MOTORY ZETOR - obecná diskuse
Moderátor: Lukashil
Re: MOTORY ZETOR - obecná diskuse
Prevadzkova teplota 90 je v pohode a motor moze kratkodobo ist na cca 110stupnov bez ujmy. U nas v kopcoch pri vozeni sena v lete a pracach tym spojenych je to bezna vec. Problem by si mal keby ti ta teplota po prekonani kopca neklesla.
Rafika budiku byla skoro na 120. A je pravda, ze vcera bylo vedro. Takze rikas, ze je to OK? Nerad bych motor zku*vil.
Pokial ti nevytlacilo vodu von cez vycko tak je to v pohode. V tychto teplotach ako su teraz je zvysena teplota normalka. Hreju s nam aj tie stroje co sa maju problem ohriat na 60 stupnov.
Diky, jsem o neco klidnejsi
- pavolmakys
NO mne sa motor neprehrieva ale vzdy za studena mi vytlaci vodu z chladica. POvedzme behom 10 startov teda cca za dva tyzdne je 1l vody vo flasi. Zatial to riesim spatnym doliatim ale casom to budem musiet vyriesit. Ako postupovat dalej?pavel sk píše:Pokial ti nevytlacilo vodu von cez vycko tak je to v pohode. V tychto teplotach ako su teraz je zvysena teplota normalka. Hreju s nam aj tie stroje co sa maju problem ohriat na 60 stupnov.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
vicko mas dobre? Nam fungovalo dobre az tretie, nejake talianske, tiez tak hlupo vytlacalo vodu
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Tie vycka chladicov su des. Ak mas uz Polsky chladic tak treba k nemu aj Polske vicko. Doma na 69tke mame uz Polsky chladic a vicko som dal este s cias CSSR ktre na starom chladici fungovalo ako malo. S Polskym si nerozumelo aj ked tam pasovalo pekne. Pomohla vymena vicka za Polske. To po case aj tak skoroduje aj od fridexu
Pro:Pavolmakys-pokud ti vytéká z chladiče voda při startování,tak je buď poškozené těsnění víčka chladiče nebo malé předpětí pružiny na víčku(malé vysunutí těsnícího víka víčka),někdy stačí mezi víčko a hrdlo chladiče vložit kruhové těsnění z gumy,tím se zvyší předpětí pružiny a víčko těsní.Ten samý problém bude asi u polských víček na českém chladiči ,rozdílná výška českých a polských víček(stačí to změřit a víš na čem jsi).Ještě jsem to neřešil,ale nic jiného by tam nemělo být,pokud těsnění víček jsou průměrově shodná.
- pavolmakys
Ty brdo, ze by to bol tak jednoduchy problem? Ale vie mi niekto vysvetlit preco to robi len do zohriatia? Ked prelejem vodu spat pri zohriatom motore, tak uz zostane flasa prazdna aj ked budem jazdit cely den.
- pavolmakys
Tak to bolo fakt v tom, vymenil som vicko a uz to nerobi. V predajni som porovnaval poske a ceske a maju rozdielnu dlzku.
Zapletka rozuzlena
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, nevěděl by mi někdo řict, jaké je rozdíl v motorech Z5501, Z5701 a Z5702? Díky
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
- Milanhájenka
Motory 5701-2 nejsou. 5711 je modernizace traktorů 5511, 5611. Ve všech jsou motory 5501. Vím že na některých traktorech byly motory takto značeny, motory 5701 měly tuším všechny jako čistič oleje odstředivku a některé 5501 papírovou vložku, ale stále je to naprosto stejný motor 5501.
nevím jak 5701 ale 5702 je , je úplně stejnej jako 5501 , a všechny 5501 mají odstředivku akorát první typy byli ještě s dekompresem
- Milanhájenka
Jak říkáš, papírově a číslama na bloku je, ale v katalogu ND co se týče motoru položku 5601, 5701 nebo 2 nanajdeš.