od oco13 »

Honza - esembák ti na slovensku dá max 800eur a môžeš ísť. Porybný alebo polesný zdvihne telefon zavolá kukláčov a na súde dostaneš 3 roky a viac basy. Máme jedno velké šťastie že skoro nikto v realnom živote zákon o ochrane prírody neuplatňuje do detailov. :typek: :typek:
A ešte jedna vec - v slovenskom zákone máš jednu čarovnú vetu - "motorové vozidlo sa NESMIE používať nikde inde len na ceste na to určenej, ak to nebolo zákonom určené inak". V tejto vete máš teda jasne definované aj jazdenie po súkromných pozemkoch.

honza461

#68 Nový příspěvek od honza461 »

oco13 skáčeš z lejna na lejno a nemá to ani hlavu ani patu,vysvětli mi to čím jsem se provinil když jsem ti napsal že v čr nemáme polnu stráž a ty mi odpovíž že polesny a porybný je polní stráž,když ti odpovím že u nás to není tak chceš po mě abych se obhajoval před dalším tvým výplodem,ale potom je to nekonečný,jak s malým děckem a proooč.... a proooooč???nekonečný. 8) 8) 8) Jsem rád že jsem čech a čechách a ty že jsi tam kde jsi. :)

Šéďa

#69 Nový příspěvek od Šéďa »

Honzo možná je to tím, že jsi arogantní, každého jen urážíš a neumíš číst an blok, vybíráš si z textu jen jednotlivé věty, které dle své potřeby okomentuješ.

Polní stráž sice nemáme, jako bratři slováci, mi máme zákonem č. 238/1999 Sb. Veřejnou stráž - jde o stráž lesní, mysliveckou, rybářskou a stráž přírody.

Ale to je už jedno nebudu to řešit, stejně si budeš tvrdit, co se ti hodí.

honza461

#70 Nový příspěvek od honza461 »

wikipedii umím přečíst sám,ale nechám si to od tebe vysvětlit,Nejsem arogantní i když vyvracet ti to nebudu,s prominutím máš dětské názory,tot muj názor na tebe ale každý jsme nákej.A jestli tě mužu poprosit necpi mi bratry slováky,už to zavání politikou a cítím že není daleko příspěvek kdy mi budeš podsouvat bratry ze sssr,to už bych se nasral i já,i když já nejsem nasírací typ,dohaduješ se semnou zbytečně,neumíš pokecat aniž by si se rozčiloval?Včera jsi měl připomínky at na tebe neraguju a dneska mě zbytečně napadáš,tak jak je s tebou?Mužu nebo nemužu na tebe reagovat,nebo ty na mě jo já na tebe ne.Ted jsi mi zamotal kouli. :)

Sniper

#71 Nový příspěvek od Sniper »

Chlapi a jak je to s potahovymi vozy tazenymi zvířaty, nebo traktory? Jednoduché káry, zebrinaky, klanicaky? Na to nikdy nebyl vystaven žádný průkaz a až na výjimky se toto všechno vyrábělo doma :-/
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od Radek01 »

Našel jsem tohle vlákno a chci se zeptat (nevím jestli se to náhodou neřeší v jiném vláknu)?

Před několika lety jsem zakoupil vyřazený dvokolový kabelový vlek, který byl primárně určen na převoz kabelových cívek. Ten jsem zužil a předělal na dvoukolovou vlečku s brzděnou (stejně jako původní vlek) nápravou. Mám tam i třístranný sklop, světla, trojúhelník, no prostě všechno kromě čísla.

Tak se chci zeptat, jestli je alespoň teoreticky nějaká šance získat nějaký TP, nebo číslo, či něco jiného. Abych nemusel při každé cestě (po normálních cestách) trnout, že mne zastaví a vyfasuji pokutu 30 000,- a na rok mi vezmou řidičák.
Nebo jestli mohu vlečku tak akorát prodat, někomu kdo se nebojí, nebo jezdí tam kde ho nikdo nezastaví.

Děkuji za názory Radek.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od Radek01 »

Fotka kabelového vleku, když jsem ho přivezl:
https://postimg.cc/image/cu57ihkh5/
Fotka dvoukolky:
https://postimg.cc/image/ek2d57int/
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

poulm

#74 Nový příspěvek od poulm »

Ono je to pořád stejná písnička,někdo si něco vyrobí a pak přemýšlí jak s tím na cestu, mně nevyjímaje :smich:
Záleží kolik peněz do toho jsi ochotný investovat,ono jde v konečném důsledku všechno.
Pokud tě to zajímá víc,tak si zajdi na váš místní Odbor dopravy a tam lze nafasovat formulář na stavbu jednotlivého vozidla a poptej se jich co to vše obnáší. Buď tu procedůru pak budeš ochotný podstoupit nebo ne,to už je na tobě.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

mraveneček

#75 Nový příspěvek od mraveneček »

Už dlouho tady hledám informaci, jak je to s vozíkem tovární výroby za Vari při provozu na pozemních komunikacích. Vozík je starší výroby bez techničáku (ten se už dávno někde ztratil). Pojistku mám vyřízenou. Nebo stačí jít jenom na magistrát a vyřídit si povolení?
:)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“