WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Tak som trošku pokročil, konečne som dnes naštartoval motor nášho "pazderníka". Po oprave ide celkom pekne, pri prvom štarte to trošku točilo, kým motor naskočil. Inak to vyzerá ok, ešte mi chýba to čerpadlo riadenia, volali sme do Spytkovíc (PL) bolo tam objednané, už je na predajni, v sobotu ideme pre neho Zatiaľ som tam nahodil to staré, aby mi olej netiekol von z motora... namontoval som ho bez ozubeného kolesa, takže sa čerpadlo netočí. Čo ma moc zdržalo, bola nádrž paliva. Bolo v nej strašne moc bordelu, niečo som prepláchol ale úplne ok to určite nie je . Prerobil som prívod paliva, aby motor neťahal naftu zospodu nádrže, posledne nám to veľmi zapchávalo hrubý čistič paliva. Dúfam, že motor bude ok a všetko bude fungovať. Ešte ma čaká vymedzenie oka hlavného piestu podkopu, aby to v tom ramene neplieskalo zo strany na stranu
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
vymen filtry, dokon není čerpadlo načlý, na čistotě nafty zaleži a taky se musí měnit olej v čerpadle! tohle nikdo nedělá a pak se divý
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Ahoj pawka, potešil si ma, ja už som si myslel, že to čo píšem nik nečíta, že sem nikto nechodí . Filtre nafty som samozrejme vymenil, píšem o tom na strane 51. A ten olej vo vstrekovacom čerpadle a regulátore sa tiež chystám vymeniť Inak dnes som bol navštíviť našich severných susedov, bol som v poľskom meste Spytkowice a nášmu Ostrówku som priniesol darček: nové čerpadlo riadenia a ešte zopár drobností Ak sa zajtra zadarí, skúsim ho namontovať...foto:
Ježiš to je hezký a moderní, až se to tam nehodí;-)
Já ani nemám na řízení filtr.Chyba. Kolik stalo? To už je všechno co budeš opravovat?
Já ani nemám na řízení filtr.Chyba. Kolik stalo? To už je všechno co budeš opravovat?
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Ahoj...tak filter na riadení nemám ani ja, asi tam nikdy nebol. Koľko presne stálo to čerpadlo neviem, ale zistím, napíšem ti...kámoš to platil kartou inak je to toto čerpadlo, tak si myslím, že cena bola podobná: http://hs.hylmet.pl/pompa-hydrauliczna- ... p-104.html ...ja som robil ten motor, ako som písal..prehrdzavela jedna vložka a do oleja natiekla voda a ako som zistil, aj olej. To staré čerpadlo ešte tlačilo, s riadením nebol problém....bolo by treba na ňom vymeniť ložiská a tesnenie (gufero) a ešte by istotne poslúžilo. Foto dnešnej práce: nová ručná pumpička paliva a nové čerpadlo riadenia namontované a odskúšané....všetko pekne pasovalo a funguje dobre
A takto tento náš kopák štartuje po oprave motora...samozrejme už natočený bol, teraz štart po troch dňoch https://www.youtube.com/watch?v=ZWS3hcf0CoE skontroloval a dolial som aj olej do vstrekovacieho čerpadla
mihi: s tou 25-kou to bude beh na dlhú trať
pawka: čerpadlo riadenia stálo 390 zlotých, mám aj bloček
pawka: čerpadlo riadenia stálo 390 zlotých, mám aj bloček
takovou ruční pumpu s tim spojením potrubím sem ještě neviděl
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tam měl stejnou. Asi to byl originál URSUS, teď už tam mám teda klasiku ZETOR. Ona ta pumpička má větší závit než má klasika ze Zetora a i ten spodek je trošku jinak dělanej, ale naštěstí se to nechá zaměnit
Ostrowek K161N, Zetor 4011, vlek 5t,pluh dvojku obracák, stěpkovač a spoustu dalších kravin
Ahoj, tak dnes som konečne dokončil opravu Ostrówka, vymedzil som oko hydraulického valca podkopu, aby vnútri v ramene podkopu "nebúchalo" do strán. Na pôvodné oceľové platne, ktoré boli privarené vnútri v ramene som privaril vysústružené púzdra a celé som to zasunul do ramena. Privariť sa to už nedalo , lebo je to moc hlboko a nie je tam prístup. Valec som namontoval naspäť, viď foto....samozrejme som potom ešte zaistil čapy a primontoval všetky úchyty hydraulických hadíc a trubiek.
ak jsi tam vlezl to odřezat? taky mám vysoustružené ty vymezovací oka,ale nejdou spodní dírou tam vlíst,musím ji prokrojit o centak možná o dva.
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Nič nebolo treba rezať, všetko sa urobilo....samo . Už keď roztrhlo to oko piestu pri kopaní, tak pri demontáži hydraulického valca vypadla jedna platňa. Lenže stroj bol v teréne, potreboval som ho dostať domov. Tak som dal vyrobiť nové oko piestu, nepodarilo sa mi ho zohnať...Kým ho sústružník vyrobil, zgenerálkoval som piest (manžety som mal doma). Valec som namontoval s tou druhou platňou, tú sa mi nepodarilo odraziť. Bager sme premiestnili domov na opravu motora, ešte raz som ten valec vymontoval von (vedel som, že ho treba vymedziť) a tá druhá platňa už bola odtrhnutá. Zvary na platniach som očistil karboškou, puzdrá som bodol na platne....tie som zasunul do ramena a hydraulický valec som namontoval naspäť. Samozrejme som tam nechal trošku loker. Asi 5mm, dúfam, že to bude dobré. Platne vnútri ramena už privarené nie sú, nie som kúzelník
nojo samo, dobrá práce! jen mistr se nejmín nadre.-) tak tam vrtni dírky a bodni to. díry pak zavař.. ja tam ma vuli 2,5cm na dve strany. oni to neřešej.
ted řešim zámek u dveří je tam nějaky polský značky Jeti, my máme psa oni maj jetyho. no nemám klič a zamek jinak funguje. podařilo se mi najít klíč co tam zcela jde a je taky výroby Jeti. jen ty zuby jsou tak jak nemaj být. zkoumal sem to drátkem a nemužu na to příjít,zlodějnou bych se neuživil.
ted řešim zámek u dveří je tam nějaky polský značky Jeti, my máme psa oni maj jetyho. no nemám klič a zamek jinak funguje. podařilo se mi najít klíč co tam zcela jde a je taky výroby Jeti. jen ty zuby jsou tak jak nemaj být. zkoumal sem to drátkem a nemužu na to příjít,zlodějnou bych se neuživil.
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!